Ceartă în comisiile de cultură, la audierea noilor membri ai CA al TVR. Voicu, către Radu F. Alexandru: „Eu sunt artist, nu politician ratat”

Ceartă în comisiile de cultură, la audierea noilor membri ai CA al TVR. Voicu, către Radu F. Alexandru: Eu sunt artist, nu politician ratat
Publicat: 09/10/2012, 17:48
Actualizat: 09/07/2016, 06:55

Noul Consiliu de Administrație al SRTV a fost validat astăzi de Parlament, în ședința celor două Camere reunite. Astfel, din noul CA fac parte Claudiu Brînzan și Cristian Nițluescu din partea PSD, Claudiu Săftoiu și Lucia Hossu Longin, din partea PNL, Radu Carp și Adriana Meseșian, susținuți de PDL, Nicoleta Nicolicea, nominalizată de UNPR, Nagy Zoltan Levente, din partea UDMR, minoritățile l-au propus pe Raico Cornea, Romina Surugiu a fost propunerea președintelui și Gabriel Tufeanu cea a Guvernului, iar Valentin Nicolau și Sorin Burtea au fost aleși dintre angajații TVR. Noul CA a primit voturi 258 „pentru”, și 9 „împotrivă”.

Totodată, membrii supleanți validați sunt Luminița Violeta Ristea și Vasile Arhire (PSD), Dida Drăgan și Daniela Bârsan (PNL), Ion Lucia Catrina și Paul Călin Botez (PDL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghiță-Jalica (Minorități), Marius Oblu (Guvern), Mihai Rădulescu și Ioana Cătălina Popescu (angajații TVR).

Comisiile de cultură ale Camerei Deputaților și Senatului s-au întrunit astăzi pentru a audia noii membri ai Consiliului de Administrație(CA) al SRTV, ședința fiind marcată de certurile dintre parlamentari. În ciuda acestora, noul CA a fost avizat, pe lista schimbărilor fiind Radu Carp și Adriana Silvia Meseșian, din partea PDL, în locul Irinei Radu (PNL) și Anne Jugănaru (PSD).

Dacă audierea lui Radu Carp a decurs în liniște, când a venit rândul Adrianei Silvia Meseșian, propusă de PDL, aceasta a fost atacată de useliștii Georgică Severin, Mădălin Voicu, Victor Socaciu și Cristian Țopescu, care au susținut că nu este potrivită pentru un post în CA.

Chiar de la prima întrebare, deputatul Victor Socaciu i-a cerut explicații referitoare la voturile date proiectelor PDL „care au dus la pierderi în SRTV”, Meseșian afirmând că „nu are probleme de conștiință” și nici nu se află în stare de incompatibilitate.

Totodată, senatorul Cristian Țopescu a întrebat-o pe Adriana Meseșian dacă știe care sunt etapele realizării unei emisiuni, întrebare contestată de președinta Comisiei de Cultură, Raluca Turcan.

„Da, cunosc toate datele. Rolul meu în CA este cu totul altul, de a stabili strategia editorială și programele, nu să stau să verific dacă un realizator este sau nu corect. Acesta este rolul meu în CA și despre asta vorbim, dar ca jurnalist practician, știu ce presupune”, i-a răspuns Meseșian.

Nici pesedistul Mădălin Voicu nu i-a lăsat poarta deschisă, acesta criticând PDL pentru propunerea făcută.

„Nu vreau să par ironic sau sarcastic, dar mă gândesc că PDL are suficient de multe cadre care nu pot fi contestate. Cred că un partid așa mare ca PDL ar fi trebuit să aibă o plajă largă de oameni pe care să-i propună în funcții importante, care să nu poată fi contestați, așa, ca doamna Meseșian”, a spus Voicu.

În acest moment, senatorul PDL Radu F. Alexandru i-a sărit în apărare consilierei PDL, însă Voicu a insistat, atacându-l și pe senator.

„Eu nu vreau să fiu critic, eu sunt artist, nu politician ratat, dar am convingerea că puteați să găsiți alt reprezentant al partidului. Nu am întrebări pentru că eu de obicei fac dialog, nu monolog”, a completat Voicu, spunând că talkshow-urile sunt pentru circari.

Nici Georgică Severin nu a renunțat la atacurile împotriva PDL, sugerând că Adriana Meseșian va executa doar ordinele partidului în Consiliul de Administrație.

„Sunteți bună profesionistă. Credeți că oamenii care vă cunosc activitatea, chiar cred că dumneavoastră nu sunteți vocea și pixul PDL în CA? Până acum, când ați vrut, ați fost rebelă, când nu, dumneavoastră ați executat orice ordin de partid”, a spus și senatorul PSD, întrerupt de Raluca Turcan, care i-a tăiat microfonul.

Discuții în contradictoriu au apărut și la porpunerea PSD, Cristian Nițulescu, ales deja membru în fostul CA, când liderii USL au reluat atacurile la Raluca Turcan.

„Înainte de toate, întrebarea dumneavoastră ar fi trebuit să aibă un suport. Chiar nu vă simțiți în stare sp conduceți o ședință la comisia de cultură? Eu sunt un om de cultură, politician sunt doar de conjunctură. Eu nu sunt nici dulgher sau tâmplar, nici mecanic auto. Dumneavoastră ce meserie aveți?”, a strigat Mădălin Voicu.

„Dumneavoastră vreți să transformați această ședință în circ sau v-ați început deja campania? Nu înțeleg ce vă deranjează, aveți ceva de ascuns? Vă rog să fiți civilizat”, i-a replicat Turcan.

Nici Severin nu a stat deoparte, acesta dorind să se revină la ordinea de zi, nu înainte de a face un comentariu sarcastic la adresa președintelui României. „USL este de acord ca Traian Băsescu să facă parte din Comisia de Selecție a marinarilor”, a spus senatorul.

Certurile nu s-au sfârșit aici, continuând și la audierea lui Claudiu Săftoiu, când senatorul Cristian Țopescu i-a reporșat președintei comisiei că i-a tăiat microfonul colegului său. „Întrebarea mea pentru doamna Meseșian era fondată, e ca și cum l-ai întreba pe cel care conduce o fabrică de pâine dacă știe cum se face pâinea. Oricum, fie pâinea cât de rea, tot mai bine e in aceasta comisie, unde ne putem exprima liber, atunci când nu tăiați microfonul domnului Severin”, a mai spus penelistul.

La finalul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au fost avizați de Comisiile de Cultură, în ciuda protestelor senatorului Georgică Severin, care, la ieșire, a declarat nervos că procedura nu a fost respectată. „Votul trebuia dat nominal, pe fiecare propunere în parte, nu așa la grămadă”, a încheiat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?