Ce program și-a făcut Grindeanu în săptămâna în care Dragnea decide remanierea Guvernului

Ce program și-a făcut Grindeanu în săptămâna în care Dragnea decide remanierea Guvernului
Publicat: 11/06/2017, 11:13
Actualizat: 02/10/2018, 04:04

Astfel, premierul Sorin Grindeanu va efectua luni o vizită oficială în Croația, în cadrul căreia va avea întrevederi cu președintele Republicii Croația, Kolinda Grabar, prim-ministrul croat, Andrej Plenkovic, și cu președintele Parlamentului, Gordan Jandrokovic.

Marți, premierul Grindeanu are programată o întrevedere cu prim-ministrul Finlandei, Juha Sipilä, la Palatul Victoria, iar miercuri, 14 iunie, participă la reuniunea Consiliului Național pentru pregătirea preluării de către România a președinției Consiliului UE, care va avea loc tot la sediul Guvernului.

În programul lui Grindeanu figurează joi o întrevedere cu prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, urmată de o întrevedere cu președintele Comitetului Economiei germane pentru Europa de Est, Wolfgang Büchele, ambele evenimente urmând a se desfășura la sediul Guvernului.

Grindeanu are programată vineri o întrevedere cu prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel.

Astfel, săptămâna viitoare premierul Grindeanu are un program încărcat, fiind programate întâlniri cu un șef de stat, un președinte de Parlament și 4 premieri.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, săptămâna trecută, că raportul de evaluare a implementării programului de guvernare va fi finalizat duminică seara, el menționând că va merge în CExN al PSD săptămana viitoare, cu o propunere, iar CExN va decide privind măsurile care vor fi luate.

„Duminică seara sper ca raportul să fie gata. Este un raport amplu. Nu este evaluarea miniștrilor, este evaluarea implementării programului de guvernare, care este de fapt obiectivul acestei evaluări și luni, marți, miercuri vom discuta probabil și cu miniștrii și cu primul-ministru și la finalul discuțiilor vom prezenta o decizie în CExN”, a spus Dragnea.

El a arătat că există întârzieri în implementarea programului și trebuie identificate cauzele.

„Cel mai important este programul de guvernare, să vedem dacă sunt întârizeri în implementarea programului – și din păcate se pare că sunt. Să vedem care sunt cauzele – dacă sunt generate de unii membri ai Guvernului, de mecanismele interne de funcționare a Guvernului, de anumiți funcționari din ministere. După ce vedem cauzele, atunci o să propunem și măsuri, pentru că dacă ne concentrăm doar la schimbarea unor membri ai Guverului, și cauzele rămân aceleași, o să fim în aceeași situație”, a spus Dragnea.

El a spus că săptămâna viitoare va avea loc CExN al PSD, fiind o „săptămână importantă”.

„Nu plec în Turcia, nu plec nicăieri. Săptămâna viitoare este o săptămână importantă. CExN cred că ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare, de asta nu discut despre nicio vizită”, a mai spus Dragnea, care a arătat că va merge în CExN cu o propunere ca urmare a finalizării raportului de evaluare.

„Deocamdată nu știm dacă vom propune schimbări în Guvern, indiferent despre cine ar fi vorba din Guvern”, a mai susținut liderul PSD.

Dragnea a susținut, totodată, că schimbarea Guvernului Grindeanu nu va genera o criză politică, dar a adăugat: „Dar nu cred că ajungem acolo. Sau…cine știe?”.

Liderul PSD i-a transmis, tot săptămâna trecută, președintelui Klaus Iohannis, asigurări în mod „direct și public” privind faptul că nu se va întâmpla nimic în țară în timpul vizitei acestuia în SUA, asigurările fiind făcute în contextul informațiilor privind remanieri sau chiar schimbarea Guvernului.

Primarul general Gabriela Firea a descris, sâmbătă, la România TV, un scenariu privind schimbarea integrală a Guvernului Grindeanu, în care majoritatea parlamentară actuală îi va prezenta șefului statului un nou candidat de premier, care ar putea fi o femeie din actualul Executiv sau din Parlament.

Firea a precizat că actualul premier, Sorin Grindeanu, nu a mai participat de câteva luni la ședințele de partid și că relația dintre acesta și liderul PSD Liviu Dragnea s-a „răcit”.

„La început (Sorin Grindeanu, nr.) a înțeles rolul său – anume că reprezintă o funcție numită. A înțeles că trebuie să aibă o relație puternică cu coaliția, cu Liviu Dragnea și domnul Tăriceanu. Ulterior, a fost un moment, un declic, nu a mai simțit această nevoie. Probabil a umplut golul lăsat de consultarea cu domnii Dragnea și Tăriceanu cu altceva. Rămâne să aflăm ce e acel altceva”, a spus Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna