Călin Popescu Tăriceanu îi cere lui Ludovic Orban să amâne deschiderea școlilor: ”Te simți pe cai mari pentru că ai reușit să cumperi câțiva parlamentari ca să scapi de moțiune?”

Călin Popescu Tăriceanu îi cere lui Ludovic Orban să amâne deschiderea școlilor: ”Te simți pe cai mari pentru că ai reușit să cumperi câțiva parlamentari ca să scapi de moțiune?”
Călin Popescu Tăriceanu
Publicat: 09/09/2020, 12:32
Actualizat: 09/09/2020, 12:39

Călin Popescu Tăriceanu consideră că Ludovic Orban este depășit de situație, în ceea ce privește redeschiderea școlilor, astfel că riscul apariției unor noi focare de infecție este major. Premierul insistă în a trimite copiii la școală, numai că ”insecuritatea” rămâne la ordinea zilei.

”Ludovic, te joci cu focul!”, avertizează Tăriceanu, iar o altă acuzație adusă premierului Orban este aceea că ”petrece mai mult timp în campanie electorală”,  în loc să facă tot posibilul pentru a descoperi soluțiile necesare, așa cum ar fi normal.

”Ludovic, te joci cu focul! Toți (părinți, elevi și dascăli) vedem haosul în care vrei să înceapă școala! În loc să vezi și să recunoșți acest lucru insișți să ne trimiți copiii la cursuri în condiții de insecuritate. Petreci mai mult timp în campanie electorală decât să te gândeșți la soluții pentru școală și ne spui să ne trimitem copiii la școală pe riscul nostru. Păi, dacă îi trimitem pe riscul nostru și voi nu faceți nimic, la ce naiba mai avem nevoie de guvernul vostru?”, întreabă liderul ALDE în mediul online.

”Te simți pe cai mari pentru că ai reușit să cumperi câțiva parlamentari ca să scapi de moțiune? Nu te simți, pentru că nu vei putea să cumperi 10 milioane de părinți, elevi și dascăli și nu vei scăpa de furia lor dacă vei continua să-ți bați joc de felul în care începe școala”

Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: ”Faceți protocoale clare pentru situațiile când clase sau școli vor deveni focare”

Călin Popescu Tăriceanu îi cere lui Ludovic Orban să amâne ”începerea școlilor până după alegerile locale”, iar un astfel de demers ar fi cel mai nimerit în contextul în care guvernul ar trebui ”să se organizeze mai bine”.

Este nevoie de măști medicale, de apă și săpun în toate școlile din România, plus dezinfectant. Încă nu există ”protocoale clare” pentru situațiile nedorite în care unele școli s-ar transforma în focare de infecție cu noul coronavirus. Călin Popescu Tăriceanu mai scrie că o altă variantă ar fi chiar suspendarea campaniei electorale.

”Îți mai spun încă o dată: amână începerea școlilor până după alegerile locale. Luați-vă niște timp că să vă organizați mai bine. Aduceți măștile pentru cei care au nevoie. Asigurați-vă că în toate școlile există apă și săpun, ca să nu zic de dezinfectant. Faceți protocoale clare pentru situațiile când clase sau școli vor deveni focare. Spuneți-le părinților ce au de făcut dacă li se va infecta copilul.

Și dacă ți-e frică de faptul că ceilalți vor lua un avans în alegeri, putem merge până la a suspenda campania electorală ca să vă dăm șansa de a organiza cum trebuie ziua de 14 septembrie. Este un sacrificiu perfect acceptabil pentru noi dacă voi vă apucați, în sfârșit, de treabă”, concluzionează Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Coreea de Nord sfidează ONU și lansează mai multe rachete balistice