CANDIDATUL GEOANĂ, analizat în Kiseleff. Vanghelie pentru Gândul: „Tot partidul îl dorește”. Decizia finală îi aparține lui Ponta

CANDIDATUL GEOANĂ, analizat în Kiseleff. Vanghelie pentru Gândul: „Tot partidul îl dorește. Decizia finală îi aparține lui Ponta
Publicat: 08/10/2012, 16:58
Actualizat: 06/07/2016, 04:45

Premierul Victor Ponta, liderul organizației PSD Dolj, Ion Prioteasa, și primarul Sectorul 5, Marian Vanghelie au discutat astăzi la sediul central din Kiseleff despre colegiul în care va candida Mircea Geoană la parlamentare.

După ședința conducerii PSD, premierul Victor Ponta nu a dorit să dezvăluie colegiul în care va candida fostul președinte al partidului Mircea Geoană. După ce a plecat la Guvern, Ponta s-a reîntors la sediul central, unde a discutat cu Marian Vanghelie și Ion Prioteasa despre candidatura lui Mircea Geoană.

La ieșire, Marian Vanghelie s-a limitat să declare că „tot partidul îl dorește” pe Mircea Geoană, existând o propunere ca acesta să candideze într-un colegiu de Senat din Sectorul 5. Colegiul rezervat lui Geoană era colegiul 10 pentru Senat, pe care l-a câștigat în 2008 Cătălin Voicu.

Liderii din Dolj au venit să discute cu președintele PSD, Victor Ponta, pentru a afla ce colegiu preferă acesta pentru Geoană. La finalul ședinței, „în proporție de 90%” s-a stabilit ca Geoană să își păstreze colegiul din Dăbuleni, au declarat surse din PSD.

Cu toate acestea, ultimul cuvânt în dosarul candidatului Geoană îl are actualul premier Victor Ponta. Dacă acesta va dori ca fostul președinte al PSD să candideze într-un alt colegiu decât cel actual, hotărârea sa este cea decisivă. Cele trei părți au convenit să aibă mâine o nouă rundă de discuții pentru a se stabili clar unde va candidat Mircea Geoană.

Fostul președinte al PSD a declarat pentru gândul că dorește să-și păstreze colegiu de senator din județul Dolj în care a candidat în 2008.