Diana Grigore
22.09.2019
Politică

Camera de Comerț Americană în România: Nu suntem implicați în organizarea vizitei premierului în SUA / Cîțu: Vizita lui Dăncilă e privată. Asta înseamnă deturnare de fonduri și închisoare

Camera de Comerț Americană în România: Nu suntem implicați în organizarea vizitei premierului în SUA / Cîțu: Vizita lui Dăncilă e privată. Asta înseamnă deturnare de fonduri și închisoare
Camera de Comerț Americană în România a transmis, duminică, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că nu este implicată în organizarea vizitei premierului Viorica Dăncilă în USA.

„Pentru a răspunde la întrebările legate de mass-media și pentru a evita orice potențial confuzie la nivelul opiniei publice și al comunității de afaceri, AmCham România – Camera americană de comerț din România – neagă să fie implicată în organizarea vizitei premierului român în SUA și solicitat în acest sens. AmCham România nu are o relație structurală sau de colaborare cu asociația cu nume similar, citat în anunțurile privind calendarul de vizite al premierului din SUA.Același lucru este valabil și în privința vizitelor din SUA ale altor politicieni”, se arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, AmCham România a lansat un apel pentru dialog tuturor partidelor politice parlamentare și a candidaților lor la președinție, în contextul setului de recomandări „Priorități pentru România” .

„AmCham România este un membru acreditat al Camerei de Comerț a SUA și a rețelei AmChams în Europa. Membrii AmCham sunt companii americane, internaționale și românești care fac afaceri în România, astfel încât evenimentele pe care AmCham le organizează pentru comunitatea membrilor se desfășoară în principal în București. În ceea ce privește interacțiunea cu autoritățile, AmCham România a lansat un apel pentru dialog tuturor partidelor politice parlamentare și a candidaților lor la președinție, în contextul setului de recomandări „Priorități pentru România” pe care AmCham România îl elaborează în anii electorali”, mai transmite instituția.

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Externe Ramona Mănescu și ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici vor participa la evenimentul din 27 septembrie de la New York, a anunțat, la solicitarea MEDIAFAX, directorul executiv al Camerei de Comerț Româno-Americană din SUA Elias Wexler.Acesta a adăugat că la eveniment vor participa președinții filialelor noastre din Florida, DC, Los Angeles, New York și România.

Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 22 – 29 septembrie, au declarat surse politice de MEDIAFAX.

Șeful Executivului va avea o întrevedere și cu vicepreședintele SUA Mike Pence, la care va semna cu oficialul american un acord în domeniul energetic, au precizat sursele citate.

Cîțu: Vizita lui Dăncilă în SUA e privată. Asta înseamnă deturnare de fonduri și închisoare

Senatorul PNL Florin Cîțu a afirmat că vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA e privată și nu ar trebui suportată din bugetul de stat. Liberalul a precizat că această călătorie pe banii statului înseamnă deturnare de fonduri și se pedepsește cu închisoarea.

„Vioricăi i s-a stricat maioneză! American Chamber of Commerce în România, AmCham, a dat un comunicat clar- nu este implicată în vizită premierului României în SUA. În traducere, Viorica, bichonul și antropologul se duc într-o călătorie privată în SUA. Treaba lor. Pe noi ne interesează altceva. Cine plătește? Pentru că este o vizită privată costul cu această călătorie trebuie suportat doar de Viorica, bichon și antropolog. atât. Orice cheltuială de la buget pentru această călătorie înseamnă deturnare de fonduri și se pedepsește cu închisoarea. Viorica ai grijă mare. Curtea de Conturi tăce acum dar nu va mai tăcea în câteva săptămâni. Garantez”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Reacția senatorului PNL vine în contextul în care Camera de Comerț Americană în România a transmis, duminică, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că nu este implicată în organizarea vizitei premierului Viorica Dăncilă în USA.

Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 22 – 29 septembrie. Șeful Executivului va fi însoțită de ministrul de Externe Ramona Mănescu și ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici.

 

Tags:
Inchide