Buzatu reacționează: ALDE trebuie să se gândească la finalizarea aplicării programului de guvernare

Redactor:
Alexandru Costea
Buzatu reacționează: ALDE trebuie să se gândească la finalizarea aplicării programului de guvernare
Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că ALDE trebuie să se gândească la finalizarea aplicării programului de guvernare cu care a venit alături de PSD. El nu este de acord cu solicitarea ALDE de a „restarta" Guvernul pentru a obține rezultate „extrordinare" într-un timp prea scurt.

„În mod prioritar trebuie să se gândească la finalizarea aplicării programului de guvernare cu care au venit la instaurarea Guvernului care funcționează și acum. Dacă acum, când mai avem un an și trei luni de zile până la instalarea unui nou Guvern, până la derularea alegerilor parlamentare, constituirea majorității, noi vrem să restartăm guvernele și să o luăm de la capăt și să obținem niște rezultate extraordinare, atunci cred că ne aflăm pe o cale greșită. Am analizat în mod obiectiv rezultatele guvernării, rezultate care sunt consemnate în statistici oficiale, recunoscute nu numai în plan intern și european și ele sunt pozitive. Este vorba de o creștere economică, de un grad înalt de ocupare a forței de muncă”, a declarat, marți, la Digi24, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Buzatu spune că nu cunoaște discuțiile dintre liderii coaliției PSD-ALDE dar că în cadrul CEx PSD de luni liderii social-democrați s-au arătat disponibili să continue guvernarea și să corecteze măsurile asumate.

„Eu nu știu dacă au fost în structurile de decizii ale alianței asemenea discuții. În structurile decizionale ale PSD chiar ieri în cadrul CEx nu au fost discuții. Știu, că am intervenit și eu într-un mod consistent în aceste discuții. Nu au fost discuții aprinse sau care să pună pe picior de război cele două formațiuni politice ale alianței. S-a manifestat disponibilitatea de a continua și de a ne asuma rezultatele guvernării și să corectăm într-un mod normal, așa cum se face atunci când se observă o disfuncție tot ceea ce ține de activitatea actualului Guvern și să ne îndreptăm către alegerile prezidențiale și cele locale și parlamentare de anul viitor”, a afirmat politicianul.

În ceea ce privește includerea în alianța de guvernare a Pro România, Dumitru Buzatu spune că partidul lui Victor Ponta nu poate propune un parteneriat în timp ce critică și insultă PSD.

„Din discuția de ieri a rezultat că demersurile Pro România sunt inconsistente. Pro România nu face parte din coaliția majoritară, este într-un proces de afirmare permanentă pe scena publică și are nevoie de afirmare permanentă pe scena publică și are nevoie să fie subiect de discuție, dar până acum nu a menifestat nicio disponibilitate efectivă de a participa la o coaliție care să guverneze până la sfârșitul unui mandat. Nu poți să propui unor oameni un parteneriat criticându-i în permanență și insultându-i chiar”, a mai spus liderul PSD Vaslui.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că nu este de acord cu varianta remanierii, emisă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că în prezent Guvernul funcționează din inerție și este nevoie de un gest puternic, de forță al șefului Executivului.

 

Inchide