CERERE. Parlamentarii USR îi solicită lui Iohannis să promulge Legea mirosurilor

CERERE. Parlamentarii USR îi solicită lui Iohannis să promulge Legea mirosurilor
Klaus Iohannis dă vina pe Ministerul Sănătății pentru datele eronate care i-au fost comunicate săptămâna trecută: „I-am iertat pentru că m-au expus în fața publicului” / Sursă Foto: Hepta
Publicat: 23/06/2020, 12:39
Actualizat: 23/06/2020, 14:43

Parlamentarii USR îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să promulge Legea mirosurilor, susţinând că, atât timp cât fermele respectă normele europene şi naţionale şi deţin autorizaţii integrate de mediu, această lege nu le va îngreuna activitatea.

În numele tuturor cetăţenilor susţinători ai legii, ale căror peste 6.000 de semnături le regăsiţi în anexa ataşată prezentei scrisori, vă solicităm să promulgaţi Legea Mirosurilor! Legea Mirosurilor este un proiect iniţiat cu susţinerea mai multor parlamentari din diferite partide, ca răspuns la numeroase sesizări venite din partea cetăţenilor cu privire la disconfortul olfactiv generat de depozite de deşeuri, activităţi industriale sau ferme”, se arată în scrisoarea adresată de USR preşedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit sursei citate, disconfortul olfactiv este generat de cele mai multe ori de substanţe care ne afectează şi sănătatea, iar Legea Mirosurilor acoperă un vid legislativ, prin stabilirea unor reglementări clare referitoare la măsurarea şi monitorizarea disconfortului olfactiv, precum şi la prevenirea, eliminarea sau reducerea acestuia, astfel încât acesta să nu afecteze sănătatea populaţiei şi mediul în ansamblul său.

Parlamentarii USR susţin că primarii nu pot închide fermele care sunt supuse reglementărilor privind protecţia mediului

„USR susţine agricultura durabilă, care se aliniază normelor europene şi naţionale în vigoare. Atât timp cât fermele respectă deja aceste norme şi deţin autorizaţii integrate de mediu, Legea Mirosurilor nu le va îngreuna activitatea, aceasta fiind în armonie cu normele europene şi naţionale deja în vigoare”, mai arată deputaţii şi senatorii Uniunii.

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului (Legea Mirosurilor) a fost adoptată în data de 17 iunie de Camera Deputaţilor, cu 309 voturi pentru şi o abţinere.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase