Călin Popescu Tăriceanu, despre Klaus Iohannis și ”generația pierdută”: ”Politrucii de la guvern trebuie să asculte și alte opinii, nu doar ale celor care le cântă în strună”

Călin Popescu Tăriceanu, despre Klaus Iohannis și ”generația pierdută”: ”Politrucii de la guvern trebuie să asculte și alte opinii, nu doar ale celor care le cântă în strună”
Călin Popescu Tăriceanu: „A început școala! Cele mai multe școli au rămas la fel de triste, fără toalete, dar cu „pepsiglasuri” pe bănci!”

Redeschiderea școlilor provoacă îngrijorare – din cauza pandemiei de coronavirus -, iar Călin Popescu Tăriceanu nu ascunde că trăiește o astfel de stare în condițiile în care și fiul său, Tudor, ar trebui să meargă la școala pregătitoare. ”Pseudo-soluțiile” descoperite de Klaus Iohannis, și de guvernul condus de Ludovic Orban, scrie liderul ALDE, nu inspiră ”încredere”.

Călin Popescu Tăriceanu insistă asupra faptului că este foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să impui unui copil să stea cu masca medicală pe față timp de 5-6 ore pe zi. Nici adulții nu reușesc asta, iar atunci când este vorba despre copii totul devine mult mai complicat.

”Sunt îngrijorat în legătură cu deschiderea școlilor. Nu-mi inspiră deloc încredere pseudo-soluțiile pe care președintele și guvernul le propun. Mă gândesc serios dacă Tudor, băiatul meu cel mic, ar trebui să meargă în clasa pregătitoare sau să mai așteptăm.

Problema este că eu nu-mi pot închipui cum copiii noștri pot sta cu masca pe față 5-6 ore pe zi. Pentru că minimum atât durează de la momentul în care se urcă în microbuz până când se întorc acasă. Cred că puțini adulți reușesc să stea permanent cu masca 5-6 ore, deci sunt sceptic că niște copii vor putea respecta aceste instrucțiuni”, scrie Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

Revin la ideea de a găsi soluții care să țină copiii mai puțin în școală. Asta înseamnă să se reducă drastic numărul de ore din programa școlară. Nu moare nimeni dacă lăsăm niște materii pentru vremuri când situația se va normaliza. Sau poate găsim soluția ca televiziunea publică, împreună cu experți din învățământ, să organizeze lecții interesante pentru materiile care nu se mai fac, temporar, în școală.

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu: ”Televiziunea publică poate să ducă această sarcină la bun sfârșit”

Călin Popescu Tăriceanu propune ca materiile să fie predate, interactiv, prin intermediul Televiziunii Naționale, mult mai mulți copii ai României având acces la televizor și mai puțini la tablete sau smartphone.

Liderul ALDE vede în TVR un ”motor” al acestei acțiuni, iar declarația lui Klaus Iohannis referitoare la ”generația pierdută” poate fi combătută. Totuși, avertizează Tăriceanu, totul depinde de ”politrucii de la guvern”, aceștia fiind obligați să asculte și ”alte opinii”.

”Nu văd de ce nu s-ar putea preda geografia, istoria și alte materii într-un mod atractiv prin intermediul TVR. Sunt convins că mult mai mulți copii au acces la un televizor decât la o tabletă sau telefon inteligent. Și poate s-ar putea face niște lecții care să-i atragă mai tare decât plicticoasele cărți, care de multe ori nu fac decât să le umfle ghiozdanele.

Cred că televiziunea publică poate să ducă această sarcină la bun sfârșit, dar pentru asta este necesar ca politrucii de la guvern să asculte și alte opinii, nu doar ale celor care le cântă în strună. Sau să ascultăm ce zice dl Iohannis, că vom avea o “generație pierdută”. Sigur, nu din vina lor”, încheie liderul ALDE mesajul postat pe pagina sa de socializare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, reacție neașteptată după accidentul în care a murit iubitul ei, Mădălin Paul Păduran! Gestul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Regula obligatorie în orice BLOC din România. Asociația nu are dreptul să refuze asta unui...
Riscul din aragazul tău. Hidrogenul amestecat în gaz crește pericolul
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"Nu am să mă mai întorc". Postările tânărului care și-a pierdut viața în accidentul rutier...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Guvernul Greciei vrea să ofere tururi private de 5.000 de euro la Acropole