Candidatul AUR la Primăria Capitalei, plângere la DNA împotriva lui Nicușor Dan / George Simion: Să dezvăluie care e relația cu Matei Păun

Candidatul AUR la Primăria Capitalei, plângere la DNA împotriva lui Nicușor Dan / George Simion: Să dezvăluie care e relația cu Matei Păun
Publicat: 30/04/2024, 11:53
Actualizat: 30/04/2024, 16:28

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a depus plângere penală, marți, la Direcția Națională Anticorupție, împotriva primarului general Nicușor Dan, care candidează pentru al doilea mandat, la alegerile din 9 iunie.

Plângerea vizează publicitatea electorală cu finanțare netransparentă a acestuia.

Avem o plângere penală prin care solicităm procurorilor Direcției Naționale Anticorupție să investigheze urgent mijloacele prin care Nicușor Dan și-a asigurat mult înaintea celorlalți contracandidați o campanie de afișaj stradal cu sute de panouri în București, majoritatea cu o vizibilitate ridicată, la care doar producția materialelor costă zeci de mii de euro,  a declarat Mihai Enache.

Liderul AUR, George Simion, care l-a însoțit pe candidatul partidului la primăria Generală spune că există legături între Nicușor Dan și omul de afaceri Matei Păun.

Nicușor Dan are în continuare această obligație față de alegători, să dezvăluie care este relația cu Matei Păun. Am crezut că este o glumă proastă, o invenție, am crezut că nu mai există legături între Nicușor Dan și Matei Păun, însă și după 8 ani acest controversat afacerist cu conexiuni în Federația Rusă și în multe alte locuri din lume apare din nou. Această plângere penală a fost formulată împreună cu candidatul la Primăria Municipiului București, Mihai Enache, a afirmat George Simion.

În plângerea depusă la DNA există indicii evidente cu privire la discrepanțele semnificative între sumele declarate de Nicușor Dan pentru cheltuielile cu publicitatea stradală și costurile reale ale campaniei, care depășesc cu mult veniturile și economiile sale declarate.

Conform informațiilor, costurile estimative ale amplasării panourilor publicitare ar ajunge la peste 500.000 de euro, în timp ce Nicușor Dan a declarat că a cheltuit doar aproximativ 180.000 de euro din donații, iar totalul donațiilor strânse este de 270.000 de euro.

De asemenea, candidatul Nicușor Daniel Dan a declarat în numeroase rânduri faptul că nu deține niciun fel de economii – singurul său venit fiind reprezentat de salariul încasat în calitate de Primar General. Mai mult, în toate declarațiile de avere depuse (ultima fiind declarația de avere depusă în 2023), nu figurează niciun fel de economii, niciun fel de bunuri mobile sau imobil ce ar fi putut fi valorificate (cu excepția unui autoturism din 1986 fără valoare economică semnificativă), astfel încât era imposibilă alocarea unor resurse financiare declarate anterior pentru finanțarea cheltuielilor cu publicitatea stradală.

În consecință, rezultă o diferență de peste 300.000 de Euro (estimarea fiind mult superioară, însă costul minim al unei astfel de campanii, la cele mai bune prețuri ale pieței, nu ar avea cum să fie sub 500.000 Eur) ce nu se regăsește nici (i) din perspectiva donațiilor declarate și nici (ii) din perspectiva veniturilor sau a economiilor deținute, se arată în plângerea penală depusă de Mihai Enache.

De asemenea, nu există nicio mențiune în declarațiile sale de avere referitoare la economii suficiente pentru a acoperi aceste cheltuieli. Aceste discrepanțe indică posibilitatea săvârșirii unor infracțiuni grave, cum ar fi luarea și darea de mită, spălarea de bani și fals în declarații, în legătură cu campania sa electorală pentru funcția de Primar General al Municipiului București.

Nicușor Dan este susținut de Dreapta Unită la alegerile pentru Primăria Capitalei.

CITEȘTE ȘI:

PSD îl somează pe Nicușor Dan să EXPLICE legăturile apropiate cu oameni de afaceri ruși și finanțările din campanie

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Recomandare de carte de la Bill Gates: „Dacă ești pasionat de educație, trebuie să citești...
×