Băsescu: Pudelul de companie, domnul Tăriceanu, a ținut să intre în acest joc din care va ieși smotocit

Băsescu: Pudelul de companie, domnul Tăriceanu, a ținut să intre în acest joc din care va ieși smotocit
Publicat: 20/06/2017, 16:18
Actualizat: 20/06/2017, 16:32

„Asistăm la o dispută între două găști din interiorul PSD-ului. Sigur pudelul de companie, domnul Tăriceanu, tradiționalul aliat al PSD-ului, a ținut să intre în acest joc din care, după părerea mea, va ieși smotocit. Unde au dus acești oameni disputa între găștile din PSD? Au mutat-o sub cupola Parlamentului și la Guvern, paralizând funcționarea a două instituții fundamentale ale statului român: și Guvernul, și Parlamentul sunt instituții fundamentale, conform Constituției”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul șef de stat a afirmat că PSD e „inapt” pentru a se afla la guvernare, acuzându-i pe social democrați că, de câte ori au fost la Putere, „au încercat să guverneze după regulile lor și nu după Constituția României”.

„În vara anului 2012, lucrul care le-a dat prin cap a fost să suspende printr-o decizie a Parlamentului dreptul CCR de a controla pentru constituționalitate deciziile Parlamentului ca să își pună la adăpost ilegalitățile pe care le făceau în procesul de suspendare a președintelui României. E modul cum au emis OUG 13 din 2017. În loc să o fi lăsat în dezbatere publică 30 de zile, au emis-o noaptea ca hoții, cum ați spus foarte inspirat voi, presa”, a mai spus șeful statului.

Băsescu i-a criticat în termeni duri pe liderii coaliției de guvernare, pe tot parcursul zilei, acuzându-i pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu că vând istoria țării pentru voturile UDMR la moțiunea de cenzură, în contextul negocierilor pe care aceștia i-au purtat cu liderii Uniunii, finalizate, în cele din urmă, fără succes, în condițiile în care Kelemen Hunor a anunțat clar că nu va pune umărul la dărâmarea Guvernului Grindeanu.

„În loc de Tricolor, PSD și ALDE arborează Steagul Ținutului Secuiesc. Dragnea și Tăriceanu vând și istoria țării pentru voturile UDMR la moțiunea de cenzură. În comisiile de la Senat s-a votat ca ziua de 15 martie să fie sărbătoare în România. Ticăloșii se fac a uita, că la 15 martie 1848, Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria. A trebuit să se ridice moții lui Iancu, alți români și sașii, la luptă, pentru ca Transilvania să nu fie parte a Ungariei Mari”, a scris Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

„Zeci de mii de români din Transilvania au fost uciși de armatele conților maghiari, sate întregi au fost rase de pe fața pământului, sute de mii de români au plecat în pribegie. Iar PSD și ALDE vor să facem din 15 martie 1848 zi de sărbătoare recunoscută pe teritoriul României, în schimbul câtorva voturi la moțiune”, a mai scris fostul șef de stat, adăugând faptul că maghiarii din România pot să sărbătorească la Budapesta semnificația zilei de 15 martie.

Ulterior, pe holurile Parlamentului, Băsescu s-a declarat „revoltat” cu privire la negocierile dintre PSD și ALDE privind susținerea proiectelor legislative inițiate de Uniune pentru ca social democrații să își securizeze votul la moțiunea de cenzură.

„Arată că sunt inapți pentru guvernare. Guvernul Boc a preferat să cadă decât să dea aceste concesii minorității maghiare, că astea nu sunt de azi, de ieri. Sunt de mulți ani pe toate agendele. Faptul că pe Tăriceanu și Dragnea i-a dus capul să stabilească ca sărbătoare în legislația română ziua de 15 martie este ca și cum îți iei propria istorie și o arunci într-o budă. Asta au făcut acești ticăloși, asta au vrut să facă pentru câteva voturi. Eu sunt revoltat”, a declarat Băsescu.

Fostul șef de stat a ținut să sublinieze faptul că nu a girat niciodată favoruri pentru maghiari.

„Și în mandatul meu, li s-au dat prea puține drepturi. Eram față în față cu Viktor Orban la Tușnad când s-a vorbit de autonomie și le-am zis ‘câtă autonomie la Odorheiul Secuiesc tot atâta la Caracal’, dar daia m-am dus să le spun ce gândește președintele României despre obiectivele lor”, a mai afirmat Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?