Calimente lasă PNL pentru ALDE: „Și-au însușit doctrina Băsescu”

Calimente lasă PNL pentru ALDE: „Și-au însușit doctrina Băsescu
Publicat: 26/07/2016, 14:09
Actualizat: 28/03/2019, 16:28

„Este o problemă de convigere. Eu nu am fost băsist niciodată, dimpotrivă. Cât timp Băsescu a fost la putere eu am fost împotriva acțiunilor sale. Culmea este că am ajuns în noul partid numit liberal să ne însușim doctrina Băsescu, dar fără Băsescu. Influența pe care a adus-o PDL este mult mai puternică asupra vechiului PNL și ne-am însușit întrega doctrină Băsescu peste noapte, fără niciun fel de reținere. În această situație eu nu m-am mai regăsit în ceea ce se întâmplă acolo, în maniera de a conduce partidul, de a lua hotărârile în partid”, a declarat deputatul Mihăiță Calimente, pentru MEDIAFAX, solicitat să comenteze plecarea din PNL și înscrierea în ALDE.

Mihăiță Calimente a afirmat că hotărârile se iau „într-un cerc foarte strâns” – în Comisia de unificare a partidului – și sunt comunicate biroului național.

Calimente a afirmat că din Comisia de unificare a partidului fac parte circa zece liberali printre care copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, purtărorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, dar și primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Fostul deputat PNL a afirmat că „măcar, cineva trebuia să răspundă pentru dezastrul de la București”, afirmând că președinții de sectoare care și-au dat demisia au fost numiți cu puțin timp înainte, oferind exemplul Sectorului 6.

„(…) Parcă intenționat s-a urmărit pierderea alegerilor (locale)”, a adăugat Calimente.

Mihăița Calimente a afirmat că va candida la alegerile parlamentare pe listele ALDE în Arad.

Și deputatul Diana Tușa a criticat în ședința partidului de luni modul în care Comisia de unificare a PNL a gestionat alegerile locale din Capitală.