CEx al PSD schimbă OPT MINIȘTRI din Guvernul Dăncilă. Gabriela Firea DEMISIONEAZĂ din funcțiile de conducere din PSD

Publicat: 19/11/2018, 21:17
Actualizat: 25/03/2019, 21:57

După ședința CEx a PSD, Gabriela Firea a acuzat că partidul a ajuns să fie condus de un om venit de la PRM și unul de la PDL, făcând referire la Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea.

„Un domn venit de la PRM, conduce alături de alt domn venit de la PDL, PSD. Nu e o pagină prea albă a PSD, dar asta este viața„, a spus primarul general al Capitalei.

„E un rău pe care îl facem bucureștenilor nevotând proiectele pentru Capitală. S-a văzut că am avut doi consilieri PSD care au vota împotriva bugetului pentru furnizarea de gaze. Sunt doi colegi care au votat și împotriva subvenției la transport. Acei doi consilieri generali ai PSD trebuiau excluși din partid, însă acest lucru nu s-a întâmplat.(…) Unii colegi au fost puși în situația de a vota împotriva mea. Am văzut și ceva tristețe în ochii unora. Nu sunt de acord că dacă epuizezi toate etapele statutare și dialogul interuman cu președintele partidului, cu colegii taci”, a spus Gabriela Firea.

Întrebată cine a votat împotrivă, aceasta a spus: „Au fost câțiva colegi, dl Stănescu, dl Ciolacu, dl Tudose, dl Negoiță care nu cred că ieșise din sală. Au fost care au votat împotrivă sau s-au abținut. Dl Paul Stănescu a rămas pe nedrept fără poziția de de vicepremier și ministrul al Dezvoltării Regionale. Cred că nu era cazul să pierdem atâtea ore. Se putea anunța după prima jumătate de oră„.

Legat de solicitările primarului general al Capitalei, Viorica Dăncilă a replicat că a sprijinit-o pe aceasta în multe proiecte, dar nu poate să încalce legea.

Întrebată dacă este posibil ca în mandatul său de premier, să fie transferate la Primăria Capitalei, așa cum a cerut Gabriela Firea, centura Capitalei, Metroul și ELCEN, premierul Viorica Dăncilă a spus că va avea săptămâna viitoare o discuție pe această temă cu edilul bucureștean.

„Am solicitat de la fiecare minister în parte un punct de vedere bazat pe legislație, pe ceea ce se poate sau nu se poate. O să avem o discuție săptămâna viitoare cu dna Primar General tocmai pentru a explica fiecare punct din cele trei solicitări ale domniei sale. Cred că cea mai bună armă este dialogul și cred că acest dialog trebuie să îl facem la Guvern și nu prin intermediul unuia sau altuia”, a spus acesta.

Șeful Executivului a adăugat că a ajutat-o pe Firea când a fost posibil legal.

„Am avut dialog, am sprijinit-o pe dna Primar General în multe proiecte, dar atunci când a fost posibil. Când nu a fost posibil, nu pot să fac niște lucruri pe care legea nu mi le permite. Deci vom avea o discuție săptămâna viitoare pe cele trei proiecte solicitate de dna Primar General”.

18: 40Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern:

– Ministerul Transporturilor – Lia Olguța Vasilescu;

– Ministerul Muncii – Marius Budăi;

– Ministerul Economiei – Nicolae Bădălău;

– Ministerul Comunicațiilor – Alexandru Petrescu;

– Ministerul Culturii – Daniel Breaz;

– Ministerul Tineretului și Sportului – Bogdan Matei;

– Ministerul Dezvoltării – Ilan Laufer;

– Ministerul Apărării – Gabriel Leș.

„La ministerul Transporturilor, Lia Olguța Vasilescu. Am văzut că are capacitatea de a duce la bun sfârșit proiecte pentru România, cum ar fi Legea pensiilor. Sperăm ca experiența sa în cadrul Ministerului Muncii să fie reflectat și în Ministerul Transporturilor. Am propus pentru Ministerul Muncii pe Marius Budăi. Acesta e șeful Comisiei pentru buget finanțe și bănci și e dublat de experiența pe care o are în administrație. La Ministerul Economiei, nominalizarea este Niculae Bădălău. Am considerat că este nevoie de o persoană cu autoritate pentru a accelera proiectele”, a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta a făcut publice și deciziile privind portofoliile de la Cultură, Comunicații și Dezvoltare.

„Alexandru Petrescu este nominalizarea la Ministerul Comunicațiilor. La Ministerul Culturii este Daniel Breaz. Cred că avem nevoie de rigurozitatea matematică a acestui profesor care să miște lucrurile în bine. Dl Bogdan Matei la Ministerul Tineretului și Sporturilor. Am propus revenirea unui fost ministru, este vorba de Ilan Laufer. Vreau să îi mulțumesc dl Fifor pentru activitatea sa. Lasă un minister la cheie, iar pentru acest minister l-am propus pe dl Gabriel Leș, care a mai fost la Apărare”, a mai spus Dăncilă.

18:00Gabriela Firea confirmă demisia din funcția de vicepreședinte PSD, spunând că este o decizie firească față de ce s-a întâmplat în CEx PSD.

„Ca vicepreședinte al PSD pentru regiunea București-Ilfov și ca o reacție firească și solidară cu toți colegii mei din Bucuești-Ilfov, mi-am dat azi dimineață demisia din funcția de președinte interimar al PSD București. În ceea ce privește Ilfov, mi s-a spus în cadrul CEx că eu sunt vinovată că nu am reușit să îi opresc pe cei de la Ilfov să își dea demisia. Nu aveam cum să pun capăt acestui demers, ei au vrut să reacționeze la faptul că erau chemați la Kiseleff și erau îndrumați să ceară demisia mea, să facă afirmații împotriva mea. Au avut coloană vertebrală și s-a supus la vot dizolvarea organizației județene PSD Ilfov”, a spus Gabriela Firea.

Ea îl acuză pe Liviu Dragnea că a vrut să scape de persoana sa.

„Este tot o răzbunare. E clar că dl Dragnea a vrut să scape de mine din BEx. Nu aveam cum să îmi păstrez această funcție. Am demonstrat că nu funcția face pe om. Acum s-a pus capăt. S-a închis un capitol din viața mea. Sunt simplu membru. Sub nicio formă nu se pune problema să îmi dau demisia (din PSD – n.r.). Am văzut declarații că am făcut afirmații împotriva managementului domnului Dragnea pentru a forța o excludere. Nu este adevărat. Am pierdut toate funcțiile de conducere, dovadă că nu mă agăț de funcții”, a mai spus Firea.

16:30Noul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a propus aplicarea unor sancțiuni politice pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea, au declarat pentru Mediafax, surse din partid.

Acesta propune să se voteze schimbarea Gabrielei Firea și din fruntea organizației județene PSD Ilfov, precum și un vot pentru schimbarea lui Firea din funcția de vicepreședinte național al partidului.

Ludovic Orban: PSD e un izvor nesecat de maimuțe și de proști

15:30 Ludovic Orban a declarat, luni, că PSD „este un izvor nesecat de maimuțe și de proști„, citându-l astfel pe fostul social-democrat Adrian Țuțuianu, recent exclus din partidul condus de Liviu Dragnea.

„PSD este un izvor nesecat, citez dintr-un clasic în viață, un fost PSD-ist, un izvor nesecat de maimuțe și de proști. Actuala remaniere este înlocuirea unor proști și a unor slugi cu alți proști și cu alte slugi. Nu este altceva decât o răfuială între clanurile mafiote din PSD, prin care Dragnea urmărește să îi pedepsească pe baronii răzvrătiți și să îi răsplătească pe baronii care i-au salvat scaunul. Această remaniere nu aduce nimic bun în funcționarea Guvernului. Nu va face altceva decât să aducă alți incompetenți, alți oameni care nu au nicio legătură cu domeniul de activitate în care își vor desfășura activitatea și care sunt selectați pe unicul criteriu al fidelității, slugărniciei față de Dragnea și față de baronul care va susține candidatura miniștrilor,” a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

El adaugă că, prin remanierea guvernamentală, PSD recunoaște că a eșuat în respectarea promisiunilor făcute pensionarilor.

„Nu pot să nu remarc că această remaniere conține în sine un mesaj pentru pensionari din partea PSD, și anume, PSD recunoaște că a eșuat în respectarea promisiunilor către pensionari, altfel nu pot să înțeleg de ce Olguța Vasilescu dă bir cu fugiți din ministerul pe care l-a condus pâna acum și de ce abandonează așa zisa reformă a pensiilor făcută de PSD, în timp ce dezbaterea legii pensiilor este în Parlament”, a completat Orban, care transmite un mesaj parlamentarilor social-democrați.

„Cu siguranță, purtăm discuții în continuare. Așteptăm și remanierea. Oricum, transmitem și un mesaj tuturor parlamentarilor PSD care așteaptă ca Dragnea să pice din senin. Atâta timp cât Dragnea va avea Guvernul pe mână, întotdeauna va avea de șpăguit baroni cărora să le câștige încrederea, pentru că are ce să le ofere Guvernul. Dacă vor să scape de Dragnea, trebuie să voteze moțiune de cenzură a PNL și a Opoziției”, a mai spus Orban.

CExN al PSD schimbă 6 miniștri

14:55 Comitetul Executiv Național al PSD a votat, luni, la Parlament, pentru schimbarea miniștrilor de la șase portofolii, au declarat pentru Mediafax surse din partid.

Iată lista noilor miniștri:

– Ministerul Muncii – deputatul Marius Budăi în locul Liei Olguța Vasilescu;

– Ministerul Economiei – senatorul Niculae Bădălau în locul lui Dănuț Andrușcă;

– Ministerul Transporturilor: deputatul Lia Olguța Vasilescu în locul lui Lucian Șova:

– Ministerul Apărării Naționale – senatorul Gabriel Leș(fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu), în locul demisionarului Mihai Fifor;

– Ministerul Culturii – senatorul Daniel Breaz în locul lui George Ivașcu.,

-Ministeru Dezvoltării Regionale –Harry-Ilan Laufer, fost membru în cabinetul Mihai Tudose, în locul lui Paul Stănescu.

Harry-Ilan Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Mihai Tudose. Anterior, în cabinetul Sorin Grindeanu, Laufer a fost secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Laufer este membru PSD Neamț din 2017. Potrivit CV-ului, acesta vorbește nativ trei limbi: română, engleză și ebraică. Ilan Laufer a fost „master scuba diver” și a deținut „recordul național la înot liber”.

ilan laufer

Băsescu: Dar Viorica Vasilica?

Fostul președinte Traian Băsescu comentează remanierea și scrie că liderul PSD, Liviu Dragnea schimbă un snop întreg de miniștri din Guvern, însă, din lașitate, nu face cea mai importantă schimbare, cea a premierului.

„Dar Viorica Vasilica? Dragnea schimbă un snop întreg de miniștri cheie din menajeria guvernamentală. Din păcate nu face, din lașitate, cea mai important schimbare care ar fi permis o nouă șansă pentru România: DĂNCILĂ”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Într-o altă postare făcută duminică pe rețeaua de socializare, Băsescu aprecia că PSD este o „turmă fără vlagă” de animăluțe de circ, populată numai cu „porci și hipopotami”, fără lei și tigri care să-i ia biciul „dresorului” Liviu Dragnea.

„PSD-ul arată ca o menajerie de animăluțe ale unui circ, menajerie populată numai cu porci și hipopotami, și care are un singur dresor, pe Dragnea. Dacă există câte un animăluț neascultător, el își primește imediat porția de zahăr și devine supus dresorului precum, Andronescu, Bădălău, Oprișan sau Ștefănescu. Pentru unii, dresorul nu alocă zăhărelul mult dorit, pentru că îi consideră diabetici. Ce fericiți erau diabeticii Firea, Stănescu, Fifor sau Neacșu, când dresorul le permitea să-i pupe inelul”, a scris duminică, pe Facebook, Băsescu.

12:30 Comitetul Executiv Național a decis să îl numească pe Codrin Ștefănescu în funcția de secretar general al partidului. El era până acum secretar general adjunct și va ocupa, astfel, locul lăsat vacant după excluderea din partid a fostului secretar general, Marian Neacșu.

Codrin Ștefănescu

Bursa actualizată a zvonurilor

12:00Surse politice au detaliat pentru Mediafax o nouă variantă de lucru, luată în calcul de liderii PSD pentru remanierea Cabinetului Dăncilă.

– Ministerul Transporturilor – Lia Olguța Vasilescu, în locul lui Lucian Șova. Mai este vehiculat și numele lui Mircea Drăghici (trezorier PSD);

– Ministerul Muncii – Marius Budai (deputat, Comisie finanțe-bănci), în locul Liei Olguței Vasilescu;

– Ministerul Apărării – Gabriel Leș (a mai fost ministru al Apărării), în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat;

– Ministerul Economiei – Niculae Bădălău, în locul lui Dănuț Andrușcă;

– Ministerul Dezvoltării – Ilan Laufer, în locul lui Paul Stănescu;

– Ministerul Comunicațiilor – Alexandru Petrescu, în locul lui Bogdan Cojocaru

11:20Înainte de ședința CEx PSD, fostul premier Mihai Tudose anunța că se va opune excluderilor.

„Eu sunt împotriva pierderii oricărui coleg. Nu sunt de acord ca niciun coleg să fie exclus, eu cred că ar trebui să fie aduși, nu dați afară”, a spus Mihai Tudose.

În ceea ce privește demisia Gabrielei Firea de la PSD București, Tudose a afirmat: „E decizia domniei sale de a forța alegerile la București, pentru că e interimar”.

Fostul premier regretă demisia lui Mihai Fifor de la Ministerul Apărării și e nemulțumit de ideea remanierii: „De ce credeți că aș putea fi vesel? O remaniere înseamnă că ceva nu a mers bine.”

Gabriela Firea forțează alegeri la PSD București

11:15 „Mi-am depus acum demisia din calitatea de președinte interimar la PSD București. Este o formă de protest a mea pentru că, de 2 ani ,dl. Dragnea a blocat alegerile la această organiziație, pentru a fi vulnerabilă. Poate si statutul ar trebui amendat, pentru că nici o poziție interimară nu poate dura 2 ani. A fost un plan.(…) Mă gândeam, dacă dl Dragnea ar fi depus atâta energie cum a depus pentru a mă lichida pe mine, am fi avut deja la stadiul de fundație și spitalele regionale”, a declarat Gabriela Firea, înaintea ședinței CExNațional al PSD.

demisie gabriela firea

„Cel mai important esă fim oameni, iar în cazul unui partid, să fimmembriși apoi să avem funcții. Știm ce se va întâmpla, deși sedința nu a început. Nu este democrat să se dezbată înainte informal în birouri sau restaurante.”

demisie gabriela firea

Firea a acuzat că programul de guvernare locale cu care a câștigat alegerile a fost neglijat.

„Pur și simplu a fost neglijat, să mă exprim elegant, sau tratat cu indiferență de către dl. Dragnea, iar toate promisiunile pe care împreună le-am făcut bucureștenilor s-au îndeplinit doar în ceea ce privește atribuțiile Primăriei Generale. Eu mă bazez că românii, inclusiv bucureștenii sunt mult mai inteligenți decât cred unii politicieni cinici care chiar înainte să vin la această ședință transmiteau prin interpuși faptul că problemele grave cu care se confruntă Capitala ar putea să fie puse doar pe seama activității primarului general. Nu este adevărat”, a mai spus Firea.

demisie gabriela firea

În scrisoarea de demisie adresată președintelui PSD Liviu Dragnea, Gabriela Firea acuză PSD că a abandonat proiectele mari ale Capitalei, cum ar fi Centura ocolitoare, metroul sau ELCEN.

„Consider că programul politic și administrativ, cu sprijinul căruia atât eu, cât și PSD, am câștigat alegerile locale din București în anul 2016, a fost abandonat. O serie de autorități centrale au blocat sau întârziat proiectele mari ale Capitalei: Centura ocolitoare, ELCEN, metrou.

Prin prisma faptului că, sub mandatul meu de președinte interimar al PSD București, organizația a obținut un scor record și în premieră: 7 primari (unul general și 6 de sectoare). Astăzi, prin demisia de față, pun punct perioadei nemeritate de provizorat la nivelul organizației PSD București și primordial, încetez să mai validez, prin activitatea mea, toate nerealizărie la nivelul conducerii centrale pe care o girați în totalitate”, se arată în scrisoare.

Gabriela Firea mai scrie că demisia este o formă de protest față de interimatul de doi ani de zile de la șefia PSD București, precum și pentru „dezinteresul manifestat de dumneavoastră față de problemele grave cu care se confruntă Capitala în special în ceea ce privește traficul sau termoficarea”.

Ministrul Apărării demisionează din funcție

11:10Ministrul Apărării, Mihai Fifor, și-a dat demisia din Guvern, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

„Am facut o analiza foarte serioasă, am văzut ca s-a întâmplat în ultimle luni și am considerat că pot să merg lângîă echipă la partid, să încercăm să pregătim cei doi ani grei care urmează. Cred că e nevoie să întărim echipa și să putem pregăti proiectele importante. Am rugat-o pe doamna prim ministru și pe domnul președinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul să să pot să merg la partid, să mă implic serios”, a declarat Mihai Fifor, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Bursa zvonurilor

Înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD erau vehiculate mai multe schimbări în Guvernul Dăncilă. Într-una dintre variante, la conducerea Ministerului Apărării Naționale, Mihai Fifor va fi înlocuit cu Dorel Căprar, președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Ilan Laufer va prelua portofoliul de la Ministerul Dezvoltării, Paul Stănescu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea urmând să fie îndepărtat. Se pare că Tudorel Toader își va păstra portofoliul la Justiție, în timp ce la Transporturi, în locul lui Lucian Șova va veni parlamentarul Mircea Drăghici, trezorierul PSD.

Este vehiculată o schimbare și la Comunicații, în locul lui Bogdan Cojocaru urmând să vină Alexandru Petrescu.

Remanierea guvernamentală se află pe agenda partidului, încă din luna august, discuțiile pe temă fiind amânate succesiv din cauza programului premierului Viorica Dăncilă, a referendumului pentru familie și a tensiunilor interne.

Un alt punct cu care ar putea fi suplimentată ordinea de zi a reuniunii CExN al PSD, care va începe luni, de la ora 11.00, este situația vicepreședintelui Gabriela Firea. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a afirmat pentru Mediafax, că este obligatoriuca formațiunea să tranșeze cazul primarului general al Capitalei, care prin declarațiile sale afectează întregul partid.

La rândul său, deputatul PSD Cătălin Rădulescu consideră că ar trebui să fie luată o măsură cât mai drastică: excluderea din formațiune sau retragerea sprijinului politic pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Sper să se ia o măsură pentru dna Firea, o măsură cât mai drastică. Ori excludere, ori ridicarea sprijinului politic. Și schimbarea dânsei de la șefia PSD București. Asta trebuie să facă Comitetul Executiv”, a declarat Rădulescu.

Rădulescu: Firea și-a retras parlamentarii, i-a amenințat

Trebuie dată o sancțiune pentru că dânsa nu mai face parte din echipă, se vede clar: și-a retras parlamentarii, i-a amenințat și i-a pus să-și dea demisia. Așa au spus ei, adică unul dintre ei. Deci în situația asta în care dna Firea nu mai vrea să facă parte din echipă și o tot ține în continure cu problemele ei personale și cu răfuiala ei cu președintele partidului, sigur că nu poate să afecteze în continuare imaginea noastră că vrea dânsa să-și facă imaginea cât vrea ea”, a menționat Rădulescu.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat duminică, pentru Mediafax, că speră să nu continue„cursa excluderilor” la ședința CExN de luni, dar depinde și de ce își dorește Gabriela Firea, el menționând că s-ar putea ca primarul Capitalei să vrea să-și piardă calitatea de membru de partid.

Gabriela Firea spune că își așteaptă „sentința” la Comitetul Executiv Național al PSD și că nu vor fi surprize în privința situației sale, întrucât știe că „se dorește” să fie înlăturată de la conducerea PSD București și Ilfov, pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt „decapitați„. În ultima ședință a Comitetului Executiv al partidului, social-democrații au votat pentru excluderea din formațiune a senatorului Adrian Țuțuianu.

Acesta a depus la tribunal o cerere de suspendare a deciziei CExN al PSD privind excluderea sa din partid, spunând că zvonurile privind înscrierea sa în altă formațiune sunt întreținute de „camarila” liderului interimar PSD Dâmbovița, Rovana Plumb.

Ministrul Dezvoltării Regionale, criticat pe probleme de comunicare

La ședința CExN care va avea loc luni, la Parlament, de la ora 11.00, vor fi stabilite coordonatele remanierii, iar prim-ministrul va prezenta raportul de evaluare a miniștrilor.

Pe 21 august, liderul PSD Liviu Dragnea anunța că este nemulțumit de unii miniștri și că o discuție în prezența premierului, despre activitatea echipei guvernamentale, va avea loc în prima ședință CExN.

Reuniunea destinată remanierii guvernamentale a fost însă amânată, timp de peste două luni de zile, din mai multe motive, precum deplasările externe efectuate de șeful Executivului, referendumul pentru familia tradițională, precum și tensiunile interne generate de scrisoarea anti-Dragnea.

Liderii județeni PSD au exprimat opinii diferite cu privire la portofoliul Dezvoltării Regionale, ocupat de vicepremierul Paul Stănescu.

Astfel, senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, considera pe 6 noiembrie, că Stănescu ar trebui să rămână în Guvern pentru că și-a îndeplinit măsurile din programul de guvernare și „PNDL funcționează 90%”. Pe de altă parte, vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat, pe 24 octombrie, că miniștrii care nu au comunicat public măsurile bune pe care le-au luat „nu au ce să caute” în Executiv, social-democratul spunând că Stănescu este „destoinic”, dar „nu a comunicat deloc„.

Liviu Dragnea a declarat, pe 21 septembrie, că un ministru care „nu are calitate de bun comunicator” nu trebuie să rămână în Guvern.

Semne de întrebare la Ministerul Justiției

Ministrul Justiței, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că nu știe dacă va fi remaniat, însă a subliniat că nu este „bătut în cuie” în această demnitate.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, reafirma sâmbătă la Brașov, că își păstrează aprecierile pozitive pentru Toader. La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara pe 31 octombrie că la acel moment nu se punea problema remanierii ministrului Justiției, Tudorel Toader și că prezența acestuia în Guvern nu depinde de emiterea unei ordonanțe de urgență pe amnistie și grațiere.

Vicepremierul Viorel Ștefan spunea pe 31 octombrie, că nu poate să anticipeze dacă va mai rămâne în Guvern după remaniere, însă a precizat că merge pe proiectul șefiei ASF la care și-a depus candidatura. Întrebat ce se va întâmpla dacă nu va fi numit președinte ASF, vicepremierul a declarat: „Rămân parlamentar„. Între timp, la șefia ASF a fost ales pentru un nou mandat actualul titular, Leonardo Badea.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, anunța pe 6 noiembrie, că ar intra în Guvern dacă partidul consideră că „aduce un plus” Executivului, însă nu ar accepta, de exemplu, să fie ministru al Turismului, pentru că este un domeniu la care nu se pricepe. Social-democratul a explicat că va accepta o eventuală ofertă a partidului cu condiția să fie un minister la care să se priceapă.

Șova, Teodorovici și Daea față cu remanierea

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, pe 8 noiembrie, că el nu a primit reproșuri din partea Vioricăi Dăncilă, dar că un ministru nu are cum să rezolve toate problemele, chiar dacă ar lucra „zi și noapte încontinuu”.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Lucian Șova (PSD), a spus, pe 31 octombrie, că se simte „flatat” de faptul că numele său figurează pe listele pentru remanierea guvernamentală și a indicat că nu are nimic să-și reproșeze.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat pe 2 octombrie că nu se teme de o posibilă remaniere guvernamentală, deoarece îi este teamă numai de Dumnezeu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului