• Publicat:
Politică

Călin Popescu Tăriceanu: ”Nu mai trebuie să tolerăm DNA”

Călin Popescu Tăriceanu: ”Nu mai trebuie să tolerăm DNA”
Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, a lansat un atac la adresa SRI și DNA, după ce a făcut referire și la alegerile din 2012 .

„Parlamentul a fost decimat. Majoritatea care a câștigat alegerile în 2012 a fost fărâmițată prin tot felul de manevre. Mă aștept ca după alegeri, parlamentul să analizeze și să facă mai multe corecții”, a declarat șeful Senatului.

Tăriceanu acuză că cele două instituții ies din cadrul legal, iar, în opinia sa, DNA nu mai trebuie tolerată, arată B1 TV.

„Vrem să avem un stat de drept sau un simulacru de stat de drept? E un corp de aplaudaci care aplaudă lucruri reproduse în România. Așa ceva s-a mai întâmplat și în anii ’50-’60”, susține Călin Popescu Tăriceanu.

Ținta atacurilor sale este tocmai. Direcția Națională Anticorupție, dar și Serviciul Român de Informații.

„DNA și SRI ies din cadrul legal. Totul se extinde spre justiție. Când are servicii comerciale, infiltrate în justiție și presă, atunci e o mare problemă. Această campanie este atipică pentru că este afectată profund, distorsionată, de arestările care se țin lanț de acțiunile de anchetare declanșate de DNA în plină campanie electorală care scot din cursă numeroși candidați.

Președintele Senatului a adăugat că este de acord cu combaterea corupției, însă motivele invocate pentru reținerea în plină campanie electorală a unora dintre candidați chiar și la zece ani de la data faptelor îl fac să-și pună semne de întrebare Este o distorsiune evidentă, a acuzat Tăriceanu.

×
Inchide