Casa Albă avertizează: Statele Unite ale Americii rămân fără timp şi fără bani pentru a ajuta Ucraina / „Nu există niciun vas magic de finanțare”

Casa Albă avertizează: Statele Unite ale Americii rămân fără timp şi fără bani pentru a ajuta Ucraina / „Nu există niciun vas magic de finanțare”
Publicat: 04/12/2023, 14:30

Directorul financiar al Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat luni că bugetul pentru ajutorul acordat Ucrainei este aproape epuizat. 

Young a adresat o scrisoare preşedintelui republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, dar şi altor lideri ai Congresului în care a menționat că întreruperea finanțării și a fluxului de arme către Ucraina ar crește probabilitatea victoriilor ruse, potrivit Financial Times.

Vreau să fiu clară: fără acțiunea Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a procura mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane. Nu există niciun vas magic de finanțare. Nu avem bani și aproape nu avem timp, a transmis Directorul financiar al Casei Albe, Shalanda Young.

În octombrie, Administrația democrată Joe Biden a cerut Congresului să aprobe o finanțare de urgență 106 miliarde de dolari pentru a planurile ambițioase privind Ucraina, Israelul și securitatea frontierei SUA.

Solicitarea lui Joe Biden rămâne într-un impas în Congres, ținând cont de faptul că republicanii controlează Camera Reprezentanților, cu o majoritate fragilă.

Finanțarea pentru Ucraina a devenit subiect de dezbatere între politicienii americani.

Unii senatori, unde sprijinul pentru Ucraina este mai profund, încearcă să negocieze un acord bipartizan care să conțină ajutor pentru Kiev, alături de noi proceduri de imigrare și azil, pentru a reduce numărul de persoane fără acte care sosesc în SUA prin granița de sud.

Însă, chiar dacă se ajunge la un acord în Senat, nu este clar dacă acesta poate trece de Camera Reprezentanților, al cărei nou președinte, Mike Johnson, s-a arătat sceptic cu privire la finanțarea Ucrainei, mai scrie publicația americană.

Oprirea fluxului de arme și echipamente americane va afecta Ucraina pe câmpul de luptă, nu doar punând în pericol câștigurile pe care le-a obținut, ci și crește probabilitatea victoriilor militare rusești. Deja, pachetele noastre de asistență în materie de securitate au devenit mai mici, iar livrările de ajutor au devenit mai limitate . . . în timp ce aliații noștri din întreaga lume au făcut mai multe eforturi, sprijinul SUA este esențial și nu poate fi replicat de alții, a scris Young Congresului, conform sursei citate.

Avertismentul de la Casa Albă vine în timp ce statele membre ale UE se luptă să ajungă la un acord bugetar la Bruxelles care să trimită 50 de miliarde de euro în Ucraina, au declarat persoane apropiate discuțiilor pentru Financial Times.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO| Noi imagini cu edilul-fugar Cătălin Cherecheș/ A fost surprins în Ungaria, atunci când își cumpăra o cartelă de telefon pentru a-și pierde urma

VIDEO| Noi imagini cu edilul-fugar Cătălin Cherecheș/ A fost surprins în Ungaria, atunci când își cumpăra o cartelă de telefon pentru a-și pierde urma

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Milionarul Cășuneanu a fost bătut după un scandal în „lumea bună”. “Fabulosul Costeluș” și-a primit...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
Femeia care și-a rupt pașaportul și a ales închisoarea din Belarus în locul exilului este...
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea...
Analiză Politico: Intrarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru şefia NATO poate produce divizări în...
Scandal uriaș imediat după ce Mioara Roman a murit! Revoltă în masă din cauza unor...
Un EXPERIMENT NASA în SPAȚIU a sfârșit în FLĂCĂRI! Ce au încercat să facă?
A venit anunțul agenției care a distrus-o pe Halep: DECIZIA și motivarea hotărârii...
Recalcularea pensiilor. Cine trebuie să documente documente în plus la dosar
Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei,...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Record de conversie a energiei, atins cu celule solare semitransparente