Băsescu scoate contractul de împrumut de la Crescent semnat de Gabriela Firea

Redactor:
Anca Simina
Surpriză!

Contractul însoțit de un act adițional este încheiat între Media Casa Press SRL, o companie parte a trustului de presă Intact, administrată și condusă până în 2011 de Gabriela Vrânceanu Firea, și repsectiv Crescent Commercial & Maritime cu sediul în Cipru.

Împrumutul acordat în 2007 „pentru lărgirea activităților de tipăărire” avea inițial valoarea de 100.000 de euro. Banii dați fără dobândă, prin transfer bancar, ar fi trebuit restituiți în decurs de un an. Ulterior, în 2009, contractul a fost modificat, valoarea împrumutului crescând la 400.000 de euro și 1.830.000 de dolari cu termen de rambursare anul 2010.

„Contract de împrumut între Crescent, firmă a fostei securități și SC Media Casa Press SRL, firmă parte a trustului turnătorului Felix, administrată de doamna Firea. Sunt convins că doamna Firea ne poate spune când s-a rambursat împrumutul”, a comentat Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook, anexând copii ale documentelor invocate.


 

Contraatacul lui Traian Băsescu a început în urmă cu două zile, după ce fostul șef al statului a primit o înștiințare de la Parchetul General că este chemat să i se adiucă oficial învinuirea. „Sunt suspect pentru că am deranjat-o pe doamna Firea. Să aibă grijă, și asta nu e amenințare, să spună public câți bani transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu. Să-și aducă aminte dacă a semnat vreo hârtie cu 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari de la Crescent. Dacă Firica își aduce aminte, să se spovedească public (…) Doamna Firea, cu mânuța ei, a semnat împrumuturi de 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari pe care a uitat să-i dea înapoi „, a spus Băsescu, apreciind că este vorba de spălare de bani.

Întrebat de unde are aceste informații, fostul președinte a spus că le-a primit „pe un bilețel pe care scria 10.000 de euro, de la doamna Udrea”. Băsescu a adăugat că a transmis toate informațiile instituțiilor statului.

Bilețelele Elenei Udrea

La începutul lumii februarie, Elena Udrea a invocat drept „probe” ale existenței unor „jurnaliști plătiți” două dosare despre care susține că i-au fost trimise de Oreste Teodorescu.

Firea, în schimb, spune că nu era mai mult decât „unul dintre managerii diviziei de print ai trustului Intact” și că nimic din ce a „girat ca manager în acei ani nu a fost nimic ilegal, imoral”. „Au fost acțiuni comerciale perfect legale. Nu am nicio teamă în ceea ce privește așa-zise dezvăluiri ale fostului președinte”, a arătat senatorul PSD.

Inchide