Băsescu: Majoritatea USL continuă lovitura de stat. Modificările la Codul Penal sunt dramatice, înseamnă 10 ani de regres. Parlamentul nu e un butic din Gara de Nord

Redactor:
Clarice Dinu
Băsescu: Majoritatea USL continuă lovitura de stat. Modificările la Codul Penal sunt dramatice, înseamnă 10 ani de regres. Parlamentul nu e un butic din Gara de Nord
Președintele Traian Băsescu susține o declaație de presă la ora 18.30. Gândul va transmite LIVE TEXT declarațiile.

După ce în parlament au fost discutate o serie de legi  care, susține președintele, vor avea un efect negativ asupra monitorizării României în cadrul MCV,  Traian Băsescu a acuzat USL că își „continuă lovitura de stat începută în vară și eșuată”, susținând că modificările aduse astăzi Codului Penal sunt „dramatice” și reprezintă un regres de 10 ani pentru România.

„Ziua de azi e o altă probă că actuala putere are ca obiectiv să fie ferită de justiție. Atât legea amnistiei și grațiterii, cât și modificările de la Codul penal nu au avut avizul CSM. Legea amnistiei a fost dedicată clientelei politice. Modificările la Codul Penal sunt dramatice și dărâmă 10 ani de muncă și activitate a intituțiile anticorupție. Politicienii se ridică deasupra legii”, a spus șeful statului, adăugând că va retrimite în Parlament legea despre care consideră că lasă fără atribuții ANI și DNA.

Băsescu a spus că scoaterea președintelui, parlamentarilor, dar și a aleșilor locali din categoria funcționarilor publici are ca miză protejarea clientelei politice de justiție.

„Eu le mulțumesc că s-au gândit la mine, dar nu am nevoie. Nu au nevoie nici domnii parlamentari. Voi retrimite legea la parlament. Scoțând președintele, senatorii și deputații din categoria funcționarilor publici, nu mai pot fi loviți de situațiile de incompatibilitate, nu pot fi anchetați de DNA și se protejează de emiterea unor hotărâri care se pot potrivi lor și familiilor lor. Această modificare înseamnă 10 ani de regres. Nu putem compara președinția sau parlamentul cu un butic din Gara de Nord. Domnii parlamentari vor să fie considerați buticari”, a comentat președintele. 

Gândul va transmite LIVE TEXT declarațiile:

– Majoritatea parlamentară USL continuă lovitura de stat începută în vară și eșuată.

– Când a apărut ordonanța cu insolvența vorbeam articolele cu dedicație care aveau țintă TVR. Nu a trecut mult și viața a continuat că TVR era ținta și Voiculescu era cel care să o controleze, un turnător care pentru a scăpa de pușcărie voia să pună sub control televiziunea. Ca dovadă e protocolul încheiat de Ministerul agriculturii cu TVR a defunctului director Săftoiu. Se preda politica editorială Ministerului  Agriculturii. Aceasă practică contravine grav legii TVR, dar și Constituției, care garantează independența editorială. Fosta conducere a predat postul Antena 3 domnului Constantin care îl are stăpân dpe Voiculescu.

– O altă probă este numărul de ordonanțe. S-au emis 80 de ordonanțe simple și 105 de urgență. Total 185 de ordonanțe, asta arată că prioritățile sunt să scape de sub orice contol, având în vedere că Avocatul Poporului nu-și face datoria, el este un supus al puterii. AP e parte a puterii politice, este avocatul USL, nu al poporului.

– Ziua de azi e o altă probă că actuala putere are ca obiectiv să fie ferită de justiție. Modificările care s-au introdus în codul penal. Atât legea amnistiei și grațiterii cât și modificările de la codul penal nu au avut avizul CSM. legea amnistiei a fost dedicată clientelei politice. Modificările la Codul Penal sunt dramatice și dărâmă 10 ani de muncă și activitate a intituțiile anticorupție. Politicienii se ridică deasupra legii.

– S-a modificat art 124 și se reduce la jumătate perioada de prescripție a unei fapte, ajută pe mulți care au procese în derulare. Se introduce un nou aliniat în care suspendarea cursului prescripției produce efecte asupra tuturor participanților la acțiune. dacă un parlamentar se află în grup infracțional și nu primește ridicarea imunității nimeni din grupul infracțional nu poate fi cercetat. În sfârșit vine și Camera Deputaților care modifică art 147 în care constată că președintele, senatorii și deputații nu sunt funcționari publici. Eu le mulțumesc că s-au gândit la mine, dar nu am nevoie. Nu au nevoie nici domnii parlamentari. Voi retrimite legea la parlament. Scoțând președintele, senatorii și deputații din categoria funcționarilor publici, nu mai pot fi loviți de situațiile de incompatibilitate, nu pot fi anchetați de DNA și se protejează de emiterea unor hotărâri care se pot potrivi lor și familiilor lor. Această modificare înseamnă 10 ani de regres.

– Nu putem compara președinția sau parlamentul cu un butic din Gara de Nord. Domnii parlamentari vor să fie considerați buticari.

– Nu numai incompatibilitățile sunt miza, ci și abuzul în serviciu. Vrem să nu fim responsabili ca parlametari nici pentru hotărâri, nici pentru conflict de interese, nici pentru abuz în serviciu. Așa ceva nu e posibil. dacă ar intra în vigoare aceste modificări, peste 30 de parlamentari ar răsufla ușurați. Știu că nu e departe de cifra de aleși locali care sunt în proces de investigare la ANI. Sunt osare în derulare la DNA. Toate acestea ar trebui stopate imediat și nu știu dacă și cei care sunt încarcerați nu ar putea să beneficieye de schimbarea Codului penal și să devină liberi pentru a candida. Cred că astăzi Parlamentul a greșit fundaental și a compromis România. Tare mă tem că și atmosfera creată în jurul legii minelor și amnistiei a fost ca să-i permită domnului Zgonea să bage această lege.

– Se vede stilul premierului de a spuen că nu știe. Știe și el și Crin Antonescu. Măcar Crin Antonescu spunde de ce. Premierul  stil de neasumare a răspunderii s-a aflat la Johannesburg. Nu mai pot păcăli pe nimeni că-și cintinuă obiectivele loviturii de stat de anul trecut.

– Voi respinge aceste modificări la Codul Penal, care lasă fără obiectul activității și ANI și DNA.

Despre descentralizare. Nu cred că trece despre CCR. Cred c are probleme la CCR. Eu dacă ajunge a mine o voi trimite înapoi, apoi o voi ataca la CCR.

Reacție UE: Raportul va fi foarte prost în ceea ce privește parlamentul.

Despre TVR: O să-l propun pe domnul Voiculescu, ca să fie direct la butoane.

Despre semnale de la ambasade: Nici nu vă confirm, nici nu vă infirm. Doar Chițoiu spune ce discută cu președintele.

– Serios oameni buni, E rău cu statul de drept, o luăm înapoi

 

Declarația șefului statului vine după ce în parlament au fost discutate o serie de legi prin care, susține președintele, vor avea un efect negativ asupra monitorizării României în cadrul MCV. De altfel, șeful statului a transmis astăzi o scrisoare președinților celor două camere ale Parlamentului, Crin Antonescu și Valeriu Zgonea, făcându-le inventarul deciziilor controversate ale parlamentarilor care ar urma să se regăsească și în raportul pe justiție al Comsiei Europene, din ianuarie.

 

O nouă reacţie din partea prinţului Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur. Declaraţie incredibilă ”Este o...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Primul satelit din lemn. Țara care îndrăznește să îl lanseze pe orbită
Inedit: Un fermier belgian a mutat accidental graniţa cu Franţa
BANCUL ZILEI – Bancherul și degetul plăcerii nebănuite
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cât costă mașina în care Gigi Becali a rămas fără permis. 'Conduce Luțu o lună'
RCA 2021. Anunț crunt pentru șoferii români. Decizia e oficială
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi...
Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown. Ce vaccin au folosit
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide