Birou Politic Național la PSD. Viorica Dăncilă, desemnată prezidențiabilul PSD / Gabriela Firea s-a retras din cursă

Birou Politic Național la PSD. Viorica Dăncilă, desemnată prezidențiabilul PSD / Gabriela Firea s-a retras din cursă
Publicat: 23/07/2019, 13:49

13:46 Ioana Petrescu: ProRomânia a spus foarte clar că nu sprijină candidatul PSD

Vicepreședintele ProRomânia Ioana Petrescu a declarat, marți, că partidul său a spus „foarte clar” că nu sprijină candidatul PSD la prezidențiale. Ea a mai transmis că partidul său urmează să discute despre propunerea de candidat care va participa la alegerile prezidențiale din toamnă.

„Pro România a spus foarte clar că nu sprijină candidatul PSD. Noi încă nu am luat o decizie referitor la candidatul nostru pentru alegerile prezidențiale, urmează să existe discuții în partid. Există evident mai multe opțiuni. Părerea mea este că ar trebui să avem un candidat propriu pentru că suntem un partid la început de drum și trebuie să creștem cu fiecare ciclu electoral. Evident, rezultatele de la europarlamentare sunt bune pentru început, dar trebuie să reușim să facem un scor și mai bun la alegerile prezidențiale”, a spus, marți, vicepreședintele ProRomânia Ioana Petrescu, pentru Antena3.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marți, de către social-democrați, să fie candidatul formațiunii, la alegerile prezidențiale, au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Premierul a avut, luni, o întrevedere cu liderii ALDE și Pro România. Ulterior Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă până pe 3 august un răspuns de la Călin Popescu Tăriceanu și de la Victor Ponta cu privire la susținerea unui candidat PSD la prezidențiale.

13:40 Gerea, despre prezidențiabilul PSD: Eu și colegii mei suntem dezamăgiți de cum a evoluat desemnarea

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a afirmat, întrebat ce va face Călin Popescu Tăriceanu în contextul în care Viorica Dăncilă a fost aleasă prezidențiabilul PSD, că este dezamăgit de felul în care a evoluat desemnarea candidatului la prezidențiale.

13:23 Andrei Gerea: Nu cred că e cazul să ieșim de la guvernare

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a declarat că nu crede că este cazul ca partidul să iasă de la guvernare, deoarece mai sunt măsuri de îndeplinit din programul de guvernare.

„Nu, nu cred că este cazul să ieșim de la guvernare. Noi de dorim să putem să aducem lucruri mai bune pentru cetățeni, în programul de guvernare să venim cu niște ajustări, pe zona de infrastructură. Vrem să facem o restructurare care să permită Guvernului să aibă o activitate mai bună”, a afirmat Andrei Gerea, marți, la Antena 3.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a spus, înaintea Biroului Politic Național al partidului, că nu crede că ALDE va ieși la guvernare, pentru că în formațiune sunt oameni responsabili care înțeleg că este importantă stabilitatea.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marți de către social-democrați, să fie candidatul formațiunii, la alegerile prezidențiale au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

12:50 BREAKING Viorica Dăncilă, desemnată prezidențiabilul PSD

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marți de către social-democrați, să fie candidatul formațiunii, la alegerile prezidențiale au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

11:52 Gabriela Firea a anunțat în BPN al PSD că își retrage candidatura la prezidențiale

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea și-a anunțat colegii în Biroul Permanent Național al PSD că își retrage candidatura la alegerile prezidențiale, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Gabriela Firea a declarat înaintea reuninilor social-democraților că va respecta decizia colegilor din partid cu privire la desemnarea candidatului la prezidențialele din toamnă și că aceștia își vor asuma rezultatul scrutinului. Ea a mai spus că unii colegi au considerat-o ca fiind varianta mai bună la alegeri.

11:46 Marian Oprișan: Viorica Dăncilă are șanse mari în fața lui Klaus Iohannis

Liderul PSD Vrancea Marian Oprișan a declarat că Viorica Dăncilă este o soluție pentru alegerile prezidențiale și are mari șanse de a câștiga în fața lui Klaus Iohannis. Social-democratul a precizat că o coaliție de stânga este binevenită pentru PSD.

„Viorica Dăncilă este o soluție pentru alegerile prezidențiale. Are șanse mari în fața lui Klaus Iohannis. Repet, astăzi vom avea o discuție în interiorul CEx și al Biroului Permanent și vom lua o decizie în acest sens, dar eu cred că din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă este o soluție”, a afirmat Marian Oprișan, marți, înaintea ședinței social-democraților, în vederea desemnării prezidențiabilului partidului.

11:45 Gabriel Zetea: Cred că Viorica Dăncilă va fi aleasă de către marea majoritate a colegilor

Vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat, marți, că Viorica Dăncilă va fi aleasă, cel mai probabil, candidatul partidului la alegerile prezidențiale, precizând că sunt prea multe orgolii acum în PSD și în celelalte formațiuni pentru un candidat comun.

„Nu cred că o să fie foarte multe suprize astăzi (marți -n.r.). Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii, atâta vreme cât doamna Dăncilă își va menține intenția de a candida, eu cred că ea va fi aleasă de către marea majoritate a colegilor. Este președintele partidului și atâta vreme cât ea este președintele partidului își dorește să-și asume o candidatură are șanse mult mai mari de a mobiliza o mai mare parte a partidului, de a-l pune în spatele ei. Din punctul meu de vedere, da (e nevoie de o alianță cu ALDE și Pro România -n.r.). Eu am susținut acest punct de vedere și în cadrul ultimului Comitet Executiv, am susținut cu tărie că e nevoie să facem orice pentru a menține o alianță, partidele care sunt în opoziție cu Klaus Iohannis, toate ar trebui să avem un candidat comun. Deocamdată văd că există orgolii mult prea mari și în interiorul PSD, dar și în interiorul celorlalte partide”, a declarat Gabriel Zetea, înaintea ședinței Biroului Politic Național al PSD.

Social-democrații se reunesc, marți, în Birou Politic Național, pentru a-și alege candidatul la prezidențiale, urmând ca propunerea să fie validată în Comitetul Executiv Național. Gabriela Firea și Viorica Dăncilă și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale. Inițial, și Eugen Teodorovici precum și Mihai Fifor au anunțat că vor să candideze pentru Palatul Cotroceni, dar ulterior și-au retras candidaturile.

11:25 Ștefănescu: Un vis urât pe cale să devină realitate. Finala Klaus-Barna! Treziți-vă, colegi din CEx!

Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu i-a îndemnat pe colegii din CEx să se trezească la realitate, în contextul în care o finală între Klaus Iohannis și Dan Barna la prezidențiale este pe cale să se contureze.

„Un vis urât e pe cale să devină realitate. Finala Klaus-Barna! Iar noi cei din PSD să fim nevoiți să alegem răul cel mic! Un adevărat cosmar. Treziți-vă, dragi colegi din Cex!”, a scris Codrin Ștefănescu, marți, pe Facebook.

Reacția vine în contextul în care social-democrații s-au reunit marți la Parlament, în Birou Politic Național, pentru a-și alege candidatul la prezidențiale, urmând ca propunerea să fie validată în CEx. În cursa internă au rămas oficial Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae, însă nici Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea nu exclud o candidatură.

Alianța USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul alianței la prezidențiale, iar pentru funcția de premier l-au validat pe Dacian Cioloș. Anunțul a fost făcut, duminică, de cei doi lideri ai Alianței 2020.

11:23 Firea, înainte de CEX PSD: O să respect decizia colegilor. Își vor asuma rezultatul la prezidențiale

Gabriela Firea a declarat înaintea ședinței CEX PSD că va respecta decizia colegilor din partid cu privire la desemnarea candidatului la prezidențialele din toamnă și că aceștia își vor asuma rezultatul scrutinului. Ea a mai spus că unii colegi au considerat-o ca fiind varianta mai bună la alegeri.

„Firește, ideal ar fi fost să avem o alianță cu ALDE și Pro România. Înțeleg că acest lucru nu e posibil pentru primul tur, poate pentru al doilea. Normal e să respect decizia colegilor și dacă ei nu cred acum în această variantă e normal să respectăm decizia lor, și își vor asuma și ei rezultatul la alegerile prezidențiale, pentru că în momentul când ai o opțiune, cu siguranță ai și argumente „, a declarat, marți, primarul Bucureștiului, Gabriela Firea .

Firea a mai transmis că unii colegi social-democrați consideră că ea ar fi fost o variantă mai bună de prezidențiabil PSD.

11:05 Viorica Dăncilă: Nu cred că ALDE va ieși de la guvernare. Sunt oameni responsabili

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, înaintea Biroului Politic Național al partidului, că nu crede că ALDE va ieși la guvernare, pentru că în formațiune sunt oameni responsabili care înțeleg că este importantă stabilitatea.

„Nu, nu cred că ALDE va ieși de la guvernare. Sunt oameni responsabili. Își dai seama că stabilitatea e foarte importantă”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament.

Premierul a avut, luni, o întrevedere cu liderii ALDE și Pro România. Ulterior Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă până pe 3 august un răspuns de la Călin Popescu Tăriceanu și de la Victor Ponta cu privire la susținerea unui candidat PSD la prezidențiale.

Social-democrații se reunesc, marți, în Birou Politic Național, pentru a-și alege candidatul la prezidențiale, urmând ca propunerea să fie validată în CEx. În cursa internă au rămas oficial Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae, însă nici Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea nu exclud o candidatură.

11:00 Daniel Florea: Dăncilă e un candidat redutabil. Are o susținere mai largă în rândul PSD

Primarul Sectorului 5 Daniel Florea a declarat că Viorica Dăncilă este un candidat redutabil la alegerile prezidențiale, având mai multă susținere în partid comparativ cu Gabriela Firea. El a adăugat că edilul general al Capitalei va avea înțelepciunea să evite conflictele interne.

„Cred că avem înțelepciunea astăzi să alegem un candidat care să poată fi susținut de tot partidul și care să poată să rezolve conflictele care au existat în interior și care să dea senzația de echilibru și de forțe și să demonstrăm asta în campanie. Cred că doamna Dăncilă este un candidat redutabil și sunt convins nu numai că vom intra în turul doi, dar avem șanse să câștigăm alegerile prezidențiale”, a declarat Daniel Florea, marți, întrebat dacă o susține pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale.

Edilul sectorului 5 a mai spus că premierul are o susținere mai largă în PSD pentru o candidatură la prezidențiale.

„Cred că are o susținere mai largă în rândul membrilor de partid și al conducătorilor de organizații și cred că doamna Firea are înțelepciunea necesară să înțeagă că trebuie rezolvate în interior conflictele. Cred că nu mai există în acest moment conflict nici în organizația București, nici PSD național și cred că vom putea să ieșim cu un asemenea punct de vedere, fie după BPN, fie după CEx, dar sunt convins că nu vor fi dispute interne în aceste două ședințe”, a explicat Florea.

Chestionat dacă vor mai fi prezentate sondajele comandate de partid și dacă mai contează rezultatele, sau prezidențiabilul a fost deja decis, Florea a răspuns: „Da, astăzi da, se vor prezenta aceste sondaje. Și eu sunt curios cum arată, dar vă spun că este important pentru noi să strângem rândurile, să liniștim apele în interiorul organizațiilor și cred că s-a întâmplat asta și sunt convins că de azi înainte nu vor mai fi conflicte interne în partid. Contează aceste sondaje. Le vom lua în discuție. Singurul lucru pe care am vrut să îl subliniez e că în urma unor discuții care au avut loc și aseară, în organizația de București, după aceea la nivel central, eu cred că mare parte din asperități s-au nivelat. Cred că în acest moment suntem în măsură să dăm dovadă de echilibru”.

Social-democrații se reunesc, marți, în Birou Politic Național, pentru a-și alege candidatul la prezidențiale, urmând ca propunerea să fie validată în CEx. În cursa internă au rămas oficial Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae, însă nici Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea nu exclud o candidatură.

Știrea inițială. Inițiat, își anunțaseră înscrierea în competiția internă pentru prezidențiale: secretarul general al PSD Mihai Fifor, președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Pleșoianu și senatorul Șerban Nicolae. Eugen Teodorovici și Mihai Fifor s-au retras, însă, din cursa internă.

Viorica Dăncilă a anunțat că dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi.

Și Gabriela Firea a anunțat că se gândește la o candidatură pentru Cotroceni.

Liderul PSD a avut, luni, o întrevedere cu Călin Popescu Tăriceau și Victor Ponta, cu care a discutat despre susținerea unui candidat PSD la prezidențiale. Ea a anunțat că așteapă un răspuns de la cei doi lideri politici până pe trei august, atunci când e convocat congresul PSD.

PSD va merge cu un candidat propriu la prezidențiale. La fel și ALDE, care îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu în această cursă. În acest context, Adrian Țuțuianu a anunțat că și Pro România va avea candidat propriu. El și-a exprimat susținerea pentru Gabriela Firea.

Congresul PSD pentru validarea prezidențiabilului are loc pe 3 august.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern