Cezar Preda despre Nicolăescu: Cursul euro o ia mai rău razna când vede un prost la microfon

Cezar Preda despre Nicolăescu: Cursul euro o ia mai rău razna când vede un prost la microfon
Publicat: 20/07/2012, 18:20
Actualizat: 05/07/2013, 16:13

Prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda îl atacă pe liderul interimar al PNL București, Eugen Nicolăescu, spunând: „cât de prost poți să fii să te duci la un microfon și să spui că din cauză că Preda și alții au explicitat acea lovitură de stat modernă a USL a luat-o razna cursul euro”.

Cezar Preda a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că este inadmisibilă o acțiune în instanță îndreptată împotriva unor politicieni care fac declarații publice într-un moment extrem de important cum este campania pentru referendumul de demitere a președintelui. Preda a adăugat că din cauza unor oameni ca Nicolăescu investitorii străini aleg să nu investească în România.

„Cât de prost poți să fii să te duci la un microfon și să spui că din cauză că Preda și alții au explicitat și i-au dat o formă în cuvinte acțiunii făcute de USL acea lovitură de stat modernă, parlamentară, să spui că cursul euro-leu a luat-o razna din cauza asta. Cursul euro-leu, ca să îi răspund în aceeași monedă socotitorului Nicolăescu, o ia mai rău razna când vede un prost la microfon, pentru că investitorii zic: «mă, dacă toți sunt proști așa în țara asta, plecăm de aici, că nu avem de ce să stăm». Cum sa acuzi și să faci plângeri penale unor oameni politici, demnitari ce fac declarații publice într-un moment de o asemenea însemnătate care, mai mult, s-au dovedit foarte adevărate prin cele 11 puncte pe care Comisia Europeana i le-a solicitat lui Ponta”, a declarat Cezar Preda.

Liderul PDL a adăugat că oricând jurnaliștii sau analiștii din România care au folosit sintagma „lovitură de stat” atunci când au descris ultimele acțiuni ale USL ar putea fi chemați în justiție de oameni precum Eugen Nicolăescu: „Ce problemă avem? Să ne cheme la Parchet, să spunem ce am zis, de ce am zis. Dar de ce nu i-a dat în judecată pe toți ziariștii din Europa care au folosit acest termen? De ce nu i-a dat în judecată pe intelectualii din România care au făcut protest cu acest termen? Au găsit și ei o găselniță de campanie”.

USL a depus, joi, la Parchetul ICCJ, plângere penală împotriva președintelui suspendat Traian Băsescu și a altor 14 persoane, pentru „răspândire de informații false”, pentru „defăimarea” țării și a națiunii și pentru „periclitarea siguranței economiei naționale și a stabilității monedei”.

În plângerea penală pe care USL a depus-o la Parchetul pe lângă ÎCCJ se cere începerea urmăririi penale împotriva a 15 persoane: Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicușor Păduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lăzăroiu, Andreea Paul.

Președintele interimar al PNL București, Eugen Nicolăescu, a declarat că cele 15 persoane împotriva cărora s-a depus plângerea penală „au săvârșit fapte de denigrare și de răspândire de informații false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene și internaționale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internațională și internă și a personalităților europene cu privire la situația din România”.

Nicolăescu a menționat că persoanele respective „au făcut afirmații referitoare la «o lovitură de stat», el referindu-se aici la Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, M.R.Ungureanu, dar și la o așa-zisă mineriadă, la distrugerea statului de drept, la acapararea justiției, la schimbarea procurorilor șefi de la Parchetul General și DNA, la suprimarea funcționării unor instituții fundamentale, la răsturnarea democrației.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii