„Cifra aberantă” pe care ministrul Muncii a găsit-o în moțiunea liberalilor. „Nu există o statistică din care să reiasă asta”

Redactor:
Liviu Dadacus
„Cifra aberantă” pe care ministrul Muncii a găsit-o în moțiunea liberalilor. „Nu există o statistică din care să reiasă asta”
Mai multe pe gandul.info

„Nu există nicio statistică din care să reiasă că au scăzut salariile a 2 milioane de români. Este o cifră aberantă”, a spus Olguța Vasilescu.

„Dacă dau la o parte din această moțiune invectivele și ciferele nereale, nu mai rămâne nimic”, a spus ministrul Muncii, precizând că s-ar fi așteptat ca PNL să vină cu soluții.

Deputatul PNL Mara Calista a declarat, luni, la dezbaterea moțiunii simple, că ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, merită cartonașul roșu pentru „faultul” adus pieței muncii, precum și un premiu pentru invenția economică și fiscală a anului 2017 – brevetul pentru invenția salariului negativ. 

„În ultimul an de zile, vedem o Românie care suferă de o boală incurabilă, se numește fiscalitate haotică cronică. (…) Doamna ministru, astăzi, primiți cartonașul roșu! Este simbolul sancțiunii pe care o meritați cu vârf și îndesat pentru proasta gestiune a ministerului, pentru faptul cu bunăștiință și faultul adus pieței muncii din România pentru toate categoriile socioprofesionale, pentru minciuna adresată cu nonșalanță și fără scrupule, pentru lipsa de capacitate de a repara inechitățile. Cârpeala prin ordonanțe de urgență, doamna ministru, nu este reparație”, a declarat deputatul PNL Mara Calista, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple îndreptate împotriva ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Deputatul PNL a afirmat că PSD „a fluturat demagogic”, în campania electorală, promisiunea de majorare cu 25% a salariilor.

„Scădeți salariile din cauza minciunii promisiunilor electorale din campanie, când ați fluturat demagogic procentul de 25%, scădeți salariile pentru că angajatul va suporta în întregime contribuțiile sociale (…)”, a spus Calista.

Camera Deputatilor a dezbătut luni, moțiunea simplă a PNL intitulată „Lia Olguța Vasilescu – Ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale”. Votul asupra moțiunii va fi dat miercuri.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a susținut săptîmâna trecută că salariile bugetarilor nu au scăzut, comentând că aceia cărora li s-au micșorat veniturile nu depășesc un procent de 3%, însă aceștia nu vor avea curaj să-și arate fluturașul de salariu pentru că așa s-ar vedea sumele mari pe care le primeau. 

„Cei care se așteptau să le scadă salariile au primit fluturași și au văzut că nu le scad și nu mai au de ce să fie nemulțumiți. Iar cei care au primit fluturașii și au văzut că le scad probabil că nu or să vă trimită niciodată fluturașii pentru că sumele sunt foarte mari și atunci ați vedea de unde le-a scăzut salariul. La aproximativ 3% dintre bugetari scad salariile, nu mai mulți. (…) E adevărat că se crește pe diferență din anul 2019. Abia atunci cei cu salarii mici vor avea creșteri mult mai mari decât ceilalți. Anul acesta e cel mai greu an din punctul de vedere al legii salarizării pentru că unii, 3%, scad, iar pentru ceilalți s-a asigurat transferul contribuțiilor și foarte puțin le-a crescut netul. Creșterile mari încep din 2019 pentru bugetari”, a declarat, duminică seară, ministrul Muncii, la Antena 3.  

Miercurea trecută, Vasilescu a susținut că, dacă angajații din Sănătate nu sunt mulțumiți de Legea salarizării, îi așteaptă să discute la minister, adăugând că salariile sunt calculate greșit de către departamentele de Resurse Umane, deoarece se interpretează greșit legea.

„Dacă nici cei din Sănătate nu sunt mulțumiți, nu știu ce să mai spun, pentru că acolo știți foarte bine ce majorări salariale sunt. Noi am avut foarte multe discuții cu cei din Sănătate, a rămas ca Ministerul Sănătății să elaboreze un regulament de sporuri chiar împreună cu sindicatele, nu știu ce s-a mai întâmplat între timp, dar este obligatoriu ca el să fie gata până în luna martie. Dacă au ceva de reclamat, noi îi așteptăm la minister, să stăm de vorbă cu ei, și ei știu că de fiecare data când au discutat cu noi li s-au rezolvat toate problemele. Ca dovadă, ordonanța 91 care s-a emis în luna decembrie. De altfel, vreau să vă spun că mi s-ar părea normal ca atunci când se constată o neclaritate, când este o problemă, să se adreseze direct Ministerului Muncii, care acum are în componență și Dialogul social, ca să rezolvăm toate aceste probleme la masa verde, pentru că astăzi am constatat, după ce ne-am întâlnit cu grefierii, că ceea ce estimam ieri exact așa este, adică li se calculează greșit salariile de către resursele umane și se interpretează greșit legea”,a declarat Vasilescu, la Parlament, referitor la angajații din Sănătate, care spun că le-au scăzut salariile.

Aceasta a precizat că i-a rugat pe reprezentanții ministerului, să se întâlnească cu reprezentanții Curților de Apel, astfel încât să se elaboreze o normă de clarificare a legii în ceea ce privește personalul auxiliar din instanțe.

„Astăzi i-am rugat pe reprezentanții noștri să se întâlnească cu reprezentanții de la Curțile de Apel, să fie și un reprezentant al Ministerului Justiției, astfel încât deseară să avem o normă de clarificare pe care să o punem pe site-ul ministerului ca să rezolvăm o data pentru totdeauna această situație care, încă o dată, nu este generată de lege, nu scad salariile conform legii, pur și simplu cineva a calculat greșit și poate ar trebui să-și asume răspunderea”, a susținut Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a adăugat că peste 90% din angajați sunt mulțumiți de salarii.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Explicația genială dată de primarul din Argeș prins la volanul unui camion cu lemne furate
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
O tânără de 14 ani a stat 9 ore şi jumătate sub dărâmături în Turcia....
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
S-a căsătorit cu un milionar dar nu știa ce va urma. Strigător la cer ce...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Va fi sfârșitul pentru Prințul Harry și Meghan Markle. Anunțul care nu mai lasă loc...
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Ruby a primit block de la un fotbalist celebru după ce l-a refuzat: „Nu i-am...
Inchide