Care este averea premierului, potrivit declarației depuse la Guvern

Premierul Victor Ponta a fost audiat, vineri, la DNA, fiind suspect în dosarul lui Dan Șova și acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Mai jos, regăsiți averea primului-ministru, așa cum a fost ea declarată și publicată pe site-ul Guvernului.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal în dosarul lui Dan Șova, având calitatea de suspect. Potrivit unui comunicat al DNA, șeful Guvernului este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor. De asemenea, DNA a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale al premierului pentru conflict de interese, în cazul promovării lui Șova în Guvern.

În declarația de avere depusă în 29.10.2014 și publicată pe site-ul Guvernului, premierul a declarat următoarele: la categoria „bunuri imobile”, un teren intravilan de 1.371 de mp, cumpărat în 2006 în comuna în care are domiciliul, respectiv Baia de Fier, din județul Gorj; o clădire pe o suprafață de 63 de mp, cumpărată în 2006 tot în Baia de Fier și încă trei în București – una, de 94,88 mp, cumpărată în 2012, două – de 65.13 mp și 65.06 mp, obținute prin lichidarea patrimoniului cabinetului său de avocatură. 

De asemenea, Ponta are două autoturisme declarate, un Citroen în leasing și un Fiat dobândit prin lichidarea patrimoniului cabinetului de avocatură „Ponta Victor Viorel”.

În afară de banii primiți de la casa de avocatură, Ponta a beneficiat și de un autoturism Mitsubishi Evo Lancer X, în mod gratuit, de la casa de avocatură a lui Șova. Firma respectivă a plătit avansul și ratele de 6.000 de lei pe lună pentru acest autoturism folosit de Ponta, în total aproape 80.000 de lei, conform DNA.

Foto: Cristian Andrei.

La active financiare, premierul are trei conturi curente, două în RON, cumulând 16.885 de lei, și unul în euro, de 52.833 de euro. Două din aceste conturi au fost actualizate în urma lichidării cabinetului de avocatură.

Totodată, primul-ministru are o datorie de 30.370 de euro, contractată în 2012 și scadentă în 2017.

La venituri, Victor Ponta a obținut în anul fiscal anterior depunerii declarației 74.208 lei, în vreme ce soția sa, eurodeputata Daciana Sârbu, a avut venituri de 74.408 euro.

DESCARCĂ DECLARAȚIA DE AVERE A PREMIERULUI VICTOR PONTA

DESCARCĂ DECLARAȚIA DE INTERESE A PREMIERULUI VICTOR PONTA

Inchide