Blaga anunță că PNL nu va mai depune amendamente la Codul fiscal. Când ar putea ajunge la promulgare

Blaga anunță că PNL nu va mai depune amendamente la Codul fiscal. Când ar putea ajunge la promulgare
Publicat: 29/08/2015, 16:13

„Le-am prezentat colegilor noștri rezultatele discuțiilor avute cu coaliția de la putere pe tema Codului fiscal și toți au fost de acord să nu mai depunem alte amendamente, în afară de cele asupra cărora ne-am înțeles și care vor fi semnate de către șefii de partide”, a declarat copreședintele PNL Vasile Blaga, la finalul ședinței BPN, de la Gura Humorului.

Blaga a mai spus că PNL este „într-o continuă corespondență, prin e-mail, cu partea guvernamentală”, afirmând proiectul de lege a noului Cod fiscal ar putea ajunge la promulgare cel târziu, luni, săptămâna viitoare.

„Suntem într-o continuă corespondență pe mail cu partea guvernamentală, iar forma finală a amendamentelor o voi semna cu doamna Gorghiu, astfel încât, marți, în comisii, și mă refer în special la Comisia de buget-finanțe, lucrurile să fie tranșate, pentru ca în a doua ședință a Senatului de marți să fie adoptat noul Cod fiscal, pentru a putea pleca, marți seară, la Camera Deputaților, care este Cameră decizională, pentru a ajunge la promulgare, cel târziu, lunea viitoare”, a mai spus Vasile Blaga.

Partidele parlamentare au convenit, joi, după discuțiile privind Codul Fiscal, reducerea etapizată a TVA, astfel încât taxa va fi redusă la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, impozitul pe construcțiile speciale va fi eliminat începând cu 1 ianuarie 2017, cu o excepție solicitată de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la construcțiile speciale din agricultură, aceasta urmând să fie eliminată de la 1 ianuarie 2016.

Cât despre supraacciza la carburanți, acaesta va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017.

Cererea de reexaminare a Codului fiscal, înaintată de președintele Iohannis Parlamentului, va fi dezbătută în sesiunea ordinară care începe la 1 septembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase