Cine este Daniel Barbu, politologul numit consilier prezidențial al lui Crin Antonescu. „Eu nu am făcut serviciul militar, iar acum am șansa să fac serviciul civil”

Cine este Daniel Barbu, politologul numit consilier prezidențial al lui Crin Antonescu. Eu nu am făcut serviciul militar, iar acum am șansa să fac serviciul civil
Publicat: 07/08/2012, 17:48
Actualizat: 19/12/2012, 12:59

Crin Antonescu a numit noi consilieri prezidențiali, politologul Daniel Barbu urmând să preia departamentul pentru Analiză Politică. Născut pe 21 mai 1957, Barbu are experiență în domeniul politicii, el fiind publicist, eseist, jurnalist și profesor la Facultatea de Șiințe Politice, din cadrul Universității București. În trecut, proaspătul consilier prezidențial a fost și decan al aceleiași facultăți și director al Institutului de Cercetări Politice.

Contactat de gândul, Daniel Barbu a povestit că președintele interimar i-a propus sâmbătă seara să îi fie consilier, moment în care a răspuns categoric: „Da”. Mai mult, el susține că acceptarea acestei propuneri vine ca o confirmare a votului pe care l-a dat la referendumul din 29 iulie 2012.

„Nu mă așteptam nicio clipă să mi se propună așa ceva, dar în momentul în care domnul Crin Antonescu mi-a spus, a părut că are sens, a părut logic. Voi face altceva. Eu nu am făcut serviciul militar, iar acum am șansa să fac serviciul civil, dacă pot să-i spun așa. Am șansa să lucrez pentru binele comun și sper să reușesc”, a declarat, pentru gândul, Daniel Barbu.

Referitor la relația pe care o are cu președintele interimar, noul consilier prezidențial a recunoscut că se cunoaște cu el de peste 20 de ani, accentuând faptul că nu sunt prieteni. „De 20 de ani ne cunoaștem și avem o relație bazată pe respect și cordialitate, niciodată nu am fost prieteni și nici nu s-a pus problema, nu este cazul. Mă regăsesc în gândirea domnului Antonescu și mă simt onorat. Prin acceptarea propunerii lui, eu mi-am făcut un angajament de loialitate față de el”, a spus Daniel Barbu, adăugând că „mandatul” său se va încheia odată cu mandatul președintelui interimar.

Întrebat dacă ar continua pe aceeași funcție în cazul unei reveniri a lui Traian Băsescu, Barbu a spus că nu s-ar simți în largul lui tocmai din cauza diferențelor de valori. „Traian Băsescu trebuie să lucreze cu oamenii care gândesc și simt ca el. Nu mă simt capabil să fac un angajament de loialitate față de el, valorile mele nu mă lasă, ar fi caraghios”, a completat Barbu.

Liberal în gândire, noul consilier al lui Antonescu a încercat să explice cu ce se va ocupa el în departamentul de Analiză Politică și cu ce-l poate ajuta pe actualul președinte interimar. Potrivit acestuia, trebuie schimbată modalitate în care a fost explicată situația din România partenerilor europeni. „Crin Antonescu este un președinte care face exact ce ar trebui să facă, are atitudinea justă față de cetățenii care au votat la referendum. Crin Antonescu este depozitarul voinței a 8,5 milioane de concetățeni. Eu pot doar să-l ajut, să-l îndemn să explice mai bine partenerilor europeni acest lucru, că nu este vorba despre politicianism, ci de o suveranitate a națiunii”, a conchis Daniel Barbu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...