Buda către Ponta: Regret că nu vă trebuie pașaport în Transilvania, ca să vă zicem persona non grata

Buda către Ponta: Regret că nu vă trebuie pașaport în Transilvania, ca să vă zicem persona non grata
Publicat: 05/09/2013, 11:34
Actualizat: 03/09/2019, 01:11

Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, a catalogat declarațiile premierului Ponta, conform cărora „Emil Boc nu a făcut nimic pentru Transilvania”, drept afirmații ipocrite, regretând că prim-ministrul nu are nevoie de pașaport de intrare în Transilvania, ca să fie declarat „persona non grata”.

Potrivit unui comunicat al lui Daniel Buda transmis, miercuri, Victor Ponta încearcă să își ascundă neputința de a gestiona adevăratele probleme ale României, aruncând cu noroi în Emil Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Declarațiile premierului Victor-Viorel Ponta, conform cărora «Emil Boc nu a făcut nimic pentru Transilvania» sunt afirmații ipocrite și care demonstrează un infantilism politic inimaginabil. Victor Ponta încearcă să își ascundă neputința de a gestiona adevăratele probleme ale României, aruncând cu noroi în Emil Boc, cel care a scos România din criza economică și a încurajat investițiile în cele mai importante sectoare, constituind rezervele de bani cu care dumneavostră, domnule Ponta, ați reîntregit salariile. Domnule Ponta, îmi pare rău că nu aveți nevoie de pașaport de intrare în Transilvania, ca să zicem că vă declarăm «persona non grata»”, a arătat Buda în documentul citat.

Liderul PDL Cluj a subliniat că, în privința Transilvaniei, Emil Boc a „reechilibrat investițional această zonă, care a fost întotdeauna o Cenușăreasă pentru toate guvernările socialiste, începând de la Năstase și terminând cu Ponta”.

„Oricât de mult ați încerca să manipulați, domnule Ponta, cetățenii Transilvaniei cunosc adevărata realitate a guvernării Emil Boc, prin investițiile care pot fi întâlnite la tot pasul și pe care v-ar trebui câteva vieți să le puteți zugrăvi sau întreține. Autostrada Transilvania, centurile ocolitoare ale marilor orașe, reabilitarea pistelor aeroporturilor internaționale, investițiile în reabilitarea școlilor, a unităților de cultură și a spitalelor, susținerea proiectelor derulate pe fonduri europene sunt doar câteva proiecte pe care dumneavoastră, cu bună știință nu doriți să acceptați că s-au întâmplat în Transilvania, și nu în altă parte a țării”, a spus Buda.

El i-a cerut premierului Ponta să facă și o analiză a propriei guvernări.

„De aici, de la Cluj, vă transmitem domnule «doctor» în guvernare, Victor Ponta, să încercați să faceți o autoanaliză după un an și jumătate de guvernare proprie, și să ne transmiteți și nouă ce vă spune conștiința”, a menționat Daniel Buda.

Emil Boc nu a făcut nimic pentru Transilvania și dacă nu „ne-ar încurca” ar fi foarte bine, le-a spus Victor Ponta miniștrilor, miercuri, în ședința Guvernului, el precizând că nu înțelege politicianismul „mărunt” și „stilul” în care nu faci nimic pentru țară, dar nu-i lași nici pe alții să facă.

Afirmațiile premierului au fost făcute în contextul discuțiilor despre proiectul Roșia Montană, șeful Executivului amintind celor prezenți că guvernele anterioare și „în special Guvernul Boc” au blocat mai multe proiecte importante și n-au avut curajul să spună „Da” sau „Nu”.

De asemenea, Ponta a a afirmat că nu înțelege „politicianismul mic, mărunt”, care nu ia în calcul faptul că veniturile care ar rezulta în urma exploatărilor contestate în prezent vor fi folosite „cu prioritate” pentru proiectele regionale.

„Mai pe românește, să înțeleagă și domnul Boc care de făcut n-a făcut nimic pentru Transilvania, dacă ar putea să nu ne încurce, ar fi foarte bine. Avem de terminat autostrada pe care au blocat-o, în 2005, tot miniștrii PD, Autostrada Transilvania, un proiect esențial pentru Transilvania. Nu putem de nicăieri! Vrem gaze mai ieftine, nu putem exploata gaze! Vrem autostrăzi, n-avem voie să facem proiecte! Stilul ăsta în care n-ai făcut nimic patru ani și după aceea nu-i lași nici pe alții e din păcate un mod foarte mic de a te preocupa de țară”, a spus primul-ministru.

Vasile Măgrădean, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația