Bilanțul Elenei Udrea: Sunt un politician atipic, nu voi schimba garderoba; știu încotro vreau să merg

Bilanțul Elenei Udrea: Sunt un politician atipic, nu voi schimba garderoba; știu încotro vreau să merg
Publicat: 31/12/2013, 17:42
Actualizat: 03/04/2019, 16:08

Deputatul PDL Elena Udrea își face bilanțul la final de an, într-o postare pe blogul său, apreciind că este un politician atipic, dar precizând că nu-și va schimba nici silueta, nici garderoba și subliniind că știe „exact” cine este și încotro vrea să meargă.

Elena Udrea dezvăluie că și-a dorit să aibă familie și copii, dar la 40 de ani a intrat în statistica femeilor divorțate. Ea mai spune că nu va renunța la stilul său, chiar dacă bărbații sunt mereu derutați de tocurile cui.

„Sfârșitul de an este cea mai bună ocazie pentru bilanț. Orice om caută să aibă momentul cu sine însuși, în care se gândește la ce a făcut în anul care trece și la ce vrea să facă, în anul care vine. Pentru o femeie care tocmai a împlinit 40 de ani, bilanțul este cu atât mai firesc, este chiar o necesitate. Cred că a vorbi cu sinceritate despre ceea ce simți nu e un semn de slăbiciune, ci de putere. Cum oamenii politici sunt mereu judecați pentru orice fac, la muncă sau în afara ei, în viața personală sau în cele mai banale clipe de viață, ideea de a vorbi despre mine poate părea nepotrivită, ieșită din „strategiile obișnuite de imagine”…”, scrie Udrea pe pe blogul său.

Ea continuă menționând că niciodată nu a vrut să fie „o imagine”.

„Dacă aș fi ascultat de consilieri, dacă m-ar fi afectat toate referirile la felul în care mă îmbrac sau arăt, ar fi trebuit să renunț la tocuri, să-mi țin ascunse poșetele, să-mi schimb culoarea părului sau să merg cu tramvaiul, pentru a mă înscrie în categoria celor care livrează alegătorilor o imagine falsă, dar convenabilă și mai ușor de „digerat”. Chiar m-am gândit de multe ori dacă ar trebui să fac această schimbare, pentru a fi mai puțin criticată, mai bine înțeleasă și luată în serios…. Și de fiecare dată am știut limpede că nu vreau să fiu altceva sau altcineva, că refuz să mă transform în ceva sau cineva în care nu mă regăsesc. Poate că sunt un model atipic de politician, mai ales într-o țară ce dă prea puține șanse femeilor tinere, într-o lume a politicii ce nu oferă niciun exemplu din istorie de femeie care să fi fost deplin acceptată și implicată benefic în treburile statului”, completează Udrea.

Elena Udrea spune că nu și-a ales un drum ușor în viață și că a știut de la bun început că o blondă în politică va crea nu numai comentarii derizorii și de prost gust, dar și „un soi de panică, mai ales în rândul adversarilor politici, mai toți bărbați, care nu au învățat să mânuiască armele cavalerești ale dialogului și confruntării de idei, ci au trecut direct la jigniri și atacuri personale”.

„Nici o parte a presei n-a dat prea des semne că ar înțelege mai profund rostul femeii în politică și a preferat să minimalizeze adesea prestația mea politică ori administrativă, fiind mult mai atentă la poșetele și tocurile mele”, consideră deputatul PDL.

„Cum nu cred că rațiunea, instinctul și pasiunea pentru ceea ce fac au vreo legătură cu felul în care arăt sau mă îmbrac, voi continua să merg pe acest drum, cu aceeași dorință de a construi, de a lăsa ceva pozitiv în urmă. Nu-mi voi schimba silueta sau garderoba, ci mă voi concentra pe munca mea, indiferent ce poșetă voi purta sau în ce rochie mă voi simți inspirată într-o zi sau alta. Voi continua să cred cu toată onestitatea că femeile au loc în orice meserie și trebuie să-și aleagă exact drumul care le implinește și le face să simtă că-și trăiesc viața exact așa cum își doresc. Poate că nu le putem avea pe toate, dar sigur putem face un set de alegeri pe care să ni le asumăm și în care să credem până la capăt, oricâte obstacole și nedreptăți am avea de înfruntat. Multe femei sunt fericite doar ca mame și soții, altele încearcă din răsputeri să găsească echilibrul între căsnicie și carieră, iar unele, poate mai puține la număr, încercăm să punem pe primul plan pasiunea pentru munca noastră, dorința de a evolua profesional, tenacitatea de a reuși pe un drum al naibii de greu…. Mi-aș fi dorit o familie, copii care să-mi lumineze viața, dar iată că am intrat în statistica femeilor divorțate. Nu o văd ca pe un eșec personal, căci dacă priveam situația atât de superficial, astăzi mă simțeam mai puțin bine în pielea mea, mai ales că am și împlinit 40 de ani”, mărturisește Elena Udrea.

Ea spune că nu simte că a pierdut ceva, ci doar că nu acela era drumul său.

„Și, când simți, cu luciditate, că te-ai rătăcit, e bine să te concentrezi numai la găsirea drumului corect, care să te ducă acolo unde-ți dorești cu adevărat să ajungi, nu unde vor alții să te ducă… Eu știu exact cine sunt și încotro vreau să merg. Nu e un semn de autosuficiență, ci e chiar semnul de maturitate la care simt că mă aflu și pe care am de gând s-o exploatez total în munca mea”, precizează Udrea.

Ea menționează că cei 40 de ani pe care i-a aniversat recent i-au dat ocazia de a se gândi mult la reușitele și nereușitele de până acum. „Cred că toți le avem, fie că recunoaștem sau nu, fie că bravăm sau ne plângem, fie că e vorba de bărbați sau femei, de oameni singuri sau căsătoriți. Dar am preferat să privesc partea pozitivă. Prefer să mă bucur de fiecare zi frumoasă din această viață, de fiecare reușită din cariera mea, de fiecare om care-mi zâmbește pe stradă sau de fiecare prieten care e sincer și lângă mine, de fiecare bine pe care l-am făcut altora. Simt că am aceeași energie, aceeași putere de muncă, aceeași rezistență atât de necesară într-o lume atât de ostilă cum e cea politică. Și, mai presus de toate, simt că vreau în continuare să fiu feminină, chiar cochetă, modernă, capabilă în același timp să gandesc și să acționez la fel ca și colegii mei bărbați, chiar dacă aceștia sunt mai mereu derutați de tocurile cui”, completează Udrea.

Ea precizează că a scris aceste rânduri în speranța că tot mai multe femei își vor consolida încrederea în ele însele și tot mai mulți bărbați vor începe să le aprecieze mai mult pentru ceea ce reușesc să facă.

„Împărtășesc aceste gânduri și pentru că știu că sunt atâtea femei care visează să fie și altceva în afară de bune gospodine și soții, dar nu găsesc sprijin suficient în visul lor. Vă scriu în ultima zi a anului cu speranța că veți reflecta cu onestitate la viața voastră, la cine sunteți și cine vreți să fiți, la ce anume trebuie să schimbați în viața voastră sau a celor din jur, ca să ajungeti să simțiți împlinirea, oricare ar fi ea… Mă pregătesc de noul an, îmi fac o listă de planuri și dorințe și am îndrăzneala de a amesteca visele de femeie cu cele de om politic. Între iubire și reușita profesională, poate fi un pod, cu condiția să vrei să îl construiești. Vă doresc un an plin de schimbări în bine pe care să le începeți chiar de mâine, pentru că schimbarea voi o faceți posibilă! Doamnelor, domnilor, dragi prieteni, dragi adversari politici, dragi jurnaliști, vă doresc un an de înțelepciune și bunătate, de reușite profesionale, dar și de bucurii personale! Vă doresc tuturor să îndrăzniți să fiți ceea ce vă doriți! Cu toată sinceritatea, Elena Udrea”, încheie deputatul PDL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
"N-am văzut de când sunt așa ceva!" Potop cu grindină în Prahova. Mașini înghițite de...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
Dispar unele pensii. Românii care ar trebui să se grăbească să-și depună dosarul
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Actorul Kevin Spacey a negat noi acuzații de comportament sexual nepotrivit