Victor Ponta, în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o alături de Călin Popescu Tăriceanu: ”Ne îndreptăm cu o viteză extraordinară către prăpastie. Să construim o alternativă, să îi oprim”

Victor Ponta, în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o alături de Călin Popescu Tăriceanu: ”Ne îndreptăm cu o viteză extraordinară către prăpastie. Să construim o alternativă, să îi oprim”
Victor Ponta, în timpul conferinței de presă susținută alături de Călin Popescu Tăriceanu: ”Este momentul să lăsăm deoparte orice fel de ezitări și să ne unim forțele”
Publicat: 08/10/2020, 17:46
Actualizat: 08/10/2020, 18:07

Victor Ponta, liderul Pro România, și Călin Popescu Tăriceanu – liderul ALDE – au susținut o conferință de presă comună, mesajul transmis fiind acela că România traversează o perioadă critică în care este nevoie de o unire a forțelor. 

De altfel, Biroul Executiv al PRO România s-a reunit, astăzi, în ședință  începând cu ora 15.00, la sediul central al partidului.

Ulterior, la ora 17.00 a început conferința de presă susținută de președinții partidelor PRO România și ALDE, respectiv Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Pro România şi ALDE au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid – Pro România Social Liberal, a anunţat, joi, liderul Pro România, Victor Ponta.

”Știrea numărul unu a fost aceea că în România sunt peste 3.000 de cazuri zilnice de îmbolnăviri cu COVID și este o știre extrem de rea. Dar, probabil, vor urma altele și mai rele. În același timp, tot astăzi, din punctul meu de vedere, ca fost prim-ministru – și domnul Tăriceanu la fel – al tuturor celor care înțelegem că în spatele crizei medicale este o criză și mai mare, și anume cea economică, anunțurile făcute de Banca Mondială, care a spus că suntem deja într-o criză economică mai mare decât cea din 2008.(…) România a împrumutat, în acest an, peste o sută de miliarde de lei. Terminăm și ceea ce putem să împrumutăm”, a declarat Victor Ponta la începutul conferinței de presă.

Victor Ponta: ”Tot ceea ce a făcut guvernul PNL n-a oprit nici criza medicală, nici criza economică și socială”

Victor Ponta a transmis că guvernul PNL nu a reușit să stopeze criza medicală, cu atât mai mult criza economică sau socială în care se găsește România.

Și, tocmai de aceea, este nevoie de o alternativă, aceasta fiind oferită de fuziunea dintre Pro România și ALDE.

”Ne îndreptăm cu o viteză extraordinară către prăpastie, ca țară, ca societate, tot ceea ce a făcut guvernul PNL n-a oprit nici criza medicală, nici criza economică și socială, ci au accentuat-o. Cineva trebuie să facă ceva, să îi oprim. Să construim o alternativă. Să-i oprim așa cum a făcut în 2010 – 2012, așa cum am încercat împreună (n.red. – arătând către Călin Popescu Tăriceanu), chiar dacă separat, Pro România și ALDE, în 2020, atunci când am votat împotriva investirii acestui guvern, atunci când am votat împotriva legilor greșite, impuse de guvernul Orban și de președintele Iohannis. Este momentul să lăsăm deoparte orice fel de ezitări și proiecte personale și să luăm decizii, la fel cum am luat în 2010, într-un moment de criză. Să ne unim forțele pentru a opri actuala guvernare și pentru a construi”, a mai spus Victor Ponta.

”Trebuie să construim o alternativă”

Victor Ponta a insistat asupra ideii că este imperios necesară o alternativă politică menită a scoate România din criza în care se află, la toate nivelurile.

Rememorând perioada 2009 – 2010, Victor Ponta a transmis că România se află în aceeași situație. După alegeri a urmat, atunci, o perioadă extrem de dificilă, existând riscul ca totul să se repete.

”Trebuie să construim o alternativă. Îmi este și ne este foarte clar că tot ceea ce se întâmplă seamănă, mult prea mult, cu ce se întâmpla în 2009-2010. După alegeri a fost o perioadă dezastruoasă pentru România, creșteri de taxe, tăieri de venituri, distrugerea firmelor românești. Le v0m arăta ceea ce fac la fel, ceea ce greșesc, și – mai ales – le vom arăta că au un adversar. Asta vreau să construim, astăzi, împreună”

Victor Ponta

”Suntem iar în criză și, dacă alții nu au curajul sau nu au dorința de a opri acest drum spre prăpastie, trebuie să o facem noi. Cred că putem să construim în jurul acestei echipe – Pro România cu sprijinul tuturor celor de la ALDE – o alternativă și o forță capabilă să lupte și să se opună măsurilor greșite pe care guvernul PNL și aliații săi le iau. Mă bucur foarte mult și salut faptul că întreaga conducere a ALDE a fost de acord să unim forțele pe care le avem. Nu sunt niște forțe uriașe, dar experiența, viziunea comună, experiența de luptă comună, dar și de guvernare comună, ne permite să vorbim și să venim cu soluții și cu oameni”, a declarat Victor Ponta.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase