Băsescu, pe Facebook, pentru „veșnicul urechist” Ponta: Ai rămas cu aceleași probleme din vremea MTO. Recomandarea adresată președintelui Iohannis

Băsescu, pe Facebook, pentru veșnicul urechist Ponta: Ai rămas cu aceleași probleme din vremea MTO. Recomandarea adresată președintelui Iohannis
Publicat: 16/05/2015, 11:11

Într-o postare pe Facebook intitulată ” Neștiutorii de carte”, fostul președinte Traian Băsescu îl atacă din nou pe Victor Ponta pe care îl numește „veșnicul urechist”. El critică intenția lui Ponta de a limita exporturile de lemn și avertizează că o asemenea decizie de limitare a circulației mărfurilor nu este conformă cu regulamentele Comisiei Europene.

„VVPonta amenință public Ministerul Justiției că va da afară tot personalul dacă, pînă la următoarea ședință de guvern, nu-i prezintă soluții pentru limitarea exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată.Nu face asta, că o să le plătești salariile.Dacă Ponta și trîmbițele propagandei lui vor să nu fie ridicoli și să nu fie căpăciți peste ceafă de Comisia Europeană, nu au a se atinge de libera circulație a mărfurilor, care este una din libertățile fundamentale ale Uniunii Europene”, scrie în postare fostul președinte.

Băsescu propune Guvernului și o soluție: elaborarea de urgență a unui program pentru limitarea drastică a tăierilor de pădure.

„Ce poate face guvernul este să elaboreze urgent un program de protejare și salvare de la exploatare irațională a pădurilor ca resursă naturală.Vă asigur că nimeni în UE nu va protesta în fața unui program de utilizare prudentă și rațională a pădurilor în România, dar oricine va protesta în fața unui program de îngrădire a liberei circulații a mărfurilor, fie această marfă și bușteni sau cherestea”, adaugă Băsescu.

Fostul președinte îl sfătuiește pe șeful Executivului să citească Tratatul de la Lisabona, mai exact articolul 191, aceeași recomandare fiindu-i făcută și președintelui Klaus Iohannis.

„Deci, Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine minimal țării, citește și tu Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani și pe care l-am semnat, iar Parlamentul României l-a ratificat – și vezi că articolul care te ajută în găsirea soluției se află la capitolul mediu și are numărul 191.Concluzie: nu îngrădirea liberei circulații a mărfurilor este soluția, ci lansarea imediată a unui program de utilizare prudentă și rațională a pădurii care să fie aprobat prin lege în regim de urgență. Prin acest program poți limita drastic tăierile de pădure”, mai scrie Băsescu în postarea de pe contul său de Facebook pe care o încheie cu un nou atac și cu o recomandare adresată președintelui Iohannis.

„Văd că altfel ai rămas cu aceleași probleme din vremea MTO, adică nu citești și faci politica națională după ureche. Cu siguranță și domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. L-ar ajuta în dialogul cu domnul Ponta, veșnicul urechist”, încheie fostul președinte.

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că Guvernul intenționează să interzică, pe o perioadă limitată, exporturile de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată, procedura fiind deja pregătită printr-un proiect de ordonanță de urgență care a fost însă blocat în discuții la Ministerul Justiției.

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat dur pe premierul Ponta, după ce acesta a spus că președintele a fost influențat de cineva din PNL când a cerut reexaminarea Codului Silvic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Jumătate de ţară intră sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt. Zonele vizate
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Halep a aflat acum NOUL verdict. Decizia nu îi e deloc favorabilă: Toleranță zero
Revoluție pe piața bateriilor auto. Tehnologia pe care o așteptau toți șoferii
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Când vor avea românii următoarea mini-vacanță? De Rusalii vom avea din nou zile libere de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire