Buda: „E regretabil că Iliescu încearcă să subjuge justiția, să facă presiuni asupra instituțiilor”

Buda: E regretabil că Iliescu încearcă să subjuge justiția, să facă presiuni asupra instituțiilor
Publicat: 16/08/2012, 19:32
Actualizat: 16/08/2012, 21:09

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, afirmă că președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, „încearcă să subjuge justiția” și să facă presiuni asupra instituțiilor statului, atacând „dintr-un exces revoluționar de zel” acțiunile Parchetului și ale procurorilor care verifică respectarea Legii electorale.

Deputatul Daniel Buda susține, într-un comunicat de presă transmis joi, că nu procurorii atentează la siguranța statului, așa cum afirma Ion Iliescu, ci USL, „prin încercările disperate de a împiedica un parcurs normal și firesc al justiției”, transmite corespondentul Mediafax.

„Asistăm în aceste zile la un spectacol oferit de ultimul bolșevic al României, Ion Iliescu, care, dintr-un exces revoluționar de zel atacă, fără precedent, acțiunile Parchetului și ale procurorilor României, care nu fac altceva decât să verifice aplicarea și respectarea Legii electorale. Ceea ce domnul Iliescu nu poate să înțeleagă este faptul că acțiunea Parchetului trebuie să se desfășoare fără imixtiunea politicului, iar Uniunea pe care o conduce nu numai din umbră, trebuie să înceteze urgent atacurile la adresa acestei instituții. Este regretabil faptul că domnul Iliescu încearcă, la fel ca în vremurile de tristă amintire, să subjuge justiția în actul politic și să facă presiuni asupra instituțiilor independente ale statului. În fapt, Ion Iliescu ne întărește și mai mult convingerea că nu procurorii atentează la siguranța statului, așa cum el însuși a vociferat, ci chiar USL face acest lucru, prin încercările disperate de a împiedica un parcurs normal și firesc al justiției de verificare a respectării Legii electorale”, se arată în documentul citat.

Buda adaugă că poporul român are pretenția de la Ion Iliescu să intervină și să atragă atenția asupra adevăratelor derapaje ale Guvernului Ponta și ale prezidențiabilului Crin Antonescu.

„După trei luni de guvernare nu au știut altceva decât să declanșeze și să alimenteze scandaluri politice, instabilitate economică, îndepărtarea investitorilor, blocarea noilor locuri de muncă și creșterea prețurilor la utilitățile casnice. Acestea sunt problemele reale datorită cărora nivelul de trai al românilor continuă să fie afectat, iar țara noastră are nevoie urgentă de soluții și stabilitate politică și economică”, subliniază liderul PDL Cluj.

Daniel Buda menționează că are încredere că Ion Iliescu „va înceta să mai arunce cu praf în ochii cetățenilor, iar Parchetul nu se va lăsa intimidat de acțiunile și declarațiile politicianiste ale fostului președinte al României”.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, joi, Inspecția Judiciară în legătură cu afirmațiile publice „de natură să afecteze independența justiției” făcute de președintele interimar, Crin Antonescu, președintele onorific al PSD, Ion Iliescu, și primul ministru Victor Ponta.

Președintele CSM, Alina Ghica, arată, în solicitarea transmisă inspectorului șef al Inspecției Judiciare, că cere dispunerea și efectuarea unor verificări cu privire la apărarea independenței sistemului judiciar, ca urmare a prezentării, pe mai multe posturi de televiziune și în presa scrisă și on-line din țară, a unor afirmații făcute de Crin Antonescu, Ion Iliescu și Victor Ponta.

În 15 august, Ion Iliescu a postat pe blogul personal mesaje cu următorul conținut: „Nu credeam că, după Revoluția din Decembrie 1989, îmi va fi dat să asist la asemenea manifestări de un primitivism feroce – procurori care dau năvală peste oameni în case, în mediul rural, pentru a-i chestiona dacă au fost la vot pentru Referendum. În ce lume trăim ?!!! De unde au răsărit asemenea specimene, venite parcă din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis într-o asemenea misiune ?….. Prin asemenea acte se subminează autoritatea instituției în percepția opiniei publice, a cetățenilor – care văd cum o instituție creată pentru a apăra «ordinea de drept, … , drepturile și libertățile cetățenești» – se transformă în instrument de intimidare și de acțiune împotriva cetățenilor! Dintr-un instrument de apărare a democrației și a libertăților cetățenești, riscă să se transforme într-un instrument de reprimare a libertăților, pus în slujba unor interese înguste, în cazul de față – în slujba unui om cu tendințe autoritare, care a pierdut sprijinul și încrederea cetățenilor ….”, arată președintele CSM, Alina Ghica, în solicitarea către Inspecția Judiciară, citând din postarea lui Ion Iliescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții...