Ce reprezintă Catedrala Mântuirii Neamului pentru Marian Munteanu

Ce reprezintă Catedrala Mântuirii Neamului pentru Marian Munteanu
Publicat: 14/04/2016, 09:29

”Catedrala Mântuirii Neamului este un monument dedicat eroilor căzuți în lupte în toată istoria românilor. Știți că are hramul Ziua Eroilor, Înălțarea Domnului. Eu așa o văd, ca un monument și ca un reper fundamental al al civilizației noastre creștine care este susținut și dorit de majoritatea oamenilor din țara asta și care au și ei dreptul să aibă un asemenea monument și un asemenea lăcaș în țara României așa cum microbiștii au voie să aibă o Arena Națională care, apropo, a costat bugetul aproape de trei ori mai mulți bani decît cei băgați la catedrală sau după cum iubitorii de teatru au voie să aibă un Teatru Național care a costat vreo 170 de milioane de euro, renovarea. Contribuabilii creștini care cotizează la buget au și el dreptul ca din bănuțul acela al lor să se construiască acel edificiu”, a afirmat Munteanu la Antena 3.

Chestionat mai târziu în legătură cu faptul că renovarea Teatrului Național a costat 59 de milioane de euro, el și-a cerut scuze și a accentuat că toți cetățenii au drepturi.

”Eu n-a auzit vreun protest că de ce s-a renovat Teatrul Național sau că s-a renovat Arena Națională”, a adăugat Munteanu.

Întrebat în legătură cu acuzațiile privind simpatii legionare, fostul lider al studenților a replicat: ”Noi toți cei care-l iubim pe Hristos suntem priviți rău de o anumită categorie de oameni. Dacă ei ne atacă, să fie sănătoși”.

Candidatul PNL a subliniat că nu îl va vorbi de rău niciodată pe Petre Țuțea, care i-a fost profesor. „Domnului Pleșu de ce nu i se cere să se delimiteze de domnul Noica, care chiar a fost legionar?”, s-a întrebat el retoric și a arătat că ”toți suntem filosemiți”, legea 217 antilegionară ” instigă la antisemitism”, deși acesta nu există ca fenomen în România. „Poate or fi câțiva, cazuri marginale…”, a arătat el.

Marian Munteanu a promis că, dacă va ajunge primarul Bucureștiului, va opri furtul din instituție, va înființa un corp de control al Primăriei ” din zona exterioară, civică’ ‘și va crea consilii civice, în scopul de a aduce în administrația locală democrația participativă.

”Nu fur și nu se va fura. Așa să-mi ajute Dumnezeu! Doamne ajută! O să vă invit, ca post de televiziune preocupat intens de problema hoțiilor din România, să aveți un om permanent acolo (la Primărie, n.r.) tot timpul. Să stea acolo să vadă, toate contractele să fie la vedere”, a afirmat el. ”Este imposibil să mă trezesc cu un dosar penal”, a adăugat Munteanu.

Întrebat care a fost cel mai prost primar al Bucureștiului, candidatul PNL a răspuns: ”Cred că domnul Băsescu nu poate fi depășit”.

Întrebat dacă a fost abordat vreodată de servicii, fostul lider al studenților a spus că nu oficial. ”Toată ziua mă abordează de-aștia. Ei nu spun oficial că sunt…ba zic că sunt jurnaliști, ba că sunt nu știu ce. Oficial, nu”, a fost explicația lui.

Marian Munteanu a mai precizat că a fost membru PCR, dar a menționat că nu regretă acest lucru și că ”era o aiureală, un fleac” necesar pentru a rămâne în învățământ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun