Chiliman a lansat Inițiativa anti-Antonescu: „Principalul scop al președintelui PNL a fost să ajungă candidatul partidului lui Iliescu”

Chiliman a lansat Inițiativa anti-Antonescu: Principalul scop al președintelui PNL a fost să ajungă candidatul partidului lui Iliescu
Publicat: 23/04/2013, 10:01
Actualizat: 11/04/2014, 18:08

Avertismentul cu excluderea din partid a opozanților săi, lansat de Crin Antonescu înainte de lansarea Inițiativei România Liberală, nu a avut niciun efect asupra grupării din jurul lui Andrei Chiliman. În replică la acuzațiile de „bigamie politică” ale liderului PNL, primarul sectorului 1 a pus, la lansarea noii platforme, tirul pe Crin Antonescu.

„Nu mi-aș fi închipuit în anii ’90 că peste 23 de ani președintele PNL, nu Ion Iliescu, va numi „politică de tomberon” promovarea politicilor liberale. Nu mi-aș fi închipuit că singurul scop al președintelui PNL va fi să ajungă candidat la președinție al partidului lui Ion Iliescu și vocea sa va consona cu Vocea Rusiei”, a spus Chiliman.

Tăriceanu și Djuvara, susținătorii IRL, Meleșcanu și MRU, invitați să se alăture

Manifestul IRL îi are ca semnatari pe fostul lider PNL Sector 1, Vlad Moisescu, deputatul Diana Tușa, istoricul Marius Oprea, iar pe lista susținătorilor figurează numele lui Călin Popescu Tăriceanu și cel al lui Neagu Djuvara.

„Toți cei care vă găsiți în această sală sunteți bineveniți, invitați să aderați la acest manifest”, a lăsat deschisă lista Vlad Moisescu, un mai vechi om de încredere al lui Andrei Chiliman. În sală s-au aflat, printre alții, ca invitați, directorul SIE, Teodor Meleșcanu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, dar și membri PDL printre care Sever Voinescu și Theodor Paleologu.

Ca și Mișcarea Populară, ILR și-a trecut în manifest, ca obiective, revizuirea Constituției, regionalizarea României, schimbarea modului de organizare a partidelor. „Inițiativa a pormit de la câțiva prieteni ai noștri care au lansat pe internet blogul România Liberală”, a explicat liberalulMoisescu, excluzând doar „oportuniștii și travestiții politic” din noua mișcare a liberalilor.

Înainte de lansare, liderul PNL, Crin Antonescu i-a avertizat pe PNL-iștii care se vor alătura platformei că vor fi excluși din partid. „Este inacceptabil ca vreun membru al PNL să facă parte, să susțină un grup de oameni al căror document fondator este îndreptat în totalitate împotriva PNL. Dacă este inacceptabil ca un membru să facă X lucru și îl face, nu mai este membru al PNL. Acest tip de bigamie politică nu poate fi tolerat, am intra în promiscuitate”, a spus Crin Antonescu.

Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu face parte din Inițiativa România Liberală, iar atitudinea lui Crin Antonescu, față de acest proiect i se pare „deplorabilă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase