Buda către Ponta: Regret că nu vă trebuie pașaport în Transilvania, ca să vă zicem persona non grata

Buda către Ponta: Regret că nu vă trebuie pașaport în Transilvania, ca să vă zicem persona non grata
Publicat: 05/09/2013, 11:34
Actualizat: 03/09/2019, 01:11

Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, a catalogat declarațiile premierului Ponta, conform cărora „Emil Boc nu a făcut nimic pentru Transilvania”, drept afirmații ipocrite, regretând că prim-ministrul nu are nevoie de pașaport de intrare în Transilvania, ca să fie declarat „persona non grata”.

Potrivit unui comunicat al lui Daniel Buda transmis, miercuri, Victor Ponta încearcă să își ascundă neputința de a gestiona adevăratele probleme ale României, aruncând cu noroi în Emil Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Declarațiile premierului Victor-Viorel Ponta, conform cărora «Emil Boc nu a făcut nimic pentru Transilvania» sunt afirmații ipocrite și care demonstrează un infantilism politic inimaginabil. Victor Ponta încearcă să își ascundă neputința de a gestiona adevăratele probleme ale României, aruncând cu noroi în Emil Boc, cel care a scos România din criza economică și a încurajat investițiile în cele mai importante sectoare, constituind rezervele de bani cu care dumneavostră, domnule Ponta, ați reîntregit salariile. Domnule Ponta, îmi pare rău că nu aveți nevoie de pașaport de intrare în Transilvania, ca să zicem că vă declarăm «persona non grata»”, a arătat Buda în documentul citat.

Liderul PDL Cluj a subliniat că, în privința Transilvaniei, Emil Boc a „reechilibrat investițional această zonă, care a fost întotdeauna o Cenușăreasă pentru toate guvernările socialiste, începând de la Năstase și terminând cu Ponta”.

„Oricât de mult ați încerca să manipulați, domnule Ponta, cetățenii Transilvaniei cunosc adevărata realitate a guvernării Emil Boc, prin investițiile care pot fi întâlnite la tot pasul și pe care v-ar trebui câteva vieți să le puteți zugrăvi sau întreține. Autostrada Transilvania, centurile ocolitoare ale marilor orașe, reabilitarea pistelor aeroporturilor internaționale, investițiile în reabilitarea școlilor, a unităților de cultură și a spitalelor, susținerea proiectelor derulate pe fonduri europene sunt doar câteva proiecte pe care dumneavoastră, cu bună știință nu doriți să acceptați că s-au întâmplat în Transilvania, și nu în altă parte a țării”, a spus Buda.

El i-a cerut premierului Ponta să facă și o analiză a propriei guvernări.

„De aici, de la Cluj, vă transmitem domnule «doctor» în guvernare, Victor Ponta, să încercați să faceți o autoanaliză după un an și jumătate de guvernare proprie, și să ne transmiteți și nouă ce vă spune conștiința”, a menționat Daniel Buda.

Emil Boc nu a făcut nimic pentru Transilvania și dacă nu „ne-ar încurca” ar fi foarte bine, le-a spus Victor Ponta miniștrilor, miercuri, în ședința Guvernului, el precizând că nu înțelege politicianismul „mărunt” și „stilul” în care nu faci nimic pentru țară, dar nu-i lași nici pe alții să facă.

Afirmațiile premierului au fost făcute în contextul discuțiilor despre proiectul Roșia Montană, șeful Executivului amintind celor prezenți că guvernele anterioare și „în special Guvernul Boc” au blocat mai multe proiecte importante și n-au avut curajul să spună „Da” sau „Nu”.

De asemenea, Ponta a a afirmat că nu înțelege „politicianismul mic, mărunt”, care nu ia în calcul faptul că veniturile care ar rezulta în urma exploatărilor contestate în prezent vor fi folosite „cu prioritate” pentru proiectele regionale.

„Mai pe românește, să înțeleagă și domnul Boc care de făcut n-a făcut nimic pentru Transilvania, dacă ar putea să nu ne încurce, ar fi foarte bine. Avem de terminat autostrada pe care au blocat-o, în 2005, tot miniștrii PD, Autostrada Transilvania, un proiect esențial pentru Transilvania. Nu putem de nicăieri! Vrem gaze mai ieftine, nu putem exploata gaze! Vrem autostrăzi, n-avem voie să facem proiecte! Stilul ăsta în care n-ai făcut nimic patru ani și după aceea nu-i lași nici pe alții e din păcate un mod foarte mic de a te preocupa de țară”, a spus primul-ministru.

Vasile Măgrădean, [email protected]