Călin Popescu Tăriceanu, la 5 ani de la tragedia de la Colectiv: ”În loc să-i comemorăm pe cei dispăruți, asistăm neputincioși la transformarea memoriei lor în campanie electorală pentru Iohannis și partidul lui!”

Redactor:
Cristian Lisandru
Călin Popescu Tăriceanu, la 5 ani de la tragedia de la Colectiv: ”În loc să-i comemorăm pe cei dispăruți, asistăm neputincioși la transformarea memoriei lor în campanie electorală pentru Iohannis și partidul lui!”
Călin Popescu Tăriceanu, la 5 ani de la tragedia de la Colectiv: ”În loc să-i comemorăm pe cei dispăruți, asistăm neputincioși la transformarea memoriei lor în campanie electorală pentru Iohannis și partidul lui!”

Au trecut 5 ani de la tragedia petrecută în clubul Colectiv din București, iar rănile sunt încă deschise. Familiile celor dispăruți sunt cutremurate de durere, iar supraviețuitorii nu vor putea uita, niciodată, coșmarul prin care au trecut în acele clipe și, apoi, pe paturile spitalelor.

Călin Popescu Tăriceanu a postat un mesaj dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, acuzându-l pe acesta că folosește tragedia de la Colectiv exclusiv în scopuri electorale. O noapte neagră, ”săptămâni și luni de agonie”, un sistem medical care, încă, nu este pus la punct, cu atât mai mult în ceea ce privește ”infecțiile intraspitalicești”.

”Se împlinesc azi 5 ani de la tragedia de la Colectiv. O noapte neagră urmată de săptămâni și luni de agonie! Au trecut 5 ani în care am sperat ca lucrurile să se schimbe! Măcar în sistemul medical, măcar în privința infecțiilor intraspitalicești!

La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv! În fiecare zi 100 de români pierd lupta cu coronavirusul într-un sistem medical la fel de neprietenos, în ciuda medicilor care, ca și atunci, fac și acum adevărate acte de eroism”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Călin Popescu Tăriceanu: ”La 5 ani de la tragedie, Colectivul este folosit tot în scopuri electorale”

Călin Popescu Tăriceanu reamintește, în postarea sa, că președintele Iohannis, acum 5 ani, ”a folosit tragedia” pentru a forța demisia premierului Victor Ponta, cel care – atunci – se afla într-o vizită în Statele Unite ale Americii.

Demisionând, Victor Ponta nu a dat semnalul recunoașterii unei ”vinovății”, fiind vorba doar despre un ”strigăt” din care reieșea că era nevoie de o schimbare. Numai că, scrie Tăriceanu, până și legea care permite plata pe viață a tratamentului pentru victimele din clubul Colectiv reprezintă, practic, tot o ”păcăleală politică”.

”La 5 ani de la tragedie, Colectivul este folosit tot în scopuri electorale. Atunci dl Iohannis a folosit tragedia pentru a forța demisia unui Prim-ministru care în momentul accidentului era în vizită oficială în SUA! Plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria nu a fost o recunoaștere a vreunei vinovății, ci strigătul că ceva trebuie să se schimbe”, notează Tăriceanu.

Acum, același domn Iohannis, așteaptă câteva săptămâni pentru a promulga legea care permite plata pe viață a tratamentului pentru victimele Colectiv. De ce nu a făcut-o în secunda următoare în care a primit legea de la Parlament? Ca să o folosească politic! Ca să îi păcălească pe oameni că legea i se datorează! Ca să mai ia niște voturi pentru partidul lui!

Călin Popescu Tăriceanu

”Este o zi tristă! Pentru că, în loc să-i comemorăm pe cei dispăruți și să ne asigurăm că așa ceva nu se va mai întâmplă, asistăm neputincioși la transformarea memoriei lor în campanie electorală pentru Iohannis și partidul lui!”, acuză Călin Popescu Tăriceanu, în mediul online.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Alimentul care dăunează inimii. Consumul trebuie redus rapid, chiar din acest moment
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Ai probleme cu acneea? Atunci ar trebui să consumi mai des aceste ceaiuri
Inchide