Bușoi: „Ceea ce face PSD în economie este cel puțin la fel de grav ca OUG 13”

Bușoi: Ceea ce face PSD în economie este cel puțin la fel de grav ca OUG 13
Publicat: 19/03/2017, 19:28
Actualizat: 05/06/2018, 18:12

Liberalul Cristian Bușoi a apreciat că ceea ce se întâmplă cu economia în Guvernarea PSD este „cel puțin la fel de grav cu ceea ce a făcut cu OUG 13″.

„Foarte grav este felul în care Partidul Social Democrat gestionează economia. O spun cu toată fermitatea, ceea ce face Partidul Social Democrat în acest moment în economie este cel puțin la fel de grav cu ceea ce a făcut cu OUG 13 și cu încercarea de a distruge și de a pune justiția în subordinea politicului. Cred că e o atitudine cu totul și cu totul iresponsabilă, faptul că PSD se află într-o cursă contracronometru de a arunca cu bani, de a arunca cu promisiuni, de a arunca cu creșteri salariale, de a promite și mai multe reduceri de impozite, în condițiile în care deja veniturile la buget sunt mai mici și nu fac niciun efort concret de a atrage mai multe fonduri europene. Nu va face altceva decât să distrugă economia românească”, a declarat Cristian Bușoi în cadrul unei conferințe de presă, duminică, la Constanța.

Bușoi susține că anul acesta vom avea o inflație mai mare decât s-a prognozat, iar devalorizarea monedei naționale în raport cu euro va anula, în final, creșterile economice.

„Deja avem multe semnale de la mediul economic, mai ales de la exportatori, că odată cu creșterea salariului minim au devenit necompetitivi pe piața externă, ceea ce va dezechilibra și mai mult balanța comercială negativă a României. Deja avem primele semne că anul acesta vom avea o inflație mai mare decât s-a prognozat și deja există o mică devalorizare a monedei naționale în raport cu euro, devalorizare care riscă să devină foarte serioasă și care, în final, va anula aceste creșteri economice, pentru că omul chiar dacă va primi mai mulți bani în lei, când îi va raporta la euro – și creditele le au raportate la euro, și cele mai multe bunuri de consum sunt raportate la euro, și dacă îți cumperi o locuință, te raportezi la euro, și dacă îți cumperi o mașină, te raportezi la euro – cum vor raporta salariul la euro vor vedea că nu au câștigat nimic. Ba dimpotrivă, s-ar putea ca România să rămână cu câteva mii sau zeci de mii de locuri de muncă mai puțin”, a spus Bușoi.

Secretarul general al PNL apreciază că promisiunile făcute de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care vizează dublarea salariilor bugetarilor, pun o presiune „anormală și nesănătoasă” pe mediul de afaceri privat.

„Ceea ce face doamna Olguța Vasilescu, în încercarea de a-și face imagine, aruncând pe piață promisiuni de dublare a salariilor bugetarilor urmând ca abia ulterior, așa, în subsolul comunicării publice, să spună că e vorba de un proces pe patru ani, dar primele declarații și primele campanii în mediul online au fost că salariile bugetare vor fi dublate fără să menționeze și perioada de timp, este extrem de grav. Pentru că pune o presiune anormală și nesănătoasă pe mediul de afaceri privat care nu poate să reziste în acest moment și nu poate rămâne competitiv cu dublarea salariilor”, a comentat Bușoi, susținând că aceste creșterii trebuie făcute „predictibil, etapizat, pentru că, altfel, guvernul PSD riscă să arunce în aer economia românească.

Făcând o comparație, Bușoi crede că Guvernul Ponta a înțeles mai bine mecanismele din economie și nu a creat dezechilibre atât de mari.

„De bine de rău, Guvernul Ponta, în timpul USL și după USL, de frica externă, de presiunile care erau, poate, și înțelegând un pic mai bine decât domnul Dragnea mecanismele din economie, nu a făcut dezechilibre atât de mari. Guvernul tehnocrat al domnului Cioloș a ținut bugetul pe linia de plutire, s-a comportat responsabil față de economia românească și a reușit să aducă un plus la colectare și un plus la fonduri europene. Guvernul PSD riscă să arunce în aer economia românească și România și românii să sufere cu adevărat în anii care vin din cauza acestor măsuri iresponsabile”, a mai declarat secretarul general al PNL, Cristian Bușoi, la Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?