Cine este Pavel Năstase, propunerea PSD pentru Ministerul Educației

Cine este Pavel Năstase, propunerea PSD pentru Ministerul Educației
Publicat: 03/01/2017, 18:52

Pavel Năstase s-a născut la data de 06 decembrie 1951. Este profesor universitar la catedra de Informatică de Gestiune a Academiei de Științe Economice (ASE) și predă cursuri și seminarii pentru disciplinele „Bazele Tehnologiei Informației”, „Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date”, „Tehnologia Aplicațiilor Web”, „Managementul informației financiar-contabile” și „Sisteme expert de gestiune”. În perioada 2012-2016 a ocupat funcția de rector al ASE.

În 1975 Pavel Năstase a obținut diploma de licență, în cadrul ASE, specializarea „Mecanizarea și Automatizarea Calculului Economic (Informatică Economică)”, conform propriului CV publicat pe site-ul ASE. Același document arată că în 1986 a obținut titlul de doctor în științe, specializarea „Calcul economic și cibernetică economică”, din cadrul ASE, cu lucrarea „Proiectarea și organizarea bazei de date pentru conducerea unei intreprinderi industriale”, iar în 1989 a obținut diploma de licență în matematică, la Universitatea București, fiind specializat în „Modelarea și optimizarea proceselor economice, construcția compilatoarelor, sisteme de operare, limbaje de programare”.

În 1992, timp de patru luni, a urmat studiile Universității de Științe Sociale Toulouse, din Franța, obținând diploma de „Management internațional”, ca urmare a finalizării cursului „Sisteme expert de gestiune, Sisteme suport pentru asistarea deciziilor economice”.

În perioada 2002 – 2005, Pavel Năstase a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, fiind director general al Institutului Național de Administrație (INA), tot în această perioadă fiind membru în Consiliul de Administrație al Institutului European de Administrație Publică din Maastricht (EIPA).

Năstase este expert contabil al Corpului Experților Contabili și al Contabililor Autorizați din Romania, auditor financiar al Camerei Auditorilor Financiari din România, membru în Consiliul Superior al CAFR, membru al asociației profesionale Information Systems Audit and Control Association, membru și vicepreședinte al asociației academice și profesionale International Association for Accounting Education and Research, membru al Academiei de Studii și Științe Economice și Financiare din Franța, membru al Asociației Facultăților de Economie din România, expert evaluator al European Association for Quality Assurance in Higher Education, distins în 2010, semnat de Ministrul Educatiei al Republicii Franceze, cu titlul de „Officier dans l”Ordre des Palmes Academiques ” pentru servicii aduse culturii franceze.

Conform propriei descrieri, Pavel Năstase se consideră că are „abilitatea de a lucra și comunica ca membru al unei echipe”, că este „deschis spre acțiuni de tip team-building, (…) deschis spre comunicarea cu studenții”, că are, de asemenea, „abilitatea de a stabili relații de lucru în mediu multicultural” și „abilități de cercetare, pro-activ, dinamic, gândire flexibilă și responsabilitate”.

Conform declarației de avere, publicată pe site-ul ASE, Pavel Năstase deține două terenuri, un apartament, o casă de vacanță, o casă de locuit și un autoturism fabricat în anul 2013. De asemenea, are aproximativ 230.000 de euro plasați în două fonduri de investiții, aproximativ 120.000 de euro în două depozite bancare, peste 36.000 de euro în alte două conturi și peste 600.000 de lei depozitați în două bănci din România. În total, depozitele financiare depășesc o jumătate de milion de euro. În 2015, Pavel Năstase a câștigat din activitatea didactică și din proiectele derulate în cadrul ASE peste 200.000 de lei, la care s-au adăugat 7.640 de lei, obținuți în urma închirierii apartamentului, și 6.000 de lei ca urmare a unui contract avut cu Camerea Auditorilor Financiari din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase