Bode: Vom merge la Cotroceni cu propunerea ca Florin Cîțu să fie premierul României

Bode: Vom merge la Cotroceni cu propunerea ca Florin Cîțu să fie premierul României
Lucian Bode/ Sursa: Captură video/Facebook/Partidul Național Liberal
Publicat: 05/10/2021, 19:39

Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode, a declarat marți seară, la Antena 3, că liberalii vor merge săptămâna viitoare la Cotroceni cu Florin Cîțu, ca propunere de premier, în ciuda deciziei CCR care spune că premierul demis prin moțiune de cenzură nu mai poate fi propus pentru aceeași funcție.

„Vom merge la Cotroceni, aşa cum a anunţat preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la consultări. PNL are o decizie foarte clară: Biroul Executiv propune Biroului Naţional ca preşedintele PNL, Florin Cîţu, să fie propunerea noastră de prim-ministru şi nu avem alte variante pe care unii le lansează. Suntem determinaţi să mergem cu această propunere la Cotroceni”, a spus Bode, la Antena 3.

Liberalul i-a acuzat pe cei de la PSD, USR PLUS și AUR că au dinamitat Guvernul, fără a avea o soluție concretă pentru o guvernare care să asigure stabilitatea de care cetățenii au atâta nevoie, mai ales, în această perioadă dificilă. El a precizat că PNL va rămâne foarte hotărât să guverneze în continuare și nu vor accepta compromisuri și impuneri din partea niciunui partid care se va alătura la guvernare.

„Am asistat la o demolare a Guvernului, la dărmarea Guvernului de către o coaliţie PSD – AUR susţinută de USR fără a veni cu nimic în schimb, fără a propune nicio soluţie care să fie absolut sustenabilă. (…) Este anormal să demolezi un Guvern, să dai jos un Guvern în momentul în care tu nu ai nicio soluţie după. Astăzi, PSD nu vrea cu PNL, nu vrea cu USR, nu vrea cu AUR, vrea ceea ce este imposibil – un Guvern de tranziţie şi alegeri anticipate. AUR nu ştie ce vrea, USR nu vrea cu AUR, USR nu vrea cu PSD, USR ar vrea cu noi, dar să ne stabilească ei cine este candidatul în funcţia de prim-ministru. În consecinţă, astăzi, PNL, aşa cum a făcut şi ieri şi cum va face şi mâine, este foarte hotărât şi determinat să guverneze, chiar dacă de astăzi vom avea puteri limitate, nu vom putea emite ordonanţe de urgenţă, nu vom putea veni cu politici noi. (…) Mâine vom avea şedinţă de Guvern. PNL guvernează”, a afirmat Lucian Bode.

Rareș Bogdan: Florin Cîțu este propunerea noastră de premier, nu avem altă decizie

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat de asemenea, după căderea Guvernului că propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru cu care vor merge la Cotroceni, va fi tot Florin Cîțu.

„Pentru noi contează un singur lucru – președintele PNL – Florin Cîțu este propunerea noastră de premier. Nu avem altă propunere”, a subliniat Rareș Bogdan.

El afirmă că nu va fi niciun conflict de natură Constituțională, dacă „te prezinți  cu o majoritate sau cu susținere în Parlament”.