Ce program și-a făcut Grindeanu în săptămâna în care Dragnea decide remanierea Guvernului

Redactor:
Liviu Dadacus
Ce program și-a făcut Grindeanu în săptămâna în care Dragnea decide remanierea Guvernului
Premierul Sorin Grindeanu are programate săptămâna viitoare întrevederi cu 4 premieri și un șef de stat, în condițiile în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că finalizează raportul de evaluare a Guvernului, fiind așteptată și o reuniune a CExN pentru a decide măsurile de luat.

Astfel, premierul Sorin Grindeanu va efectua luni o vizită oficială în Croația, în cadrul căreia va avea întrevederi cu președintele Republicii Croația, Kolinda Grabar, prim-ministrul croat, Andrej Plenkovic, și cu președintele Parlamentului, Gordan Jandrokovic.

Marți, premierul Grindeanu are programată o întrevedere cu prim-ministrul Finlandei, Juha Sipilä, la Palatul Victoria, iar miercuri, 14 iunie, participă la reuniunea Consiliului Național pentru pregătirea preluării de către România a președinției Consiliului UE, care va avea loc tot la sediul Guvernului.

În programul lui Grindeanu figurează joi o întrevedere cu prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, urmată de o întrevedere cu președintele Comitetului Economiei germane pentru Europa de Est, Wolfgang Büchele, ambele evenimente urmând a se desfășura la sediul Guvernului.

Grindeanu are programată vineri o întrevedere cu prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel.

Astfel, săptămâna viitoare premierul Grindeanu are un program încărcat, fiind programate întâlniri cu un șef de stat, un președinte de Parlament și 4 premieri.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, săptămâna trecută, că raportul de evaluare a implementării programului de guvernare va fi finalizat duminică seara, el menționând că va merge în CExN al PSD săptămana viitoare, cu o propunere, iar CExN va decide privind măsurile care vor fi luate.

„Duminică seara sper ca raportul să fie gata. Este un raport amplu. Nu este evaluarea miniștrilor, este evaluarea implementării programului de guvernare, care este de fapt obiectivul acestei evaluări și luni, marți, miercuri vom discuta probabil și cu miniștrii și cu primul-ministru și la finalul discuțiilor vom prezenta o decizie în CExN”, a spus Dragnea.

El a arătat că există întârzieri în implementarea programului și trebuie identificate cauzele.

„Cel mai important este programul de guvernare, să vedem dacă sunt întârizeri în implementarea programului – și din păcate se pare că sunt. Să vedem care sunt cauzele – dacă sunt generate de unii membri ai Guvernului, de mecanismele interne de funcționare a Guvernului, de anumiți funcționari din ministere. După ce vedem cauzele, atunci o să propunem și măsuri, pentru că dacă ne concentrăm doar la schimbarea unor membri ai Guverului, și cauzele rămân aceleași, o să fim în aceeași situație”, a spus Dragnea.

El a spus că săptămâna viitoare va avea loc CExN al PSD, fiind o „săptămână importantă”.

„Nu plec în Turcia, nu plec nicăieri. Săptămâna viitoare este o săptămână importantă. CExN cred că ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare, de asta nu discut despre nicio vizită”, a mai spus Dragnea, care a arătat că va merge în CExN cu o propunere ca urmare a finalizării raportului de evaluare.

„Deocamdată nu știm dacă vom propune schimbări în Guvern, indiferent despre cine ar fi vorba din Guvern”, a mai susținut liderul PSD.

Dragnea a susținut, totodată, că schimbarea Guvernului Grindeanu nu va genera o criză politică, dar a adăugat: „Dar nu cred că ajungem acolo. Sau…cine știe?”.

Liderul PSD i-a transmis, tot săptămâna trecută, președintelui Klaus Iohannis, asigurări în mod „direct și public” privind faptul că nu se va întâmpla nimic în țară în timpul vizitei acestuia în SUA, asigurările fiind făcute în contextul informațiilor privind remanieri sau chiar schimbarea Guvernului.

Primarul general Gabriela Firea a descris, sâmbătă, la România TV, un scenariu privind schimbarea integrală a Guvernului Grindeanu, în care majoritatea parlamentară actuală îi va prezenta șefului statului un nou candidat de premier, care ar putea fi o femeie din actualul Executiv sau din Parlament.

Firea a precizat că actualul premier, Sorin Grindeanu, nu a mai participat de câteva luni la ședințele de partid și că relația dintre acesta și liderul PSD Liviu Dragnea s-a „răcit”.

„La început (Sorin Grindeanu, nr.) a înțeles rolul său – anume că reprezintă o funcție numită. A înțeles că trebuie să aibă o relație puternică cu coaliția, cu Liviu Dragnea și domnul Tăriceanu. Ulterior, a fost un moment, un declic, nu a mai simțit această nevoie. Probabil a umplut golul lăsat de consultarea cu domnii Dragnea și Tăriceanu cu altceva. Rămâne să aflăm ce e acel altceva”, a spus Firea.

 

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide