Călin Popescu Tăriceanu, anunț după fuziunea cu PRO România: „Suntem singurii capabili să facem o reală Opoziție”

Publicat: 08/10/2020, 18:04

Conducerile Pro România și ALDE au decis, joi, fuziunea dintre cele două partide. La alegerile parlamentare, candidații ALDE se vor regăsi pe lista Pro România. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal: „Vrem să jucăm rolul unei busole. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

În continuare, fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că la alegerile parlamentare membrii ALDE vor candida pe lista Pro România, pentru că fuziunea nu va fi gata din punct de vedere juridic. Acesta a precizat că repartiția pe listă va fi de 60% – Pro România, 40% – ALDE.

Tăriceanu: ”Vrem să jucăm rolul unei busole”

Este momentul să lăsăm de o parte orice ezitări şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi de a construi o alternativă. (…) Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau”, a spus Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Vrem să jucăm rolul unei busole. Milităm pentru principiile și valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă. Am văzut că PSD a fost de acord cu toate măsurile guvernului: introducerea stării de urgență, prelungirea stării de urgență, introducerea și prelungirea stării de alertă, adică acele măsuri care au încălcat drepturi și libertăți. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Avem o experiență pe care o punem în față”, a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu lansează un avertisment

Călin Popescu Tăriceanu susține că ne îndreptăm către o recesiune gravă: „Am convingerea că ne pregătim cu pași repezi să intrăm într-o recesiune gravă, dar vreau să accentuez faptul că actuala Putere nu vorbește nimic în acest moment despre ceea ce urmează. Sunt convins că după alegeri ne vom trezi cu FMI la București și sub impulsul celor de la FMI, Guvernul va lua același tip de măsuri pe care l-au luat Boc cu Băsescu în 2010, după ce Băsescu a fost reales președinte. Au așteptat alegerile să treacă, eram în criză în 2009 când nu a fost luată nicio măsură, așa se întâmplă și acum”, a mai declarat președintele ALDE.

În continuare, fostul premier spune că românii sunt dezamăgiți, subliniind că urmează o creștere a impozitelor.

„Oamenii sunt amăgiți! Toți vor avea de suferit pentru că ceea ce se pregătește este o creștere a impozitelor, o creștere a TVA-ului, o serie de măsuri care vor afecta toate categoriile, o creștere de impozite pe salarii și pensii”, a mai  spus Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE și Pro România au bătut palma

Conducerile Pro România și ALDE au decis, joi, fuziunea dintre cele două partide. La alegerile parlamentare, candidații ALDE se vor regăsi pe lista Pro România. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal.