Care sunt cei mai bogați miniștri din Guvern Tudose. Unul dintre ei deține șapte apartamente și o casă

Care sunt cei mai bogați miniștri din Guvern Tudose. Unul dintre ei deține șapte apartamente și o casă
Publicat: 01/07/2017, 13:03
Actualizat: 26/03/2019, 04:55

Ilan Laufer mai are, conform documentului, trei ceasuri în valoare totală de 17.000 de euro și sume de bani pe care le-a împrumutat și urmează să le recupereze, 73.000 de euro și 158.000 de lei.

Laufer are însă și o datorie la bancă, de 250.000 de euro, scadentă în anul 2028.

Noul ministru al Apărării Naționale Adrian Țuțuianu are trecute în declarația de avere, depusă la Senat, șapte terenuri. Dintre acestea, unul agricol, de 4.800 de metri pătrați. Acesta mai are alte trei terenuri intravilane în județul Dâmbovița, împreună cu soția sa Carmen Țuțuianu și cu o asociație de avocați și alte două în municipiul București. Țuțuianu este și coproprietarul unui teren forestier de zece hectare în comuna dâmbovițeană Odobești.

De asemenea, ministrul Apărării are trecute în declarația de avere două apartamente, unul de 56 de metri pătrați în Târgoviște, iar altul de 104 metri pătrați în București. Acesta mai are o casă și un spațiu comercial în județul Dâmbovița.

Adrian Țuțuianu a mai notat în declarație și trei autoturisme achiziționate în leasing și patru depozite bancare, în valoare totală de 54.000 de lei. Acesta are însă și datorii. Până în anul 2020, Țuțuiatu are de achitat credite bancare în valoare totală de 85.000 de lei.

Vicepremierul Marcel Ciolacu deține, împreună cu soția sa Roxana Ciolacu, două terenuri intravilane în municipiul Buzău, de 387, respectiv 61 de metri pătrați. De asemenea, soții Ciolacu au două case, tot în Buzău. Construcțiile au suprafețe de 281, respectiv 43 de metri pătrați. Conform declarației de avere înregistrată la Camera Deputaților, Ciolacu nu are pe numele său niciun autoturism. În schimb vicepremierul este proprietarul a două bărci, cumpărate în 2004, respectiv 2007.

Marcel Ciolacu a împrumutat Organizația de la Buzău a Partidului Social Democrat cu suma de 55.000 de lei, se mai arată în document, însă are și el, la rândul său bani împrumutați de la bănci. Acesta a trecut în declarația de avere două credite la Banca Transilvania în valoare de 76.000 de euro și altul de 43.300 de lei. Ciolacu nu are însă, conform documentului, niciun depozit bancar.

Anul trecut, Marcel Ciolacu a încasat peste 107.000 de lei, reprezentând salariul primit de la Camera Deputaților, iar soția sa Roxana Ciolacu, director la o societate comercială, a avut un venit anual de 24.000 de lei.

Noul ministru al Finanțelor Publice Ionuț Mișa deține, conform declarației de avere, împreună cu soția sa, două apartamente, unul în Constanța și altul în București. Conform documentului, Mișa nu are terenuri, autoturisme sau conturi bancare. Acesta a înregistrat în anul precedent venituri în valoare de 94.421 lei.

Ministrul Educației Liviu Pop are, împreună cu soția sa, două apartamente, unul în Baia Mare și altul în Cluj-Napoca și o casă în localitatea maramureșeană Vișeu de Jos. Acesta mai deține un teren intravilat, donat de părinți, tot în localitatea Vișeu de Jos. Pop și-a mai trecut în declarația de avere și bijuterii în valoare totală de 13.000 de euro, dar și un cont bancar de 20.000 de lei. Noul ministru al Educație are și o datorie la bancă, în valoare de 60.000 de lei, scadentă în anul 2021.

Ministrul Economiei Mihai Fifor este proprietarul unei case de 150 de metri pătrați în județul Dolj și al unui autoturism Dacia Logan, achiziționat prin contract de credit. Fifor a mai trecut în declarația de avere două conturi bancare, în valoare totală de 59.000 de lei, dar și acțiuni la Fondul Proprietatea, în valoare de aproape 120.000 de lei. Acesta are și un împrumut bancare de 17.000 de euro, scadent în anul 2031.

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu și soția sa au un teren intravilan în localitatea ilfoveană Mogoșoaia, dar și o casă de 216 metri pătrați. Acesta și-a mai trecut în declarația de avere două autoturisme și bijuterii în valoare de 15.000 de euro. Romașcanu are depozite bancare în valoare totală de 15.000 de euro.

Ministrul Cercetării Lucian Puiu Georgescu are, conform declarației de avere, două apartamente, unul în Galați și altul în București, împreună cu soția sa, dar și o casă și un teren în Galați. Familia Georgescu mai deține trei autoturisme și bijuterii în valoare de 65.000 de lei.

Noul ministru al Comunicațiilor, Lucian Șova are, conform declarației de avere depusă la Camera Deputaților, un apartament în București și un teren agricol de 10.000 de metri pătrați în localitatea constănțeană Limanu. Acesta are și trei conturi bancare în sumă totală de 53.000 de lei și este asociat în patru societăți comerciale.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu și-a trecut ăn declarația de avere doar un apartament de 68 de metri pătrați în București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?