Ce spune premierul despre amânarea alegerilor parlamentare: Este nevoie de un Legislativ nou, care să fie conform cu voinţa oamenilor

Ce spune premierul despre amânarea alegerilor parlamentare: Este nevoie de un Legislativ nou, care să fie conform cu voinţa oamenilor
Orban, despre posibilitatea unui nou val de COVID-19: „Facem eforturi constante pentru a ne pregăti”
Publicat: 05/10/2020, 09:16

Orban spune că Guvernul va utiliza toate pârgiile legale și constituționale pentru ca alegerile parlamentare să se desfășoară pe 6 decembrie. „Este nevoie de un Parlament nou, care să fie conform cu voinţa oamenilor, care să fie o oglindă fidelă a opţiunilor politice ale cetăţenilor români”, spune premierul. 

Chiar dacă se așteaptă o motivare CCR cu privire la desemnarea Parlamentului pentru stabilirea datei alegerlor, Orban spune că Guvernul are toate procedurile angajate şi aflate în derulare, în conformitate cu prevederile legale. Până nu se publică motivarea, procesul electoral nu poate fi afectat, subliniază prim-ministrul.

„Guvernul a stabilit data alegerilor parlamentare – 6 decembrie. Între timp a mai apărut o decizie a CCR. Deocamdată nu afectează procesul electoral. Noi avem toate procedurile angajate şi aflate în derulare, în conformitate cu prevederile legale. Până nu se publică motivarea CCR, nu poate intra în vigoare legea prin care Parlamentul şi-a arogat competenţa de a stabili data alegerilor. Mai e până la intrarea în vigoare a legii. Proiectul de lege anunţat de domnul deputat Dohotaru, care urmăreşte stabilirea datei alegerilor la 14 martie, nu poate să intre încă în dezbatere pentru că nu este în vigoare legea care dă competenţa Parlamentului să stabilească data alegerilor. Evident, vom folosi toate pârghiile legale şi constituţionale. Este nevoie de un Parlament nou, care să fie conform cu voinţa oamenilor, care să fie o oglindă fidelă a opţiunilor politice ale cetăţenilor români. Parlamentul de azi este votat în 2016, nu mai are nicio legătură cu realitatea politică, cu opţiunile politice ale românilor, este un Parlament controlat de PSD, care ia numai decizii care fac rău României. Fiecare zi în plus cu această majoritate duce la decizii care pot să facă rău pe termen mediu şi lung României”, a declarat premierul României, Ludovic Orban.

Orban: Bugetul va fi votat de parlamentarii care vor fi aleși în 6 decembrie

În ceea ce privește bugetul țării, acesta va fi votat de parlamentarii aleși pe 6 decembrie, spune premierul:

„Bugetul va fi votat de parlamentarii care vor fi aleși în 6 decembrie. PSD aruncă România în faliment și dacă mai insistă cu aceste aberații economice, agențiile de rating ne vor retrogada, cetățenii se vor împrumuta cu dobânzi din ce în ce mai mari, creșterea deficitului va fi clară, în timp ce veniturile vor scădea. Riscăm ca România să fie bagată în faliment”, a declarat Orban la RTV.