Sorina Ionașc
03.08.2012
Politică

Băsescu le transmite primarilor chemați de Ponta să facă recensământul listelor de alegători că se îndreaptă pe un drum care „are o singură ieșire: celula”

Băsescu le transmite primarilor chemați de Ponta să facă recensământul listelor de alegători că se îndreaptă pe un drum care „are o singură ieșire: celula”
Președintele suspendat, Traian Băsescu, a criticat decizia USL-ului de a scoate de pe listele electorale cetățenii români din străinătate, spunând că este "o ilegalitate și o prostie".

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a criticat decizia USL-ului de a scoate de pe listele electorale cetățenii români din străinătate, spunând că este „o ilegalitate și o prostie”. De asemenea, el le-a cerut primarilor să aibă grijă cu actualizarea listelor electorale, acest lucru transformându-i în infractori. Totodată, Băsescu le-a transmis și un mesaj ferm: „acest drum are o singură ieșire, celula”. În cursul zilei de azi, Băsescu a mai spus că decizia CCR de a amâna verdictul privind validarea sau invalidarea referendumului este „fără precedent”, această mișcare fiind „un truc al USL-ului”.

Gândul a transmis LIVE TEXT. Iată cele mai importante declarații ale președintelui suspendat.

 „Prioritatea este ca instituțiile statului să constate ce e de constatat despre modul în care s-a desfășurat referendumul. Și eu sunt curios cum de s-a ajuns ca în unele sate prezența la vot să fie de 170%. Știu că în Brașov au fost 10.000 de turiști, în timp ce în Dolj au fost 70.000. Vă dați seama ce centru de odihnă a devenit Dolj”

„Pentru mine timpul nu mai are valoare, nu mai contează când CCR va lua decizii sau le va amâna sau va face ce vrea cu ele. Am constatat că Parchetul general s-a implicat în analiza a ceea ce s-a întâmplat la referendum”

Pentru mine, miza cea mai mare este demantelarea rețelelor de fraudare a alegerilor. Această guvernare este o guvernare anti-națională”

„Loviturile pe care le primește loviturile România acum aduc prejudcii enorme țării. Ponta, Antonescu, Voiculescu și Rus sunt responsabili de respingerea oricărei șanse ca România să mai intre în Schengen. Sunt responsabili că România nu va putea deveni un partener credibil pentru discutarea bugetului 2014- 2020 la UE”

„Revenirea la Palatul Cotroceni nu mai este principala miză. Ce s-a întâmplat la acest referendum trebuie să fie ultima de acest gen, acest referendum trebuie analizat din toate punctele de vedere. Decizia de ieri a CCR a fost generată de un chestor, care i-a scris ministrului de Interne, șef cu evidența populației, după ce tot el dăduse aceleași cifre pe care el și le-a asumat, iar acum că nu sunt bune. Nu știu dacă e bine, domnule chestor. Ați mințit la organizarea referendumului, ori acum. Cred că eu v-am făcut chestor. Nu e bine, domnule chestor”. Câteva minute mai târziu, președintele suspendat a făcut din nou referire la chestor, spunând că acesta „nu a învățat nimic din dosarul Năstase”.

 „Apelul meu către Administrația Locală este la corectitudine pentru că niște băieți de pe la Palatul Victoria vor să împingă nota de plată la cei din teritoriu”

 „Pare a fi o încercare de a împinge responsabilitatea de a frauda referendumul de la Guvern la cei pe care i-au avut în secțiile de votare. Presiunea pusă pe primari nu-i face decât să-i pună în situația de infractori. Eu îi atenționez din grijă pentru ei. Să nu intre într-un astfel de joc unde ieșirea ar fi într-o celulă. Cel mai mult vor avea de suferit primarii stahanoviști.”

 „Pe zi ce trece afundă România tot mai tare în decredibilizare. Nu există soluție pentru România decât aplicarea standardelor democratice europene. Asta nu-ți permite să anulezi drepturile propriilor tăi cetățeni. Cum să-i scoți de pe liste când ai făcut pentru ei 306 secții de votare?”

 Ilegalitate mai mare și prostie mai mare ca asta nu poate exista. Trebuie să citească oamenii ăștia și Constituția. Cetățenii României au drepturi oriunde s-ar afla.

„Acum trebuie să recunoaștem că suntem exact în cea mai penibilă situație în care poate fi un guvern. Organizează referendumul, dă cifra, se termină referendumul și apoi contestă propriul referendum. Acest fapt descalifică Guvernul României, iar efectele sunt pentru cetățenii români. Am convingerea că nu vom scăpa de efecte neplăcute”

„Vreau să știți ce îmi asum din acest film. Guvernul a organizat un refrendum în urma loviturii de stat. la AEP, MAI, singurul autorizat să transmită listele electorale, a precizat numărul de 18,3 milioane electori. Vreau să înțelegeți foarte clar, toate poveștile cu INS, CNAS și evidența altor case, sunt diversiuni ale Guvernul și ale lacheilor minciunii”

 

Inchide