Câți doctori sunt în Parlament. LISTA COMPLETĂ a parlamentarilor cu doctorat sau doctoranzi

Câți doctori sunt în Parlament. LISTA COMPLETĂ a parlamentarilor cu doctorat sau doctoranzi
Publicat: 20/06/2012, 18:12
Actualizat: 30/07/2012, 18:35

Aproape un sfert din actualii parlamentari au titlul de doctor sau sunt pe cale să obțină acest statut, cei mai mulți regăsindu-se în rândurile social-democraților, respectiv o treime din parlamentarii cu această titulatură. Din cei 460 de parlamentari aflați încă în mandat, 97 de aleși sunt doctori, iar 26 sunt doctoranzi, potrivit Mediafax.

În PSD se regăsesc o treime din senatorii sau deputații care au obținut sau sunt pe care să obțină acest titlu, respectiv 34 de doctori și 7 doctoranzi.

CLICK AICI PENTRU LISTA COMPLETĂ

Sursa: Mediafax

Între social-democrații cu titlul de doctor se regăsesc deputații Mihai Tudose (doctor la Academia Națională de Informații), Petru Gabriel Vlase (doctor în științe militare la ANI). În același timp, deputatul PSD Anghel Stanciu are titlul de inginer doctor în construcții, senatorul Șerban Valeca inginer doctor în tehnologii nucleare, iar senatorul Marius Bota este inginer doctor în mecanică.

De asemenea, între parlamentarii PSD cu titlul de doctor în agricultură se numără senatorii Petre Daea, Doina Silistru, Constantin Tămagă, Gheorghe Antochi, dar și deputatul Ion Dumitru. Și senatorul Cătălin Voicu este doctor în Drept.

Deputatul Iulian Iancu a obținut doctoratul atât în științe economice, dar și pe cel în petrol și gaze.

Pe poziția secundă în top se află PDL, cu 26 de parlamentari doctori și 13 doctoranzi.

Dintre democrat-liberali se remarcă deputatul Theodor Paleologu, care este doctor în studii politice, dar și Elena Udrea, doctorand în științe militare.

Deputatul PDL Cezar Preda a obținut titlul de doctor în mecanică și metalurgie, în timp ce colegul său de partid deputatul Tinel Gheorghe este inginer doctor în silvicultură.

Și deputatul PDL Marius Spânu a obținut titlul de doctor în matematică și mecanică, iar deputatul Eugen Bădălan are același statut academic, dar în științe militare. Și fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botiș dorește să obțină tilul de doctor în inginerie industrială, în timp de fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia este inginer doctor în agronomie.

Deputatul William Brînză a devenit doctor în drept penal, iar Daniel Buda doctor în filosofie. Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a obținut același titlu în științe inginerești.

Și deputatul PDL Dănuț Liga este doctorand în relații internaționale, iar fostul ministru al Comunicațiilor Răzvan Mustea este doctor în științe economice.

În rândul senatorilor sau deputaților PNL se regăsesc 16 doctori și un doctorand (senatorul Liviu Titus Pașca, medic doctorand în medicină generală).

Dintre liberali, pe lângă senatorul Puiu Hașotti, doctor în științe istorice, se mai regăsesc parlamentari care au doctoratul în științe juridice, respectiv fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu sau deputatul Alina Gorghiu, dar și conservatorul Bogdan Ciucă.

Deputatul Cristian Adomniței a obținut titlul de doctor în construcții, iar fostul ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu pe cel de doctor în științe economice.

UNPR are nouă parlamentari cu titlul de doctor și un doctorand (deputatul Emil Bostan, doctorand în construcții). Printre aceștia se află liderul UNPR Gabriel Oprea, care este doctor în drept, și deputatul Valeriu Steriu care este doctor în economie agricolă.

Președintele Comisiei de afaceri europene din Senat, Vasile Nedelcu, este doctor în medicină veterinară, iar senatorul Nicolae Dobra a obținut doctoratul în științe militare.

În rândurile deputaților minorităților naționale sunt șapte parlamentari cu titlu de doctor, dar și un doctorand (Mihai Radan, doctorand în lingvistică slavă).

Nici UDMR nu duce lipsă de doctori, în frunte cu senatorul Verestoy Attila – doctor în chimie anorganică, deputatul Koto Iosif – doctor în filologie și deputatul Varga Attila – doctor în drept constituțional. În plus, deputatul Ștefan Beres este inginer doctorand în silvicultură.

Dintre parlamentarii neafiliați la un grup parlamentar, se pot remarca doi doctori: Mircea Geoană – doctor în economie mondială și Dan Ilie Morega – doctor în științe economice. Morega a obținut inițial titlul de doctor în economie în 1983 la Academia Ștefan Gheorghiu, iar în 2001 a obținut din nou doctoratul în economie cu specializare în economie mondială.

În plus, deputații Mircia Giurgiu și Daniel Oajdea sunt în prezent doctoranzi, în management-marketing, respectiv geotehnică și fundații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni