Carmen DAN, o nouă GAFĂ pe Facebook. L-a confundat pe Matteo SALVINI cu Giuseppe CONTE

Carmen DAN, o nouă GAFĂ pe Facebook. L-a confundat pe Matteo SALVINI cu Giuseppe CONTE
Publicat: 23/10/2018, 17:18

„Onorată să primesc vizita președintelui Consiliului de Miniștri, ministrul de interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, la Ministerul Afacerilor Interne, Romania. Chiar dacă este o întrevedere scurtă, de numai câteva ore, sper să fie una fructuoasă!”, a scris ministrul Carmen Dan, pe Facebook.

De fapt, președintele Consiliului de Miniștri este Giuseppe Conte.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a întâlnit, marți, la sediul MAI, cu vicepreședintele Consiliului de Miniștri și ministrul de Interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini.

„Discuțiile dintre cei doi oficiali vor viza teme de actualitate de interes pe agenda europeană cu accent pe cooperarea bilaterală în domeniul securității și colaborarea în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE”, se arată într-o informare transmisă de MAI.

Iohannis, a doua gafă în Italia. Cum s-a încurcat în protocol pe scările Primăriei Romei

Klaus Iohannis a făcut o nouă gafă la întâlnirea cu primarul Romei, Virginia Raggi, după ce la întrevederea de luni cu premierul Giuseppe Conte s-a încurcat în protocol. Când a sosit la sediul primăriei din capitala italiană, președintele voia să urce direct scările, înainte ca gorniștii din formația de protocol să le dea onorul. În plus, șeful statului român a decorat-o pe fiica șefului statului Italian cu cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Mare Cruce, dar și pe alți oficiali italieni, printre care până și pe șefa protocolului Președinției de la Roma.

La sosirea la sediul Primăriei Romei, președintele Klaus Iohannis nu s-a oprit să salute, conform ceremonialului și intenționa să urce scările spre intrarea în clădire. Atenționat de o persoană din delegația care a întâmpinat cuplul prezidențial, Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, s-au oprit și au așteptat ca gorniștii să sune semnalul de sosire a oaspeților și apoi le-a dat onorul.

Vezi gafa cuplului prezidențial român la minutul 3:42 din imaginile următoare.

GAFĂ DE PROTOCOL a președintelui Klaus Iohannis la întîlnirea cu premierul italian Giuseppe Conte: S-a ÎNTORS în timp ce garda dădea ONORUL

Președintele Klaus Iohannis a făcut o gafă de protocol, vizibilă în înregistrările evenimentului oficial, la întâlnirea cu premierul italian Giuseppe Conte. După prima parte a ceremonialului de primire, președintele României s-a întors și a vrut să meargă în interiorul Palatului Guvernului, deși conform protocolului ar fi trebuit să meargă înainte, în curtea Palatului, cu șeful Consiliului de Miniștri al Italiei.

În imaginile de la ceremonialul de primire se poate observa cum Iohannis s-a întors și a vrut să plece, în timp ce garda prezenta onorul. După ce premierul Giuseppe Conte l-a avertizat, Iohannis a revenit, iar ceremonialul a continuat. Începând cu minutul 4:52 al înregistrării oficiale, este vizibilă atitudinea descumpănită a președintelui român, care arată că nu știe exact ce urmează, conform protocolului.

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită de stat în Republica Italiană, a discutat luni cu președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, Giuseppe Conte, despre relația bilaterală dintre cele două țări și despre cooperarea în plan european, internațional și securitar.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Giuseppe Conte i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru prietenia pe care acesta și România o poartă Italiei și poporului italian.

Klaus Iohannis este într-o vizită de stat în Italia, prima după 45 de ani, unde participă și la inaugurarea unei expoziții dedicate comemorării a 2000 de ani de la moartea poetului latin Ovidiu.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a apreciat, luni, că relațiile dintre România și Italia se află „la nivel excelent”, fiind bazate pe legături istorice și culturale foarte vechi, iar Klaus Iohannis a caracterizat relația ca fiind „o relație care funcționează extraordinar de bine”, transmite Mediafax.

„Este o vizită (cea a președintelui Klauis Iohannis în Italia – n.r.) care, pentru noi, este foarte importantă în ceea ce privește relațiile la nivel excelent între România și Italia, relații care sunt bazate pe legături istorice și culturale foarte vechi și pe legături sociale, umane, economice actuale. Legăturile istorice ne-au permis nouă să dezvoltăm o serie de colaborări, colaborări politice, economice și sociale la nivel foarte înalt, colaborări care se intensifică și care cresc și ca dimensiune și număr. Există legături sociale foarte adânci. În Italia este prezentă o importantă comunitate românească, este comunitatea cea mai importantă în Italia, cea mai mare. Vorbim de circa 1,2 milioane de români”, a afirmat președintele Italiei, Sergio Mattarella, în timpul declarației comune de presă susținută alături de Klaus Iohannis.

Pe agenda șefului de stat român sunt incluse și întrevederi oficiale cu Președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, Giuseppe Conte, Președintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, și Președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico.

El a mai spus că există mii de italieni care, la rândul lor, locuiesc în România, există multe companii italiene, întreprinderi care sunt active în România – mai mult de 19.000 de companii.

Marți, 16 octombrie, Klaus Iohannis participă la deschiderea Forumului de Afaceri România-Italia, eveniment menit să stimuleze dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic Consolidat, în contextul în care, în 2017, valoarea schimburilor comerciale a fost de 14,6 miliarde euro, cea mai ridicată valoare înregistrată în istoria relațiilor comerciale româno-italiene, se arată într-o informare transmisă de Administrația Prezidențială.

La Roma, Iohannis are o întrevedere cu Primarul orașului, Virginia Raggi, urmată de o întâlnire cu reprezentanții comunității românești, cea mai numeroasă din afara granițelor și cea mai mare comunitate străină din Peninsulă.

Vedeți gafa lui Klaus Iohannis la minutul 4:52 din imaginile următoare: