Călin Popescu Tăriceanu, mesaj tranșant după fuziunea ALDE cu Pro România: ”Noul partid nu va accepta niciodată ca drepturile și libertățile noastre să ne fie călcate în picioare”

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj tranșant după fuziunea ALDE cu Pro România: ”Noul partid nu va accepta niciodată ca drepturile și libertățile noastre să ne fie călcate în picioare”
Călin Popescu Tăriceanu, mesaj tranșant după fuziunea ALDE cu Pro România: ”Noul partid nu va accepta niciodată ca drepturile și libertățile noastre să ne fie călcate în picioare”
Publicat: 09/10/2020, 12:36
Actualizat: 09/10/2020, 12:44

Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta au anunțat, aseară, într-o conferință de presă comună, fuziunea dintre ALDE și Pro România. Pro România şi ALDE au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid – Pro România Social Liberal.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Călin Popescu Tăriceanu precizează, în această dimineață, că fuziunea reprezintă, practic, un răspuns comun la ”realitatea politică, la polarizarea și radicalizarea excesivă a mediului politic românesc”.

”Da, am hotărât să ne unim! Această decizie este răspunsul nostru la realitatea politică, la polarizarea și radicalizarea excesivă a mediului politic românesc. Nu este o noutate pentru nimeni că cele două partide mari își doresc să rămână singure pe scena politică și să-și paseze guvernarea de la unul la altul. Noi credem că acest lucru ar fi un uriaș pas înapoi pe scara democratică și că nu asta este direcția în care este sănătos să mergem. Ca să reziști unui asemenea asalt trebuie să te întărești și asta este soluția pe care ALDE și Pro România au găsit-o.

Sperăm ca cele două echipe reunite să construiască o nouă forță politică de centru, social liberală, un partid care să poată menține echilibrul politic, care să devină arbitrul pentru o bună guvernare și care să păstreze vii atât principiile liberale, cât și nevoia de politici sociale coerente”, notează Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Rolul principal al noului partid este să se opună programului de austeritate pe care guvernarea PNL-USR îl pregătește”

Noul partid, scrie Călin Popescu Tăriceanu, are ca obiectiv principal să se opună ”programului de austeritate” pregătit de PNL și USR, iar românii trebuie să știe că există și soluții care nu au ca rezultat o creștere a impozitelor pe salarii și pe pensii, mărirea TVA sau ”supraimpozitarea profesiilor liberale”.

Economia este ținută în mișcare, mai scrie Tăriceanu, de oamenii ”care se trezesc dimineața”, iar noul partid se adresează chiar acestora – celor care produc, creează, construiesc și vindecă.

”Rolul principal al noului partid este să se opună programului de austeritate pe care guvernarea PNL-USR îl pregătește. Rolul noului partid este să arate românilor că există soluții care nu implică creșterea impozitelor pe salarii și pensii, creșterea TVA sau supraimpozitarea profesiilor liberale și a micilor întreprinzători.

Noul partid vrea să-i reprezinte pe toți cei care astăzi nu au o voce suficient de puternică. Pe cei care se trezesc dimineața pentru a ține economia în mișcare, pe cei care produc, pe cei care creează, pe cei care construiesc, pe cei care vindecă, pe cei care îi învață pe alții, pe cei care ne apără”, precizează Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

”Noul partid nu îi va uita pe cei care după zeci de ani de muncă trebuie acum să se bucure de anii de pensie. Contribuția lor la bunăstarea noastră trebuie acum să se întoarcă și la ei. Noul partid nu va accepta niciodată ca drepturile și libertățile noastre să ne fie călcate în picioare. Nici în numele luptei cu coronavirusul, nici în numele luptei împotriva criminalității, nici în numele luptei împotriva corupției. Totul trebuie să se facă respectând legile, respectând independența justiției”

Călin Popescu Tăriceanu

”Unirea noastră nu este un sfârșit de drum, ci este un nou început”

Pro România Social Liberal reprezintă un început de drum, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu. Și există, din acest punct de vedere, avantajul că atât el, cât și Victor Ponta, au deținut câte un mandat de prim-ministru al României, ceea ce reprezintă o experiență notabilă.

La finalul postării, Călin Popescu Tăriceanu îi îndeamnă pe români să nu accepte ca România politică ”să devină o afacere între două partide mari”.

”Avem avantajul a două mandate în calitate de prim-miniștri încununate cu succes. În timpul guvernărilor Ponta și Tăriceanu românii și-au recăpătat încrederea că se poate trăi mai bine și în propria țară. În timpul guvernelor noastre creșterea economică a fost solidă și constantă. În timpul guvernelor noastre șomajul a fost cel mai mic. În timpul guvernelor noastre au crescut veniturile tuturor oamenilor. În timpul guvernelor noastre nimeni nu a fost abandonat. În timpul guvernărilor noastre drepturile și libertățile românilor au fost respectate.

Unirea noastră nu este un sfârșit de drum, ci este un nou început. Îi îndemnăm pe toți românii care au votat ALDE și Pro România să rămână alături de noi. Îi îndemnăm pe toți românii care nu vor ca în România politica să devină o afacere între două partide mari să vină alături de noi. Îi îndemnăm pe toți cei care cred că vocea României în Europa și în lume este prea slabă să vină alături de noi. Pentru că de astăzi suntem mai puternici”, încheie Călin Popescu Tăriceanu postarea de pe pagina sa de socializare.

Da, am hotărât să ne unim! Această decizie este răspunsul nostru la realitatea politică, la polarizarea și radicalizarea…

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Joi, 8 octombrie 2020

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală