Băsescu, tentat să candideze la Primăria Capitalei: „Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul la ÎCCJ. Dacă aș candida, sigur aș câștiga”

Băsescu, tentat să candideze la Primăria Capitalei: „Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul la ÎCCJ. Dacă aș candida, sigur aș câștiga
Publicat: 16/02/2020, 22:23
Actualizat: 16/02/2020, 22:45

Traian Băsescu a anunțat că „este posibil” să candideze la Primăria Capitalei, dacă își rezolvă problema cu dosarul de la ÎCCJ. Fostul șef al statului, în prezent europarlamentar, ar dori să monteze centrale de cvartal în Capitală.

„Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată. Pot lua in consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante. Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeti ca se termina într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor”, a declarat, duminică seară, Traian Băsescu, la România TV.

„Plângem cu RADET-ul. Se ştia din 2004 ca RADET-ul se va termina în faliment. S-a făcut contorizarea blocurilor la nivel de scară de bloc. Administratorul stabileşte el când vine încălzirea. Înainte RADET evada în facturile cetăţenilor şi pierderile din conducte le băga în facturi şi cu asta basta. Din 2004 – 2005 nu mai face asta pentrru că există acele contuare. Care e solutia? Fă, omule, centrale de cvartal. Unde sunt zone de conducte de 50 de ani e mai ieftin să pui centrale de cvartal decat să schimbi conducte. Mă văd punând centrale de cvartal, da”, a declarat Băsescu.

„Dacă aş candida, aş câştiga. Sigur, nu se pune problema unei alianţe şi merge PMP singur, în acest caz. Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan – n.r.) pentru că la mine incertitudinea e majoră deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan”, a mai spus fostul președinte.

Cu ce a rămas celebru Băsescu în memoria bucureștenilor

În iunie 2000, Traian Băsescu a participat din partea PD la alegerile pentru Primăria Municipiului București, câștigând mandatul de primar general, pe care l-a deținut până în decembrie 2004. Băsescu a rămas celebru pentru ofensiva contra chioșcarilor, pentru cea împotriva maidanezilor (care a adus-o la București pe celebra actriță Brigitte Bardot) pentru conflictul său permanent cu majoritatea PSD din Consiliul General.

Ce probleme are Băsescu în justiție

Fostul președinte Traian Băsescu a pierdut în primă instanță procesul cu CNSAS, judecătorii Curții de Apel București stabilind că el a fost colaborator al Securității ca poliție politică. S-a întâmplat în luna septembrie a anului trecut.

Băsescu a atacat decizia la Înalta Curte. „Nu mă apuc să dau cu pietre în judecător. Îmi pare rău că după ce am condamnat comunismul, am deschis arhivele Securității, vine acest verdict. Nu am ce să-mi reproșez. Astea erau vremurile pe care le-am trăit. E ușor de dat ceasul înapoi 45 de ani, dar viața merge înainte. Va trebui să fiu mai clar în declarațiile de la ICCJ”, a spus fostul președinte, la Realitatea TV.

CNSAS a cerut instanței să constate faptul că fostul președinte a colaborat cu Securitatea. În dosarul depus de CNSAS la instanță, prin care cere să se constate calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securității, ar exista două note informative olografe, semnate cu numele de cod „Petrov”, și un document pe microfilm trimis de SRI la CNSAS în aprilie 2019, relata Europa Liberă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului