Băsescu: Nu am invitat niciun primar PDL să vină în Mișcarea Populară, sunt fabulații inutile

Băsescu: Nu am invitat niciun primar PDL să vină în Mișcarea Populară, sunt fabulații inutile
Publicat: 22/07/2013, 19:20
Actualizat: 20/03/2017, 16:07

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că își dă cuvântul de onoare că nu a invitat niciun primar PDL să vină în Mișcarea Populară, el catalogând afirmațiile pe acest subiect drept „fabulații inutile” și precizând că a invitat chiar foarte mulți parlamentari să rămână în PDL, potrivit Mediafax.

„Uite, am o rugăminte, duceți vorba asta în redacțiile voastre. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am invitat niciun primar PDL să vină în Mișcarea Populară. Fabulații inutile. Nicio legătură nu am avut cu ce s-a întâmplat la Argeș după ce am fost eu ieri. Habar nu am avut că se întâmplă. Și orice primar, orice om care a fost acolo, vă poate confirma că nu am invitat pe nimeni să plece din PDL. Mai mult decât atât, au fost foarte mulți parlamentari pe care i-am invitat să rămână în PDL. Deci e o fabulație că a fost Băsescu la Argeș și au plecat primarii. Căutați motivele în altă parte”, a spus Băsescu, într-o declarație de presă la Cotroceni.

Fostul deputat PDL Vasile Gherasim a declarat, luni, pentru Mediafax că a demisionat din partid, arătând că, în condițiile în care în jurul Mișcării Populare se va înființa un partid, este posibil să se alăture acestuia.

Și fostul senator Mircea Andrei, liderul PDL Argeș, a declarat, luni, pentru Mediafax că a demisionat din partid, el motivând prin faptul că Vasile Blaga și conducerea PDL „au uitat că există județul Argeș”.

Înainte de a demisiona, Andrei a aprobat excluderea din partid a 22 de primari PDL din Argeș. Dacă ar fi demisionat din partid, aceștia și-ar fi pierdut și mandatele de primari.

Excluderea celor 22 de primari și demisia lui Mircea Andrei au avut loc la doar o zi după vizita președintelui Traian Băsescu în Argeș.
De altfel, în mediul politic din Argeș se vorbește despre faptul că acești primari s-ar îndrepta spre Mișcarea Populară.