Băsescu, la congresul PDL: „Mă întorc în politică, dar masa la care mă așez după ce plec de la Cotroceni o stabilesc eu”

Publicat: 23/03/2013, 13:47
Actualizat: 21/07/2016, 13:48

Ajuns cu o întârziere de aproape o jumătate de oră la Convenția Națională a PDL, președintele Traian Băsescu i-a avertizat pe democrat-liberali că de alegerea pe care o vor face astăzi va depinde parteneriatul pe care îl va avea pe viitor cu partidul.

„Poate vă așteptați la un discurs în favoarea unuia dintre candidați. Nu de asta am venit aici, opțiunile mele sunt cunoscute. Am venit să vedem dacă avem puncte comune care să ne facă parteneri pentru viitor sau nu. Voi fi cinstit și vă voi spune ceea ce cred în mod cinstit. Sunteți într-un moment de cumpănă a partidului”, a spus Băsescu.

Șeful statului a adăugat că parteneriatul cu PDL depinde de susținerea unor obiective comune, menționând aderarea la Schengen, dar și o serie de măsuri interne necesare, în opinia sa, continuării procesului de reformă a statului: legea sănătății, legile electorale, revizuirea Constituției și reorganizarea admninistrativă.

„Aceste obiective interne, fie că vorbim de legea sănătății, legea electorală, revizuirea Constituției, reorganizarea, sunt obiective pe care le-am scris în pactul de coabitare, aș avea nevoie de sprijinul dumneavoastră politic pentru ca acesta să devină realitate. Acestea sunt obiectivele în care eu sunt gata să fiu partener cu PDL”, a spus Băsescu.

Seful statului a ținut să reia indirect criticile la actuala conducere a partidului, susținând că văzut „interpretări eronate” față de guvernarea PDL, care a avut „o contribuție extraordinară la începerea modernizării României”.

„Mandatul meu nu este doar despre viitor, ci și despre trecut. Mandatul dvs s-a suprapus cu mandatul meu. Am văzut interpretări eronate chiar în interiorul partidului despre guvernarea dumneavoastră. O consider parte a modernzării României. Ați făcut foarte multe”, a arătat președintele.

„Puteați să obțineți mai multe procente la legislative, măcar dacă ați fi făcut ca Dan Diaconescu”

El a adăugat că, deși a spus că se va întoarce în politică după terminarea mandatului prezidențial, nu o va face la PDL atâta vreme cât „mesajul Antenelor” va rămâne discurs politic în partid.

„Da, am spus că voi reveni în politică, dar nu am spus da voi reveni la PDL. Am văzut mesajul necinstit al antenelor în interiorul PDL. Ați pierdut pentru că ați salvat țara într-un moment de mare dificultate”, a spus Băsescu, lăudându-l pe Emil Boc care a reușit să câștige mandatul de primar deși avea un deficit mare de imagine.

De altfel, șeful statului a reproșat democrat-liberalilor că nu s-au bătut la parlamentare. „Vă reproșez un singur lucru: puteați să obțineți mai multe procente la legislative, măcar dacă ați fi făcut ca Dan Diaconescu. El a dat impresia că se bate, voi nu ați dat impresia că vă bateți”, a afirmat Băsescu.

Lecția prezidențială pentru revenirea PDL

Traian Băsescu a pledat pentru schimbarea garniturii de conducere a PDL, susținând că revenirea partidului depinde de începerea unui nou ciclu politic. Ca să-i convingă pe pedeliști, el a dat exemplul anului 2001 când a luat conducerea de la Petre Roman, mutare care a asigurat, în final, PDL-ului o perioadă îndelungată la guvernare.

„I-am spus: Petre, am zis că ești cel mai bun, dar candidez la președinția partidului. Se întâmplă și lucruri din astea în viață. Omul politic este rece, hotărât. Atunci aveam nevoie de schimbare. (…)Partidul a avut un ciclu de 10 ani cu Petre Roman, un ciclu de 10 ani împărțit de Traian Băsescu și Emil Boc, trebuie să înceapă un alt ciclu”, a explicat Băsescu.

În final, șeful statului le-a spus pedeliștilor că trebuie să găsească „soluția corectă” și i-a avertizat că la încheierea mandatului de asta va depinde dacă va reveni în PDL. „Masa la care mă așez după ce îmi termin mandatul o stabilesc eu și nimeni altcineva”, a încheiat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...