Care este varianta de premier a USR pentru 2020 și cum vrea Nicușor Dan să aducă partidul pe locul doi în România până la următoarele alegeri

Care este varianta de premier a USR pentru 2020 și cum vrea Nicușor Dan să aducă partidul pe locul doi în România până la următoarele alegeri
Publicat: 12/04/2017, 16:03
„USR-ul trebuie să devină principalul partid în orașele din România. Pentru asta trebuie să avem filiale în cele aproximativ 300 de orașe din România, trebuie să avem proiecte pentru fiecare din aceste orașe și trebuie să pregătim, în tot acest interval, oameni care să candideze la poziția de primar, care să candideze la pozițiile de consilier local, cu țelul de a deveni în 2019, când încep patru rânduri de alegeri, al doilea partid din România și cu țelul, pentru iarna lui 2020, de a da primul ministru”, a declarat Nicușor Dan miercuri, la Zalău, în cadrul unei conferințe de presă.
Referitor la persoana care ar putea fi propusă pentru funcția de premier și la varianta Dacian Cioloș, liderul USR a răspuns că tehnocrat poate fi, cu siguranță, o soluție. O alianță sau o fuziune cu unul dintre partidele existente este exclusă în acest moment, explică Dan, menționând că aceste obiective ale partidului fac parte din programul pe care îl va promova în calitate de candidat la șefia USR.
Scenariul potrivit căruia Dacian Cioloș ar fi fost respins de USR este o minciună, mai spune Nicușor Dan, care a subliniat și că în partid au existat discuții referitoare la prezența fostului premier în rândurile formațiunii în acest moment.
Declarațiile vin în contextul în care USR a trecut prin cel mai mare scandal de la înființarea sa, pe fondul neînțelegerilor dintre membrii formațiunii cu referire la o eventuală colaborare cu Dacian Cioloș. Partidul s-a împărțit în două: cei care nu își doresc ca fostul premier să devină membru, din partea cărora cel mai vocal este chiar președintele Nicușor Dan, și cei care îl vor pe Cioloș în rândurile formațiunii, în frunte cu Cristian Ghinea și Clotilde Armand.
Nicușor Dan a admis că nu își dorește ca Cioloș să devină membru, din mai multe motive, printre care a enumerat pierderea identității partidului și perceperea lui drept „partidul lui Cioloș” sau deservicii aduse formațiunii pe termen lung, pentru că ar însemna asumarea unor compromisuri pe care fostul premier le-a făcut în timpul guvernării
Șeful USR a susținut că lui Cioloș i-a fost transmisă o invitație de intrare în USR și că decizia este în mâna fostului lider de la Palatul Victoria. Purtătorul de cuvânt Dan Barna a transmis chiar că există o echipă mandatată să negocieze și că discuțiile erau deschise „pe toate planurile”. La doar o zi diferență, însă, Dacian Cioloș a declarat că cel mai bine ar fi ca partidul să-și rezolve singur problemele interne și să nu-i mai folosească numele. La solicitarea Gândul de a comenta această situație, Dacian Cioloș a răspuns scurt: „Îmi pare rău pentru dumneavoastră, dar eu nu intru în această morișcă a declarațiilor și contradeclarațiilor”, pentru ca ulterior să anunțe că nu mai este de actualitate varianta intrării sale în USR.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...