Călin Popescu Tăriceanu: Sunt convins că astăzi moțiunea trece

Redactor:
Alexandru Costea
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este convins că moțiunea de cenzură va trece, precizând că soluția ar fi un viitor Guvern politic, care să aibă la bază PNL, care este inițiatorul moțiunii.

„Da, astăzi moțiunea trece. Sunt convins. După cum știți, președintele trebuie să demareze consultări cu partidele politice, în urma cărora va desemna un prim-ministru. Premierul va trebui să pregătească un program de guvernare pe care să îl prezinte Parlamentului împreună cu lista Guvernului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi, la Parlament.

Întrebat dacă ALDE ar susține un guvern de tranziție pentru un an de zile, Tăriceanu a răspuns: „Da, am mai declarat lucrul acesta. Mi se pare că avem la dispoziție două soluții. Una politică, bazată pe un guvern politic și o soluție tehnocrată, care mie îmi displace. Nu am încredere în guvernele tehnocrate. Soluția politică ar trebui să se bazeze pe cei care au inițiat moțiunea, adică pe PNL”.

Liderul ALDE a adăugat că nu crede în varianta alegerilor anticipate.

„Cunosc prea bine parlamentul ca să îmi fac astfel de iluzii. Nu, ALDE nu va face parte din viitorul Guvern”, a conchis Tăriceanu.

Moțiunea de cenzură este dezbătută la momentul transmiterii acestei știri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că votul moțiunii va fi de la ora 13.00. Votul este secret cu bile.

Inchide