Bușoi, despre pierderea alegerile: „PNL s-a bătut singur”

Redactor:
Cătălin Legănel
Bușoi, despre pierderea alegerile: „PNL s-a bătut singur”
Secretarul general al PNL, Cristian Bușoi, a declarat, joi, la Constanța, că PNL trebuie să rămână unit după congresul din luna iunie, pentru că „orice diviziune este profund greșită", iar PNL, înainte de a fi învins de PSD, la ultimul scrutin electoral, „s-a bătut singur".

„PNL trebuie să rămână unit după luna iunie. (…) Ideea că se poate tăia PNL în două este cel puțin la fel de greșită ca și ideea că România se poate tăia în două. Nu putem separa în interiorul PNL estul de vest, Clujul de București sau Clujul de Constanța. Cred că trebuie să fim foarte atenți să nu producem aceste diviziuni. Destul am avut și avem, din păcate, o diviziune între vechii PNL-iști și vechii PDL-iști și cred că orice diviziune care se construiește de tot felul de strategi în interiorul PNL este profund greșită. De altfel, acest gen de diviziune ne-a adus la alegerile locale ca la București să avem patru candidaturi și, înainte să ne bată PSD, PNL să se bată singur”, a declarat secretarul general al PNL, joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, unde a avut loc ședința de alegere a noului Birou Politic Județean al PNL Constanța

Bușoi a fost completat de prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, prezent și el la Constanța, care a spus că PNL a pierdut alegerile parlamentare din multe motive, „dar cel mai important dintre ele a fost că n-am reușit să fim altfel decât adversarii noștri de la PSD”.

Atanasiu a declarat că PNL nu ar trebui să se bazeze pe un „lider providențial”, pentru că, în prezent, în România există numai două astfel de persoane: președintele țării și primarul general al Capitalei și niciunul din ei nu conduce un partid.

„Toată lumea era obișnuită să se uite după lideri providențiali. Era simplu să alegi un lider care să meargă la televizor, să meargă la întâlniri publice, să strângă voturi, noi să dormim liniștiți și, când ne trezim, să fie tolba plină. Vă spun că în România astăzi nu mai există lideri providențiali, nici în interiorul PNL și nici în afara PNL, și nici la alte partide politice de pe spectrul politic românesc. Uitați-vă la sondajele de opinie, sunt doi lideri politici care stau peste partide: primarul Capitalei și președintele României și nu sunt președinți de partid niciunul. Nu mai există acei lideri politici providențiali care să strângă singuri voturi”, a declarat Atanasiu.

Prim-vicepreședintele PNL a explicat că acest lider ar trebui să poată strânge oamenii în jurul lui, să trezească mândria colegilor de partid și să nu aibă „schelete în dulap”.

„Avem nevoie de un lider serios, fără schelete în dulap, că, dacă Doamne-ferește se deschide ușa din dulapul lui, nu știi ce cade. Avem nevoie de un om care știe să-i coaguleze pe toți în jurul său, care dacă a fost pe funcții de demnitate publică, să ne mândrim cu ce a făcut acolo, nu să ne rușinăm, și avem nevoie de un om care să aibă o echipă puternică”, a mai spus Teodor Atanasiu.

În urma alegerilor pentru președinția PNL Constanța, lider al organizației de la malul mării a fost desemnat deputatul Bogdan Iulian Huțucă. El a candidat împotriva consilierului local Mihaela Andrei, obținând 580 de voturi, în timp ce contracandidata sa a primit numai 41 de voturi.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide