Ce spun lideri ai PSD și ALDE despre suspendarea lui Iohannis după refuzul de a o numi pe Shhaideh

Ce spun lideri ai PSD și ALDE despre suspendarea lui Iohannis după refuzul de a o numi pe Shhaideh
Publicat: 27/12/2016, 14:47
Actualizat: 27/12/2016, 15:36

„Nu știu dacă e vreun român care face cât de cât analize politice care a mai crezut, după momentul amânării deciziei, că președintele o va mai numi pe Sevil Shhaideh premier. Era foarte clar că nu va face numirea. Sigur că această decizie este un dezavantaj pentru români în general, pentru că un Guvern e util, mai ales după niște alegeri pe care le considerăm democratice, dar și argumentele președintelui trebuie auzite. E adevărat că nominalizarea a surprins pe foarte multă lume, dar nu mă pot pronunța asupra oportunității fiindcă nu cunosc dosarul doamnei, nu-i știu mapa. Deși dacă ne uităm puțin în trecut, doamna a fost ministru, a mai avut demnități deci cineva i-a făcut totuși mapa. Confuz”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, Mircea Ioan Moloț, președintele ALDE Hunedoara.

Moloț nu poate anticipa o altă propunere și nici nu știe o altă variantă. Potrivit sursei citate, nu s-a discutat, sau nu are cunoștință, să se fi discutat despre varianta suspendării președintelui în această situație.
„Ne amintim că Liviu Dragnea a spus că este singura nominalizare. Politic vorbind se poate întâmpla orice, să fie demarată și propunerea de suspendare a președintelui, dar și inițierea de dizolvare a Parlamentului. Nu mi-aș dori o astfel de situație, fiindcă noi ca țară nu stăm pe roze, iar declanșarea unei crize politice ne-ar afunda și mai mult pe noi ca țară. Dar nu exclud nimic”, a spus Moloț.

„Nu știu exact ce urmează. Acum sunt la București, vom avea discuții și să vedem care va fi cea mai bună decizie luată în calcul pentru a nu exista o criză. Oricum, este o decizie personală a domnului Iohannis, fără să dea explicații nimănui, nu știu de ce a refuzat-o, dacă din motive personale sau de altă natură. Vor avea loc discuții între ALDE și PSD și în cursul zilei de astăzi probabil că vom avea o decizie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș.

Președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că e nevoie ca partidul să fie unit și să aibă o părere unitară. „Vom discuta la București împreună cu domnul președinte Dragnea, care va fi decizia pe care o vom lua în perioada următoare, până atunci așteptăm părerea oficială a partidului, după care ne vom pronunța și noi în teritoriu”, a declarat corespondentului MEDIAFAX președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Vicepreședinte PSD: România nu e pregătită pentru suspendarea președintelui

Mihai Chirica, vicepreședintele PSD și lider al organizației de Iași, a declarat că refuzul președintelui de a o numi pe Sevil Shhaideh în funcția de premier este un semn al luptei politice, dar cu toate acestea țara nu este pregătită pentru suspedarea șefului statului.

„Puteam să pun pariu că va refuza propunerea. Este vorba despre lupta politică. Nu știu care au fost motivele președintelui, în mod normal o astfel de decizie trebuia argumentată, dar probabil ca președintele a avut motivele sale, probabil că are mai multe informații decât avem noi”, a declarat Mihai Chirica, lider al organizației PSD Iași și vicepreședinte la nivel național.

Întrebat dacă s-ar putea ajunge la o suspendare a președintelui, Mihai Chirica a declarat că „în acest moment România nu este pregătită pentru așa ceva”.

Totodată, Chirica și-a menținut declarația potrivit căreia nominalizarea lui Sevil Shhaideh nu era una potrivită. La scurt timp după ce președintele PSD Liviu Dragnea a anuțat numele premierului din partea PSD -ALDE, Chirica a afrmat că susține orice decizie luată la nivel central, dar personal nu o consideră pe Sevil Shhaideh potrivită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic