Băsescu le transmite primarilor chemați de Ponta să facă recensământul listelor de alegători că se îndreaptă pe un drum care „are o singură ieșire: celula”

Băsescu le transmite primarilor chemați de Ponta să facă recensământul listelor de alegători că se îndreaptă pe un drum care are o singură ieșire: celula
Publicat: 03/08/2012, 15:37
Actualizat: 03/08/2012, 23:54

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a criticat decizia USL-ului de a scoate de pe listele electorale cetățenii români din străinătate, spunând că este „o ilegalitate și o prostie”. De asemenea, el le-a cerut primarilor să aibă grijă cu actualizarea listelor electorale, acest lucru transformându-i în infractori. Totodată, Băsescu le-a transmis și un mesaj ferm: „acest drum are o singură ieșire, celula”. În cursul zilei de azi, Băsescu a mai spus că decizia CCR de a amâna verdictul privind validarea sau invalidarea referendumului este „fără precedent”, această mișcare fiind „un truc al USL-ului”.

Gândul a transmis LIVE TEXT. Iată cele mai importante declarații ale președintelui suspendat.

„Prioritatea este ca instituțiile statului să constate ce e de constatat despre modul în care s-a desfășurat referendumul. Și eu sunt curios cum de s-a ajuns ca în unele sate prezența la vot să fie de 170%. Știu că în Brașov au fost 10.000 de turiști, în timp ce în Dolj au fost 70.000. Vă dați seama ce centru de odihnă a devenit Dolj”

„Pentru mine timpul nu mai are valoare, nu mai contează când CCR va lua decizii sau le va amâna sau va face ce vrea cu ele. Am constatat că Parchetul general s-a implicat în analiza a ceea ce s-a întâmplat la referendum”

Pentru mine, miza cea mai mare este demantelarea rețelelor de fraudare a alegerilor. Această guvernare este o guvernare anti-națională”

„Loviturile pe care le primește loviturile România acum aduc prejudcii enorme țării. Ponta, Antonescu, Voiculescu și Rus sunt responsabili de respingerea oricărei șanse ca România să mai intre în Schengen. Sunt responsabili că România nu va putea deveni un partener credibil pentru discutarea bugetului 2014- 2020 la UE”

„Revenirea la Palatul Cotroceni nu mai este principala miză. Ce s-a întâmplat la acest referendum trebuie să fie ultima de acest gen, acest referendum trebuie analizat din toate punctele de vedere. Decizia de ieri a CCR a fost generată de un chestor, care i-a scris ministrului de Interne, șef cu evidența populației, după ce tot el dăduse aceleași cifre pe care el și le-a asumat, iar acum că nu sunt bune. Nu știu dacă e bine, domnule chestor. Ați mințit la organizarea referendumului, ori acum. Cred că eu v-am făcut chestor. Nu e bine, domnule chestor”. Câteva minute mai târziu, președintele suspendat a făcut din nou referire la chestor, spunând că acesta „nu a învățat nimic din dosarul Năstase”.

„Apelul meu către Administrația Locală este la corectitudine pentru că niște băieți de pe la Palatul Victoria vor să împingă nota de plată la cei din teritoriu”

„Pare a fi o încercare de a împinge responsabilitatea de a frauda referendumul de la Guvern la cei pe care i-au avut în secțiile de votare. Presiunea pusă pe primari nu-i face decât să-i pună în situația de infractori. Eu îi atenționez din grijă pentru ei. Să nu intre într-un astfel de joc unde ieșirea ar fi într-o celulă. Cel mai mult vor avea de suferit primarii stahanoviști.”

„Pe zi ce trece afundă România tot mai tare în decredibilizare. Nu există soluție pentru România decât aplicarea standardelor democratice europene. Asta nu-ți permite să anulezi drepturile propriilor tăi cetățeni. Cum să-i scoți de pe liste când ai făcut pentru ei 306 secții de votare?”

Ilegalitate mai mare și prostie mai mare ca asta nu poate exista. Trebuie să citească oamenii ăștia și Constituția. Cetățenii României au drepturi oriunde s-ar afla.

„Acum trebuie să recunoaștem că suntem exact în cea mai penibilă situație în care poate fi un guvern. Organizează referendumul, dă cifra, se termină referendumul și apoi contestă propriul referendum. Acest fapt descalifică Guvernul României, iar efectele sunt pentru cetățenii români. Am convingerea că nu vom scăpa de efecte neplăcute”

„Vreau să știți ce îmi asum din acest film. Guvernul a organizat un refrendum în urma loviturii de stat. la AEP, MAI, singurul autorizat să transmită listele electorale, a precizat numărul de 18,3 milioane electori. Vreau să înțelegeți foarte clar, toate poveștile cu INS, CNAS și evidența altor case, sunt diversiuni ale Guvernul și ale lacheilor minciunii”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?