Birchall: Sunt convinsă că și criticile constructive mă vor sprijini să fiu un ministru mai bun

Birchall: Sunt convinsă că și criticile constructive mă vor sprijini să fiu un ministru mai bun
Publicat: 11/02/2017, 11:05
Actualizat: 28/03/2019, 11:19

„Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine cu un gând bun, o părere sau un mesaj de felicitare în aceste ultime zile. Sunt convinsă că atât sfaturile voastre cât și criticile constructive, care m-au ajutat în primul meu mandat să fiu un deputat mai bun, mă vor sprijini și în dorința mea de a fi, în fiecare zi, un ministru mai bun, un om echilibrat și un politician permanent în slujba românilor și a României. Vă mulțumesc și vă apreciez pe fiecare dintre voi!”, a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

Ministrul interimar al Justiției a anunțat, vineri seară după preluarea mandatului, că va iniția discuții luni cu reprezentanții CSM, DNA și DIICOT, pentru soluții în domeniul justiției.

„Începând de luni, o să invit la un dialog toate instituțiile care au un cuvânt de spus în domeniul justiției și împreună vom găsi cele mai bune soluții. Primul telefon pe care am vrut să îl dau după ce îl salut pe domnul Iordache este către CSM pentru că mi-aș dori ca luni să avem o primă întâlnire, așa cum tot luni îmi doresc să am o întâlnire și cu DNA și cu DIICOT. Pentru mine, misiunea mea este ca dacă reușesc ce mi-am propus eu pe această perioadă destul de scurtă, mi-am propus să îi aduc pe toți la aceeași masă și împreună în Parlament să găsim soluțiile necesare atât pentru respectarea legii în România și aici mă refer inclusiv la art 147 din Constituție care spune foarte clar că deciziile CCR sunt obligatorii și nu facultative și noi nu putem să decidem care decizie este obligatorue și care nu. În această perioadă, misiunea mea este de a asigura buna funcționare a activității curente a ministerului”, a declarat, vineri seară, ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall.

Întrebată dacă va mai promova un proiect de lege privind modificarea Codurilor, Birchall a replicat: „Înțeleg sensibiltatea creată în jurul acestui portofoliu, am înțeles și mesajul tuturor celor care s-au exprimat în spațiul public și preocuparea partenerilor noștri externi și vă asigur că prin dialog cu toți cei care vor să vină la aceeași masă să putem să găsim soluții pentru bunul mers al justiției. Este preocuparea mea și vă asigur că voi face tot ce depinde de mine pentru a pune în aplicare programul de guvernare al alianței noastre, dar în același timp să aduc la aceeași masă pe toți cei care au un cuvânt de spus înm bunul mers al justiției și, dacă aș reuși, aș fi foarte mulțumită”.

Ana Birchall a mai precizat că nu are nicio agendă ascunsă și că o soluție finală pentru bunul mers al justiției va fi dată în Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Iordache din funcția de ministru al Justiției, precum și decretul pentru desemnarea Anei Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene ca ministru interimar al Justiției.

Ana Birchall a urmat cursurile de masterat și doctorat în drept la Yale Law School din SUA și a lucrat ca avocat colaborator la firma de avocatură White & Case LLP din New York.

Ulterior, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe și comisia pentru politică externă a Senatului, iar în intervalul iulie 2012- decembrie 2012 a fost consilier al premierului de atunci, Victor Ponta, apoi Înalt Reprezentant pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA. Ea mai fost secretar și apoi președinte al comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților.

Interimatul se asigură pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni