Cătălin Ivan condamnă implicarea DNA la prezidențiale prin anchetarea afacerilor lui Barna: Îl ajută pe Iohannis să obțină un al doilea mandat

Redactor:
Teodor Bobei
Cătălin Ivan condamnă implicarea DNA la prezidențiale prin anchetarea afacerilor lui Barna: Îl ajută pe Iohannis să obțină un al doilea mandat
Prezidențiabilul ADN Cătălin Ivan a condamnat, marți, într-un comunicat de presă, deschiderea anchetei DNA pentru Dan Barna, în urma dezvăluirilor jurnaliștilor de la RISE Project. Ivan acuză că DNA îl ajută pe Klaus Iohannis să obțină un al doilea mandat, "fără niciun minim efort".

„Trebuie să ne dezicem total de practica instituțiilor statului de a face «curățenie» printre candidații care l-ar putea deranja pe Klaus Iohannis în a obține fără nici un minim efort cel de-al doilea mandat de președinte. Imixtiunea în timpul alegerilor prezidențiale din partea DNA reprezintă o practică nedemocratică de a influența cursul alegerilor și care poate arunca o umbră de îndoială asupra unui candidat, afectându-i în mod direct șansele în cursa electorală”, notează Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan precizează că prima instituție care s-a implicat necosntituțional în alegerile prezidențiale este Biroul Electoral Central, prin depunerea de plângeri penale pentru anumiți candidați.

„BEC s-a pornit să facă plângeri penale selectiv unora dintre candidații în alegerile prezidențiale în condițiile în care neregulile sesizate priveau în mod egal toate candidaturile depuse. Din acest motiv am depus sesizări penale în oglindă pentru toți candidații «săriți» în mod intenționat de BEC și am depus o plângere penală pe numele membrilor BEC”,a mai spus acesta.

Cătălin Ivan precizează că a refuzat serviciile SPP deoarece, în acest fel, președintele în funcție ar fi beneficiat de informații în timp real privind activitatea sa, ca de altfel a fiecărui candidat monitorizat de SPP.

Candidatul ADN cere DNA să se abțină de la a lansa informații „pe surse”, despre dosare „făcute peste noapte” și să respecte dreptul cetățenilor de a alege liber.

Rise Project a publicat, săptămâna trecută, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eșuat, iar liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

Ulterior, liderul USR, Dan Barna, a cerut ca DLAF să trimită de urgență documentele la DNA, pentru că știe că „asta e comanda politică pe care au primit-o”. El a menționat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

 

Tags:
Inchide