Băsescu îi taie avântul lui Dragnea, în plin proces al negocierilor pe moțiunea de cenzură

Băsescu îi taie avântul lui Dragnea, în plin proces al negocierilor pe moțiunea de cenzură
Publicat: 16/06/2017, 20:29
Actualizat: 17/06/2017, 10:22

„Deși în cursul zilei de ieri, PMP și-a făcut publică poziția prin care anunța că nu va susține nicio moțiune a PSD-ului, în cursul zilei de astăzi, mijloace mass-media au lansat informația că PMP ar negocia cu PSD, cu privire la moțiunea de cenzura a PSD ÎMPOTRIVA PROPRIULUI GUVERN. Facem din nou precizarea că PMP nu va susține o moțiune a PSD și că nu negociează acest lucru. De altfel, informăm că nu a existat nicio solicitare oficială a PSD pentru discuții legate de moțiune”, a scris, vineri, Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

În încheiere, Băsescu scrie că „prezenta criză este o criză internă a PSD-ului, generată de bătălia pentru putere între găștile din acest partid” și că PMP nu intenționează să se implice „în niciun fel în această afacere politică de casă”.

Între timp, lideri din PSD au demarat negocierile cu cei din UDMR pentru susținerea moțiunii de cenzură, confirmarea fiind făcută de către președintele PSD Olt, Paul Stănescu, potrivit Mediafax.

„Nu a fost o discuție concretă cu UDMR-ul, dar sigur că există negocieri, nu este un secret. Este o negociere și știți bine că UDMR-ul nu intră într-o alianță de guvernare până nu negociază niște lucruri. Sigur că vom discuta toate aceste aspecte. Dacă le putem accepta cererile, probabil că se va concretiza ceva”, a declarat Paul Stănescu.

În ceea ce privește susținerea Uniunii pentru moțiunea de cenzură de miercuri, Stănescu a declarat că vor suficiente voturi pentru schimbarea guvernului.

„Nu vine niciun partid la guvernare fără să negocieze. UDMR negociază foarte bine, atunci când e vorba să voteze ceva. Eu sunt convins că PSD, ALDE și minoritățile vor avea voturi pentru a trece moțiunea. N-am finalizat negocierile pentru moțiune, pentru că aceasta va fi miercuri. E destul timp”, a conchis liderul PSD Olt.

Reamintim că în conferința de presă susținută, joi, la Palatul Victoria, la câteva ore de la excluderea sa din PSD, premierul Sorin Grindeanu a continuat acuzațiile la adresa lui Liviu Dragnea, reproșându-i că încearcă să monopolizeze partidul și că îi modalitățile prin care conduce formațiunea sunt adevărate „execuții” publice.

„Până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine și să-și asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu. Vreau să va asigur pe toți că mă voi comporta în acești parametri, dar responsabilitatea numărul 1 stă pe umerii celui care a dus România în această situație, și anume Liviu Dragnea. (…) Varianta pe care mi-o doresc acum este ca Liviu Dragnea să-și asume acest eșec și să-și dea demisia. În secunda doi voi face același lucru. Cred că asta e varianta corectă”, i-a cerut Grindeanu șefului PSD.

Excluderea din PSD a premierului Sorin Grindeanu a fost adoptată, joi, în ședința CEx, cu unanimitate de voturi, iar coaliția de guvernare va depune, luni, moțiune de cenzură pentru a-l „scoate” pe Grindeanu din Palatul Victoria, ocupat în acest moment de „un grup ilegitim”, după cum declara Liviu Dragnea la finalul ședinței CEx. Liderul PSD a adăugat că nu și-a dorit să se ajungă într-o asemenea situație și că atât el, cât și colegii de partid sperau ca, după decizia de ieri, Grindeanu va înțelege că „astea sunt regulile democratice” și că trebuie să plece.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple